Ezermester Fórum

Járművek, gépjárművek szerelésével kapcsolatos kérdések, problémák, tanácsok.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
Látom senki nem szól hozzá, megpróbálkozom vele. Nincsen ebben sok tapasztalatom, volt egy öreg Bogaram, de azt használtam rendszeresen, amikor meg szétszedve állt hosszú ideig, akkor csak az akkut szedtem ki és az ablakokat résnyire lehúzva hagytam, hogy a beltér is szellőzhessen.
Az akkunak az egyik saruját levenni már elég, az áramkör így is megszakad, nem merítheti semmi az önkisülésén kívül. Az akku akkor él sokáig, ha rendszeresen használják, akkor 5-6 vagy több évig is hajlandó működni. Az állás nem tesz jót neki, lassan elszulfátosodik, csökken a kapacitása. Erre már lehet kapni olyan töltőket, amik karbantartó töltést végeznek az akkun, rövid kisütések és töltések sorozatával. Ha ilyet nem akarsz venni, érdemes időnként lemeríteni az akkut (nem mélykisütéssel) és feltölteni. Ez állhat abból, hogy a reflektorokat időnként egy-két órára felkapcsolod, majd újra feltöltöd az akkut.
A kocsi legyen tiszta és száraz a tárolás alatt, akkor a levegő páratartalma a porral nem tud egy nedves réteget képezni rajta. Az ablakokat résnyire hagyd nyitva, hogy ne tudjon bemászni semmilyen állat, de azért szellőzzön az utastér. Jó ha a garázs is szellőzik rendesen, és nem reked a pára benne.
A gumikkal nem tudsz mit tenni, maximum többször mozgatod meg az autót és rendszeresen ellenőrzöd az előírt nyomásértékeket. Hosszú tárolásnál érdemes felbakolni az autót. A fém benzintankú autónál lehetőleg tele legyen a tank a tárolás alatt, akkor nem rozsdásodik.
Az egerekkel idén először nekem is problémám volt, beköltöztek a pincébe. Nem tudom merre tudnak a garázsodba bemenni, de ha a szellőzőkön akkor érdemes kis lyukú fémhálóval lezárni. Nekem a kerámiarács szellőzőkön másztak be, ezeket zártam le fémhálóval. A csapdák legyenek készenlétben, nekem is fel van húzva kettő, hátha még maradt bent egy túlélő "Rambo". :wink:

DSC06356.JPG
DSC06356.JPG (534.84 KiB) Megtekintve 9501 alkalommal.

Nagyjából ennyit tudok tanácsolni.
hello nem tudom a motorjavitésrol hol kérdezzek már irtam neked a problémárol de egy teljes választ nem kaptam ja és anem kormos a kocsi háta de nagy gánal füstöl
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég