Ezermester Fórum

Járművek, gépjárművek szerelésével kapcsolatos kérdések, problémák, tanácsok.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
sziasztok!


Tudna valaki segíteni nekem ?Egy e-robogó áttételét szeretném megváltoztatni úgy,hogy ha én tekerem, akkor gyorsabb legyen.
Hátul elég kicsi a lánckerék,nem biztos,hogy tudnék kisebbet szerezni.Elöl meg nincs hely nagyobbra.Valami agyváltót kellene beszerelni a pedálos tengelybe .Szerintetek az úgy működne? Esetleg valami más megoldás???Köszi!
Szia!

Bár nem vagyok járatos a témában, de felmerült bennem egy kérdés. Az elektromos motor nem ugyan azt a lánckereket hajtja meg mint a pedál? Ebben az esetben az áttétel változtatásával a motort is jobban terheled, és az tönkremehet!
A pedálos - inkább e-kerékpár - motorja a hátsó kerékagyba van beépítve.
Üdv !
Szerintem ki is merítetted a lehetőségeket. Vagy elöl raksz nagyobbat vagy hátul kisebbet. Ha a hátsó kerékben van a motor sok esélyt nem látok egy agyváltós kerékaggyal összeaplikálni, vagy olyan költségek árán amiből vehetsz másik bringát. Talán az "eladni és másikat venni" megoldás a legolcsóbb ha mindenképp változtatni szeretnél a jelenlegi állapoton. Egyébként 3 féle megoldással találkoztam e bike nál, ebből 2 van itthon is :) A klasszikus hátsó kerékben a motor (Sachs) és az első kerékben a motor(Pegasus). Ha jól emlékszem a Yamaha megoldása amikor a pedáltengely forgatására segít rá motor. Persze ezek nem robogók tehát csak rásegítenek ha tekered.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég