Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2083 hozzászólás Oldal: 134 / 139
Igen, akkor valószínűleg meg is van a baj ha nem jön szét. Ha kijöttek a csavarok akkor csak a gumigyűrű és a kosz foghatja. Ha kizárható hogy falsot szívott (szívócső tömítetlen) akkor szétszedés aztán meglátod mi a baj, lekopott e a lapátkerék közepén az a nyak vagy eltört a diffúzor, ejektor törött repedt stb. célszerű a csúszógyűrűt is cserélni. Időnként vannak rejtélyes esetek mikor nyomásra tömít de szívásra nem tömít egy kpe csatlakozó.
Mitől nem engedheti szét? Hogy is mondjam, ahol szétjön ott ide oda fel le tudtam mozgatni a motor felöli oldalt, és érezni lehetett, hogy a közepe a fordulópont ami nem engedi.

A járókerék nyaka fogja ez biztos, csak, hogy ennek nem szabadna szorulnia.
Sikerült szétszedni. Le volt lazulva a járókerék anyája, elforgott a tengelyen, illetve rozsdadarabok voltak a lapátok között. Kipucoltam mindent, járókerék anyáját meghúztam, összeraktam. Elsőre felnyomta 3,4 bárig, de aztán 2,8-at tudott ugyanugy mint előtte. Nem értem. Szétszedtem ujra, nem lazult fel a járókerék, minden jó. Bronzkerekes. Az ejektoron hátul a bemenő csonk alatt, van egy kisebb furat, az mire való? Abba volt egy rozsdadarab, az bezavarhat a szivattyúnak?
Attól a lyuktól jet szivattyú. Ha van víz a szivattyú házban akkor önmagában azon a lyukon forgatja és mint egy vízsugár szivattyú szívó hatást fejt ki a szívócsőre ezért önfelszívó. Venturi cső elv. Akkor lehet cserélni kellene a csúszógyűrűt és újra szerelni a szívó cső csatlakozókat, mert fals levegős baja lesz. .
Vettem bele mindent , feluíjtom az egészet, ahogy van, talán ez a legegyszerűbb mint nyomozni.

Ha az a furat el van tömődve, akkor nem képes nagy nyomást csinálni?

Vagy annak csak addig van szerepe, még felkapja a vizet és kidolgozza a levegőt?
Hát ezt nem tudom nem jártam így de ha az eldugul akkor komoly gondok vannak a víz tisztaságával.
A kpe cső előtt a kútig régi horganyzott cső megy, innek válhatott le a rozsda, szeretnék beépíteni a szivattyú elé szűrőt, milyet érdemes?
A szívó oldali szűrőt nem tudok jó szívvel javasolni, sok probléma forrása lehet, többek közt ezért is kértem képet a rendszerről. Ha szűrni akarunk azt nyomó oldalon tegyük. Én kicserélném KPE-re az egész szívócsövet.
Igen ám, de én a szűrővel a szivattyút szeretném megvédeni, a nyomóágba mit sem ér.
Találtam egy angol nyelvű leírást , lefordítottam.

Ezt a szivattyút gyakran használják a háztartási vízellátáshoz. Ez egy tipikus centrifugális szivattyú, azzal a különbséggel, hogy a szívást egy venturi fokozza, ami vákuumot hoz létre, amely lehetővé teszi a víz mélyhálóból való felemelését. A szivattyú saját kisülési nyomásának és áramlásának zseniális használata a szivattyú szívásánál elhelyezkedő venturi beömlőnyílásánál.

A vízsugarat a Venturi kis átmérője felgyorsítja, ami alacsony nyomást vagy vákuumot eredményez. Ez a vákuum segít a víz emelésében a kútban a szivattyú szívórekeszébe. Az egyik nagy előny, hogy nincs szükség lábszelep (azaz visszacsapó szelep) használatára a szívócső végénél, ez csökkenti az elem karbantartását és a potenciális dugaszolást.

Na most ha nekem a venturi cső eldugul csökken a szívás hatékonysága, ezért nyilván nem bírja azt a nyomást elérni amit korábban. Lehetséges, hogy ez a hiba nálam.
Még 1:

A JET szivattyú járókerekén át egy venturi csövön keresztül vizet fecskendez vissza, és kidolgozza a levegőt a vízből. Ez alatt nyomáskülönbséget állít elő, így a visszaforgatott nyomás mértéke hozzáadódik a felszívott nyomáshoz, növelve a szivattyú nyomásteljesítményét.
Igen ám, de én a szűrővel a szivattyút szeretném megvédeni, a nyomóágba mit sem ér.

Azért cseréld le a csövet és használd olyan kúttal aminek tiszta a vize. Szívó oldal fojtása nem megengedett. Több gyártó erre fel is hívja a figyelmet. (kavitációt okoz) Az meg hogy pár kínai szivattyún ott fityeg a szűrő a szivattyú előtt ne zavarjon meg, ők azt gyártanak amire a népnek "igénye" van. Tudnak ők 10 000 mAó akucellát is ceruzaelem méretben :) Az 1 évet kibírja úgy is ha kavitál amíg tart a gari, az után meg kit érdekel náluk hogy másikat kell venned, csak örülnek neki.
Igen, írtam hogy venturi. A mélyszívó fej is ezen az elven működik és még sok sok minden. -Viszont azzal a szituval nem találkoztam hogy eltömődik,
Hát ezt nem tudom nem jártam így de ha az eldugul akkor komoly gondok vannak a víz tisztaságával.

- ezt is írtam.
Esetleg olyan jutott eszembe, hogy a 10 colos szűrőből kettőt betéve párhuzamosan talán már nem folytana rajta.

Viszont létezik olyan előszűrő mely 100liter/percet is tud, a szivattyú ennél kevesebbet tud, tehát nemszabadna folytania.
És ha kezd eltömődni vagy eltömődik ?
Miért ragaszkodsz ahhoz a rozsdás vascsőhöz annyira ? Csak egy probléma forrás. Tőlem nem fogod azt hallani a szivattyú elé rakott szűrőre hogy "jó ötlet" :)
Nagyon nagy meló lenne, kikéne ásni a csövet, betonfalon megy át stb stb.
2083 hozzászólás Oldal: 134 / 139

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég