Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2230 hozzászólás Oldal: 149 / 149
Köszi a szépen össze szedett kérdést és a képeket. Egyenlőre gyorsban annyi hogy a csepegés a tengelytömítés hibájának a jele. Nem zár rendesen.
A gyakori kapcsolgatás is gond tehát a klasszikus házi vízmű az a fából vaskarika mert kicsit jó mindenre de semmire sem tökéletes.
Sziasztok, alabbi rendszert raktam össze 5 éve, https://photos.app.goo.gl/mpowJmULYNVZrDtx6
40m mélykut elpumps bp3/3 és működött de idén ki-be kapcsol, és leall a viz, feszmentesiteni kell a szivattyut hogy ujrainduljon. Most olvasom hogy állo hidrofor nem jó furt kúthoz mert eltömődik a homoktol, meg homokszűrőt sem tettem bele. Kérdésem, az alló hidrofort egyáltalan nem szabad fektetni?? A homokot ki lehet belőle takaritani, és homokszűrő beepitesevel hatha jo lenne megint 5 evig... Vagy vegyek fekvőt...?
TANACSOKAT várnék. Meg ha valaki balatonvilagos közelében ert ilyenekhez az is segítség lenne. https://photos.app.goo.gl/mpowJmULYNVZrDtx6
Nincs csepegés, csak sokszor ki be kapcs.
Gyorsban annyi hogy vagy a tartályban nincs már levegő , esetleg lyukas a membrán is, vagy a Brio adta fel már. ( A brio egy régi Grundfos vezérlő kínai másolata több kevesebb sikerrel. )
A tartály épp azon a felén ül ahol a levegőt kellene ellenőrizgetni, tartok tőle ez sosem történt meg.
Köszönöm. A tartályon az óra 2bar nyomast mutat fixen... El kellene forditanom a tartályt? Akkor a briot cseréljem ne a hidrofort, mert nem homokolás okozza? Tudom sok a kérdésem, keresek valakit aki tud segiteni.

Üdv, Zita
lalibatyo írta: Köszi a szépen össze szedett kérdést és a képeket. Egyenlőre gyorsban annyi hogy a csepegés a tengelytömítés hibájának a jele. Nem zár rendesen.
A gyakori kapcsolgatás is gond tehát a klasszikus házi vízmű az a fából vaskarika mert kicsit jó mindenre de semmire sem tökéletes.


Köszönöm szépen lalibatyo a véleményed!
A homokos vizzel kapcsolatban tudsz valami hasznos tanácsot adni? Vagy hagyjam igy, és cseréljem majd a szivattyú tömitéseit, lapátkereket, miután megeszi a homok? Esetleg egy nagyobb vizszűrő (a mostani 1 literes)?
A homokos víz ellen egy gyógyszer van a jó kútfúró aki majd jó kutat csinál . Ha egy kút nem szakszerű ki van spórolva belőle az anyag és a tisztességes munka akkor az csak rendkívül szerencsés esetben lesz jó és homok mentes. A vízszűrők a probléma tüneti kezelésére valók csupán. Tudom a szakembert meg kell fizetni és a szakszerű munkát is. Ezek az "alföldi kutak" viszont nem mindenhol működnek probléma mentesen és jómagam se nem készítem se nem javítom és akit tehetek mindenkit le is beszélek róla. Az olcsó húsnak többnyire híg a leve és komolyabb szakember az alföldön sem csinál alföldi kutat.
Köszi, a kutam nem mondanám hogy homokol, bár azt olvastam minden kút homokol valamennyire.
Úy gondolom hogy megfizettem a jó kútfúrót, 7 éve volt 15.000ft/fm-e.
Most egy jó vizvezetékszerelőt keresnék:)
Lehet megint nem jóra válaszoltam:)
A tartályon az óra 2bar nyomast mutat fixen.


-igen, a víz oldalon. De a levegő oldalt a tartály vízoldali nyomásmentes állapotában kellene mérni azon a szelepen ami alul van.
Az hogy mennyit fizettél még nem garancia arra hogy tisztességes munkát is kaptál. - de az imént nem neked írtam hanem pmastah fórumtársnak.
2230 hozzászólás Oldal: 149 / 149

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 10 vendég