Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
28 hozzászólás Oldal: 2 / 2
Üdv!
A többi kábel a programkapcsolóra megy, hisz az választja ki a programhoz szükséges vízszintet. A 32 érintkezőhöz tartozó kapcsoló csak akkor kapcsol ki, ha valamiért túl magas a vízszint, és azzal a lendülettel direktbe kapcsolja a szivattyút. Ez egy védelmi kör, ha túltölt a gép, akkor áram alatt álló részekhez is kerülhet a víz, ezt próbálja megakadályozni.

A 11-12-13 érintkezőpár az alacsony vízszintet,
a 21-22-23 érintkezőpár a közepes vízszintet.
míg a 31-32-33 érintkezőpár a magas (nem üzemszerű) vízszintnél kapcsol.

Emlékeim szerint a magasított csavaroknál lehet a vízszintet beállítani, de holnap esetleg megnézem egy bontott darabon.

Milyen érdekes, megtaláltam a neten azt a szervizdoksit, amit anno a kollégám készített. 8) :lol:
Üdvözletem! problémám a következő, hogy a whirlpool H460 mosógépem bármelyik program indításakor elkezdi a szivattyúzást, de nem áll le a , hanem csak szívja a vizet,míg már mindenhol folyik belőle, nem lép tovább. Érdemes lehet javíttatni? Köszönettel.
Üdv!

Nem értelek, megy a szivattyú és közben folyamatosan tölti a vizet? Akkor viszont nem folyhat orrán-száján. Hogy van ez?
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni: van egy Hajdú Energomat mosógépünk, most kaptuk használtan. Próbáltam mosni vele és azt tapasztaltam, hogy amikor a körbeforgó tárcsa eléri a mosás végét nem áll le a gép, hanem újra indul és újra kezd valamilyen mosás programot, amihez vizet szív fel és melegíti és folytatja tovább körbe. :( Mi lehet a probléma és ez vajon javítható-e és érdemes-e? Egyébként a gép szépen mos, amikor leállítottam, hogy ne kezdje újra akkor a ruha szép tiszta kimosott és kicentrifugált volt. A gép nem folyik, nem zörög mosás közben, viszont a centrifugáláskor elmászik. Ezzel lehet valamit tenni?
A válaszát előre is köszönöm! Cs. Judit
Üdv!

Ez lehet programkapcsoló hiba, a szinkronmotort vezérlő érintkező beragadt és nem kapcsol szét a program végén, vagy kisebb az esélye de nem zárható ki, hogy a vezérlőtárcsa sérült. Ez programkapcsoló cserét jelent.
Lehet egész egyszerű hiba, a programkapcsoló kivezetései elhajlottak, és a kapcsolón kívül "kontaktálnak", csak rendezni kell ezeket.

Centrifugálásnál mindegyik Energomat ugrál, függően a ruha mennyiségétől és hogyan tudott elhelyezkedni centrifugálás előtt. Ez ilyen, mi csak ugri-bugrinak hívtuk a gépet. 8) Tapasztalatom szerint mosógépek alá kapható vastag gumiszőnyegen helyben marad.

http://heilmann.hu/spd/2094/Szonyeg-mosogep-ala
Köszönöm a segítséget. A szőnyeg nagyon bevált: nem megy el a gép és jóval halkabban üzemel, már volt, hogy megnéztem megy-e még egyáltalán! A kapcsoló csere még várat magára. :) Üdv., Cs. Judit
HELLO Ezermesterek! AZ a nagy problémám hogy van egy Wirphool awo/d 5526 -os mosogepunk és a napokban abbahagyta a centrifugálast meg néztem a vizszivattyunal tiszta az összes gumi csövet attmostam egyedül a nyomáskapcsolo also részét nem.találnom amit ki kéne takarítani az olvasottak alapjan! A programok jól működnek öblítés mosás vizleeresztes egyedül a centrizesnel van gondom hogy elkezdi és egyfolytában csak szija ki a vizet és nem.teljes sebességes pörgeti a dobot valyon mi lehet a baj??? A válaszotokat előre is köszönöm!!!
Üdv!
A vizet egyébként teljes egészében kiüríti a szivattyú a centrifugázás előtt? Hibaüzenet nincs? Mindegyik programnál jelentkezik, vagy csak némelyiknél? Programfajtáknál más és más centrifugázási idők és fordulatszámok vannak.
Kedves Ezermester!
Tanácsot szeretnék kérni kb. 22 éves Philips-Whirlpool AWG327-es mosó-szárítógépemmel kapcsolatban. Mostanában fura dolgokat csinál és megijesztett, hogy talán cserére szorul, pedig én még ragaszkodnék hozzá. Először azt vettem észre, hogy miután szépen kimosott és a centrizéshez ért, nem volt hajlandó kicentrifugálni, csupán szivattyúzott. Viszont egy másik programra tekerve kicentrizett. Később már víz is megjelent a gép alatt. Ha a ruhatöltet kevés volt, akkor rendesen végigvitte a programot. Mostmár viszont azt csinálja, hogy veszi-veszi a vizet, már dugig tele van, alig forog a dob a sok víztől, és iszonyatos súrlódó hangot hallat, mikoris rögtön leállítom és leszivattyúztatom a vizet. És egyre többször jön orrán száján a víz, na meg alul is. Viszont vannak jobb napjai, amikor gond nélkül végigviszi a programot. Amúgy szépen mos, ha olyanja van. De ez egyre ritkább, sajnos.
Mi lehet vele a gond? Érdemes házilag megnézni, vagy reménytelen eset?
Köszi, előre is a választ!
Whirlpool AWT 2250/1felültöltős mosógép nem mindíg centrifugáz meg van amikor a vizet sem szivattyúzza ki mi lehet a baja? Érdemes javítani? Kb 12 éves
Üdv!
Több oka lehet: programkapcsoló, vízszintkapcsoló, szivattyúmotor, főmotor.
Az első és utolsó tételnél már nem érdemes javítani, a másik kettőnél még meggondolandó. A szűrőt mindenesetre tisztítsd ki, hátha csak az van tele (akár lerakódások formájában).

Re:

Egyszer elindul a mosógépem egyszer meg nem mikor elindul tökéletesen működik mi lehet baja????
Lehet kontkathiba, programkapcsoló hiba, de lehet csak az ajtózár kontaktusa bizonytalan.
28 hozzászólás Oldal: 2 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég