Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Adott egy pipafej, ami nem befogható esztergába.
Egy bizonyos belső átmérő, amibe a girbegurba, vagy kissé elliptikus nád, vagy bármi más organikus szintén esztergába nem fogható pipaszárat bele kellene illesztenem.
Ennek a végét kellene "lealakítanom" a szabályos pipafej fúrott hengeres lyukba. Ez nem egyedi dolog, az egyik fő termékem, csak eddig kézzel csináltam, és nagyon időigényes, mert szemre megy, és tömítenie kell az illesztésnek. Olyan fúróra gondoltam, amibe bele dugom az ágat, és az kellő méretűr, és hengerességre alakítja, de ha lehet ne 5 mm-es lépcsőkkel, hanem vagy mm-essel, vagy szabadon állítható belső pengékkel. Még egy követelmény: nincs pénzem szerszámkészítőt fizetni sajnos.

Köszönöm.
Üdv!

Hát valahol egyfajta kompromisszumot kell kötni, másképp nem fog működni a dolog.
Közhasznúlag létezik a tiplihúzó, ez gyakorlatilag egyszerűen elkészíthető egy asztalos véső felhasználásával, ezen a videón látható módon, és bármilyen méretre elkészíthető. Viszont ahány méret, annyi ilyet kell készíteni, viszont mindhez ugyanazt a vésőt lehet használni, és ha van otthon alkalmas hulladék keményfa darab, akkor szinte fillérekből kijön. Itt már csak az a kérdés, milyen mértekre van a gyakorlatban szükség.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 4 vendég