Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Az lenne a kérdésem, hogy alkalmankénti munkára milyen pneumatikus fúrókalapácsot vegyek? Leginkább betonba téglába szoktunk fúrni de nem napi 10 órás használatba de azért havonta elő lenne véve, 2 félét néztem ki, a Skil 1043-as és a Bosch PSB 2100RE megvettem a skilt mivel járt hozzá 3 fúró, és tokmány, de ahogy itthon kipróbáltam úgy láttam hogy nagyon kacsázik a fej és ezáltal az is amit beleraktam, kipróbáltunk másikat az is olyan volt, sőt a Bosch is, nem mertem megvenni, mert ha jól tudom akkor nyíl egyenesen kellene neki forognia mert ha hosszabb fúrót rakok bele akkor az teljesen el fogja vinni a lukat
Üdv!

Nem kívánlak eltántorítani, nekem konkrétan egy Dewalt van, pontos típust nem tudok, mert lassan egy évtizede, ha nem több, megvan, és bizony a címke kicsit már megkopott rajta. Minden évben elviszem így december táján egy generálra, kipiszkálják belőle a fél kg vakolatot, meg a maltert, újrazsírozzák, legutóbb a szénkefét is cserélni kellett. Tartani könnyű, az egész talán nincs 3 kg. Igaz, én elsősorban vések vele, és ez sem egy elhanyagolható szempont. Még nem vettem észre, hogy fúráskor, födém, betonfal stb,, ütne a tokmány, még tipliknek megfelelő kisebb furatoknál sem, bár a fúró is aránylag rövid ilyenkor.
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak ezzel a márkával, ha újat kéne vennem, biztosan ezt vennék megint.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Köszönöm választ, Dewalt is jónak tűnik de nem az én pénztárcámnak, igazából ha neked is pneumatikus van akkor biztos tudod hogy neked mennyire jár egyenesen a fúró benne? nincs kicsi eltérés oldal irányba?
Üdv!

Mire gondolsz az oldalirányú játéknál? Az SDS befogás nem olyan passzos mint amikor a tokmány 3 pofája szorítja a fúrószárat, de annyira nem mozoghat, hogy ne lehessen fúrni vele.
Nézd meg a Black & Decker választékát, ugyanaz a cég gyártja mint a DeWalt-ot. A B&D a DeWalt "hobby" kategóriája, ott találhatsz a pénztárcádnak és az igényednek megfelelő gépet.
Üdv!

Mennyire megy oldalirányban, az nagyban függ a fúró minőségétől. A legnagyobb átmérőjű fúróm 25-ös, ezzel bármit meg tudok oldani, ha nem megy, akkor egyszerűen körbefúrom. Viszont Yato és társai - bár olcsók, azonban olyan görbék, hogy üvegen görgetve, hát finoman szólva a pék is megirigyelné, mikor kiflit készít.
Anno egybe beruháztam, de mert olcsó húsnak híg levével majd körbeforgatott a létrán, messzire dobtam, mert ütés ide vagy oda, ha megszorul a furatban a fúró, hát az nem kicsit tekeri ki az ember kezéből a gépet.
Egyébként aki már fúrt pár likat betonba, az tudja, hogy ezt az oldalirányú eltérést leginkább a betonban lévő vasak, illetve vakolatba fúráskor a téglák közti fugák szabályozzák. Hogy hogyan rögzít az sds rendszer, őszintén, lila ködöm nincs róla, én csak egyszerűen használom. Odafúrok ahova akarok, és a fúrónak megfelelő átmérőt. Nem tudom, pontosan itt mi a cél, de ez valahol olyasmi lesz, mintha az a collostok helyett sublerrel mérne minden méretet. Igaz, idővel kopnak a fúrók is, a 10-esből idővel 9-es lesz, és a tipli sem megy be olyan könnyen a helyére. Szerintem a rendszeres karbantartással tökéletes állapotban lehet tartani ezeket a gépeket, nem utálok semmit jobban, ha egy munkánál a szerszámokat összepakolva, fél délelőtt a átkozódással megy, hogy mi miért nem passzol, vagy nem lehet használni. De ha megveszem, és nem áldozok rá, mert erre nem érdemes, idővel megbosszulja magát a dolog.
Hogy most ki mit gyárt, hát akinek ideje van, az keresgesse, szerintem egy márka sokat nem változik. Pl. legjobb tudomásom szerint a Rolls-Royce sem angol már, mert jó pár éve megvette az Audi, de sehol sem találkoztam olyan kijelentéssel, hogy akciósan lehet venni Phantom-okat, mert most kicsit rosszabb lett. Gagyi, noname termékekben is ki lehet fogni tartós, jól használható készülékeket, de a félórahasználatutáneldobom a gyakoribb. Sajnos. És még egy adalék. Van olyan márkanevű gépem is, amit idehaza is lehet kapni, csak az oldalán ott virít a Made in C...a, miközben van van a birtokomban egy ugyanazon márka, csak pusztán az oldalán az van, hogy ..... Germany. Ég és föld, már aki érti. Hát röviden a magam részéről ennyit a márkákról, meg a választás szabadságáról.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. A legtöbb márkának van olcsóbb, kevésbé stramm és erős un. hobbi változata, ami profi munkára kevés, de a ház körüli és néha kisipari munkára is megfelelő minőségben használható. És ne hasonlítsuk össze az eredeti és a gyatra kínai másolatokat. A kínaiak is tudnak professzionális minőségben gyártani, hisz a legtöbb profi márkát Kínában gyártják.
Gondolom mindenki ismeri az Audi - VW - Skoda hármast, egy cégcsoport, mégis három minőségi és árkategória.
Van DeWalt és B&D akkus fúróm, ijesztő a hasonlóság, mégis más a két márka célközönsége. A DeWaltot is a B&D szervizbe kellett vinnem garanciális javításra.
Aztán jöhet a szerviz, mert emberség ide, szociális érzékenység oda, kiszállási + hibabehatárolási díjat felszámítanak. Erről célszerű előtte érdeklődni, mi több esetleg becserkészni az adott szerviz.
You can get score highest marks in JN0-633 exam dump dumps exam using testking.org - 3101 dumps and test king which are prepared by ku certified professionals www.berklee.edu ccna wireless Northwestern University
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég