Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van egy vízszintes tengelyű Briggs motorom, melynek száma 10232 0394-01 7008037. Egy agregátort hajt. A problémám az vele, hogy csak úgy tudom járva tartani a motort, ha a szívatót folyamatosan kihúzva tartom. Mihánt vissza engedem abban a pillanatban le áll a motor. Tömítéseket ellenőriztem, a tankban lévő 2 db szűrőt kitakarítottam, de ez sem javította meg. Esetleg a membrán lenne a rossz? Kiszakadva nem látszik, tudna-e valaki segítséget adni, hogy merre induljak javítás terén?

Üdv Zsolt!
Üdv
Mindenképp az üzemanyag ellátó rendszerben keresendő a probléma. Az hogy egy karburátoros motor csak szivatóval hajlandó működni lehet még " fals levegő " probléma is. Pl a karburátor fellazult vagy a talptömítése megsérült esetleg a szívócső lyukas, tömítetlen a karburátor és a motor közt.Ha a fals levegő kizárható akkor a karburátort szétszerelve kéne alaposan kitisztítani. Esetleg ha hosszabb állás után lett használatra fogva a gép akkor le kéne cserélni az üzemanyagot is. Egy két képpel ha megtámogatnád a kérdést lehet többre jutnánk.
Köszönöm válaszod.
A tömítést már kicseréltem a karburátor és a motor közt,és a tank közt,igaz puha több rétegű teflonlapból készítettem,de ez szerintem nem lenne gond.Az üzemanyagot is lecseréltem.A tank aljára lemenő szűrőt kitakarítottam.Az olajat lecseréltem benne.A karburátort is kitakarítottam.Holnap készítek képeket.
A neten találtam esetleg hasonlót:http://www.ebay.de/itm/Stromerzeuger-Eisemann-4-takt-BWSA-1-5-/281536944636?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Generatoren&hash=item418ce8d9fc
Az enyém is ugyan ez a típus csak jobb állapotban.
Üdv!
Főfúvóka eltömődés jellegű tünet. A benzinben lévő adalékok is kicsapódhatnak a fúvókában annak ellenére, hogy a szűrő elvileg kiszűri a koszt. Nézd át alaposan, engem már tréfált meg látszólag tiszta főfúvóka.
Köszönöm.
Még egyszer szét borítom a karburátort,és át nézem a fúvókát is.Ha nem lesz jó akkor pedig azt gondoltam hogy az Agrooroszinál láttam kétezer párszáz ft-ért javító készletet.Veszek bele meg próbálom új alkatrészekkel összerakni.
Vagy esetleg nem tudtok valakit Kecskemét környékén aki jó szerelő és nem húzza le az embert?
Szerelőt nem tudok ajánlani, de a felújító készlet jó alternatíva. Nem egy mai gép, szüksége lehet rá. :wink:
Ő lenne az

Csatolmányok

8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég