Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
23 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani márkákat, hogy mit érdemes megvenni mondjuk csavarhúzóból, villáskulcsból, harapófogóból, stb. Olyat szeretnék ami nagyon sokáig jó lesz nekem. Nem az első csavar behajtásánál tönkremegy.
Otthoni munkák elvégzésére kellene, de ezért nem akarok idétlenkedni a rossz minőségű szerszámokkal.

Előre is köszönöm a válaszokat és hozzászólásokat.

Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Üdv.: Soockit
B.U.É.K: Mindenkinek !
A barkács áruházak akciós polcain nem fogsz találni minőségi szerszámot. Nem kizáró ok de kicsi az esély. Nekem még az onnan származó kalapács is eltört mert normál szürkeöntvény volt, de például valami fillére szettből a vízpumpa fogó a mai napig jó ! ( de csak az ) Van néhány GEDORE szerszámom azok állítólag örök darabok. Bolhapiacon vettem, amit kértek gondolkodás nélkül megadtam értük mert sok-sok évvel ezelőtt minden kollégám áradozott róluk és hogy egy Gedore a szerszámos ládánkba kerülhessen a cégnél ( akkor vállalat ) külön kiváltságnak számított. Hasonlóan jó tapasztalatom volt az egykor csehszlovák és orosz villáskulcsokról, de ezek közül már ez nem mondható el általánosságban. Amelyik az első "bevetést" túlélte az szinte örök darab lett.
A Precision névre hallgató hazai villás és csillagkulcsok alsó közép kategória volt. Ezek már törtek nyúltak ha keményebb csavarokat kellett megfogni.
Dugókulcsoknál (12 szögű) amelyik kibírt egy "hengerfejezést" már jónak számított. Akkoriban sok szerszámot csináltunk magunk. Kíváló dugóskulcsokat lehetett csinálni (kovácsolni) dugattyú csapszegekből, dornit vágót pontozót feszítő szerszámokat szelepszárból és a láctalpas láncelemeit összekötő csapszegekből.
Ha van időd lehetőséged érdemes bolhapiacokon nézelődni, időnként "fillérekért" árulják az unokák a nagypapa kincseit. Vagy ha nem akkor néhány kifejezetten szerszámokat áruló üzletet keress meg, de az nem lesz olcsó.
Vásároltam egy-két szerszámot.
Vettem pl Extol prémium csavarhúzót, annyira nem vagyok elájulva, szerintem nem egy örök darab. Vannak olyan szerszámok amikből szerintem nem kell megvenni a legjobb minőséget, de a csavarhúzókon nem szabad spórolni, mert sok bosszűságtól kíméli meg az ember magát!
Szevasztok!Ha már dolgozni kell velük,akkor mindenképp jó minőségű szerszámmal képzelem el.A csavarhúzó feje ne forduljon el,a kulcs,ne sarkalja le a csavart,mert akkor már a jó szerszámmal sem megy!Az én szerszámaim a Gedore (ezek csillag-villás kulcsok),de van egy sorozat Beta is.Csavarhúzóim többsége Union,ezek egész életre szólnak.Persze vannak olcsóbb árfekvésü szerszámok is,találkoztam már azok közt is jónak tűnővel.Meggyőződésem szerint vegyél inkább kevesebbet,de jót,így is összeszedheted viszonylag rövid idő alatt az alapfelszerelést!A néhány ezer ft-s készletek csak arra jók,hogy az ember a kerék alá tegye éknek!
El tudná nekem valaki magyarázni,hogy bírom kicserélni a kézi fúró fejet?Ránézésre hogy tudom meg hogy menetes vagy kónuszos?Annyit tudok,hogy a fejben van egy balmenetes csavar,eddig megvagyok.Hova tovább? Nem bírtam levenni,tekertem jobbra is és balra is,de nem ment.SEGÍTSÉG.Kösz :oops: :shock:
Üdv !
Ha jól gondolom a tokmányra gondolsz. Ha adnál pontos márkát típust az segítene a válaszban. Esetleg egy két fénykép ?
Amúgy valóban feladja a leckét néha egy egy ilyen feladat.
lalibatyo írta: Üdv !
Ha jól gondolom a tokmányra gondolsz. Ha adnál pontos márkát típust az segítene a válaszban. Esetleg egy két fénykép ?
Amúgy valóban feladja a leckét néha egy egy ilyen feladat.

Szia! Erről a gépről lenne szó.Remélem sikerül a képet felraknom.Ferm típusú FEPD-500 modell.Addig eljutottam,hogy a tokmányban lévő bal menetes csavart kivettem csak a tokmányon nem tudom milyen menet lehet,ezért lehet,hogy nem voltam elég goromba. :lol: A tokmány alatt egy 19-es villás kulcsnak van hely csak a tengelyt nem tudtam mivel megfogni mert csak kb 5 mm-es rés van és nem tudom megfogni.Összefoglalva jó volna tudnom milyen menetes lehet a tokmány vagy ha kónuszos a tengely(amit nem tudok),akkor hogy vehetem le leg fájdalom mentesebben.Előre is köszi a tanácsot.Pioker Zoltán
Ferm.jpg
Ferm.jpg (175.42 KiB) Megtekintve 13555 alkalommal.
Üdv
Ha van kulcsnak hely akkor menetes lesz és ha a középső csavar bal menetes volt akkor jobb menetes lesz. Keskeny lemezkulcs kell hozzá valami régi kerékpárhoz való soklyukuból vagy valami szívósabb lemezből csinálj hozzá. Ha szerencsés és erős vagy akkor ellentétes forgásirányra váltva ha megfogod a tokmányt lehet letekeri a fúrógép maga.
Üdv Lalibátyo!
Köszönöm a tanácsot és további sikeres tanácsadást kívánok. :)
Üdv Mindenkinek!

Akkus fúrót vennék, ház körüli munkákhoz. Ettől függetlenül nem feltétlen használnám nap mint nap. Nem igazán vagyok prof az ilyen ügyekben, tehát hány voltos aksit érdemes, és mennyire lényeges ez egyáltalán. Kb. olyan 15 ezer környékén gondolkoztam. Szóval ebben az árkategóriában milyet érdemes választani, illetve hány Nm-eset, vagy esetleg van-e olyan szempont ami ezeknél még lényeges tud lenni. Amennyire én tudom 2 aksisban érdemesebb gondolkodni.
Előre is köszönöm a segítséget :oops:
Üdv!

12V legyen a minimum, az alattit ne vegyél, inkább felette. A nagy nyomatékú gépek zömmel a profi kategóriában vannak, ahhoz mért árral. Valamint a Li-Ion akkus gépek még nagyon drágák
Ezt a gépet tudom ajánlani, egy korábbi változatával sokat dolgoztam, és használom ma is. Több mint 2 éves, és még mindkét akkuja megfelelően működik.
http://c-sale.hu/index.php?akt_menu=30&kk_id=4662&t_id=42555&muv=reszletek

Egy komplett tetőtér szigeteléshez és belső munkáihoz elegendő nyomatékkal bír, és strapabíró. Ez a narancssárga színű az erősebb, az ugyanilyen zöld változata sokkal gyengébb volt.
Nagyon köszönöm a gyors és hasznos válaszadást. :))
Tisztelt Mindenki!

Segítséget kérek Manesmann kéziszerszámok terén. Ezen a héten a "nagy" áruházban akciós egy 215 részes (zöld) szerszámtáska.
Kérdésem az lenne, hogy megéri-e megvásárolni vagy sem :roll: ?!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.:Kumman
Üdv.:Kumman
Üdv!

MInt az élet nagy dolgaiban, ebben sem egyszerű tanácsot adni. Nem lehe konkrétan olyan vonalat húzni, hogy 30 eFt alatt nem érdemes készleet venni, mert gagyi, de 10 Ft-tal drágább már kiváló választás. Az ár-érték arányra érdemes figyelni.
Elsőkörön érdemes elővenni a józan paraszti lángészt. Feltételezem, erre gondolsz.
Érdemes eldönteni, hogy valóban szükség van-e minden szerszámra belőle? Másodrészt ezek általában a mindent-egybe elv alapján készülnek, azaz a collos méretes dugókulcsok ugyanúgy szerepelnek benne, mint a metrikusok. Ha jársz angolszász-amerikai területen is szerelni, akkor mindenképpen érdemes, de ha hobbi célra, akkor viszont csak porfogó plusz teher. Dugókulcsok tekintetében a 24-27 házi használatban elegendő, az ennél nagyobbak inkább kulcsban jobbak, ld. 32-36 már inkább csőszerelvény méretek.
Sokat elárul az egyes elemek kidolgozottsága. Magam is használtam készletben kapható bithegyeket, de ezek általában egy-két használatot követően a kukában végezték főleg a PZ és PH fejek. Bár ez a cég nem a rossz minőséről híres, bár már azt könnyebb számontartani, mi nem készül Kínában, az alkotóelemek kidolgozottsága és minősége adhat némi támpontot. Ha a fogórészek kemény, fröccsöntött műanyag bevonatúak, akkor ezek esésnél könnyen lerepedhetnek, míg a gumírozott fogórész kényelmesebb fogást is bizosít. Vannak módszerek a keménység ellenőrzésére is, de minél keményebb egy anyag, annál ridegebb is.
Sorolhatnók még a kiválasztás szemponjait, de általában célszerűbb egy megfonolt döntéssel kevesebb, de többet használatban lévő szerszámot választani.

Remélem tudtam segíteni.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Kumman.
Megkerestem a szerszámkészletet, és találtam 38.000 és 46.500 Ft-ért is. Az árából kiindulva remélhetőleg a használhatók közül kerül ki. A kép alapján jól néz ki, hasznos alapkészletnek nézem, ami minimum kellhet egy családban. Látatlanban én sem tudok jó tanácsot adni, meg kell nézni, meg kell érezni, mennyi anyag van benne, milyen fogása van. Az olcsó, rossz minőségű szerszámok sorjásak, pontatlanok, egy igényesen kidolgozott szerszámban remélhetőleg anyag is van.
23 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég