Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok !

Egy elöltöltős gépem van : Whirpool AWM 5120 .
Folyton megy a szivattyú , de már víz nincsen benne . Bárhova tekerem a program kapcsolót , akkor sem áll le a szivattyú , sőt mást sem hajlandó csinálni .

Mi lehet a gondja ?

Már simán lekötöttem az áramot a szivattyúról , akkor sem csinál semmit .
a program kapcsoló lesz a ludas szerintem.
Még egy ok lehet: a nyomás (vagy vízszint) kapcsoló. Annak van egy túltöltés kapcsolója, ami akkor lép működésbe, ha valamiért nem áll le a vízbeeresztés. Ha ez az érintkező valamiért kontaktusba marad, produkálhat ilyen hibát.
+1 lehetőség, a kábelkorbácsban két vezeték kidörzsölődött vagy megsérült és folyamatosan áramot ad a szivattyúnak.
Köszönöm a válaszokat !

A vizszint kapcsolót is kötöttem le , hogy ne zavarjon be , sőt kötöttem össze kábellal a csatiban , hogy mindenképp ki legyen próbálva , de akkor sem állt le a szivattyú . Szájjal is ellenőriztem a kapcsolot belefújtam , hogy nyomást érzékeljen : kattant is oda-vissza , de mégsem állt le .

Programkapcsolóból jönne a jel , hogy mikor áljon le , nem a vízszint jelzőtől ?
Változó. A programkacsoló kacsolja a vízszintszabályozó megfelelő kontaktusát a szükséges vízszintnek megfelelően, de a túltöltés elleni védelemnél a vízszintszabályzó közvetlenül kapcsolja a szivattyút.
Gond akkor van, ha valamelyik érintkező összeég és nem tud szétválni, ez lehet a programkapcsolóban is. Ezt nem is néztem, hogy mechanikus, vagy elektronikus programkapcsolója van a gépnek, mert ha elektronikus , akkor a szivattyút vezérlő félvezető Triac is tönkremehet és állandóan bekapcsolva tartja a szivattyút.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 39 vendég