Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Problémám akadt az új albérletben egy Vaillant átfolyós gázbojlerrel. Típusa: MAGpro HU 10-0/0-3 XZ H

Két probléma van. Amikor épp használom a meleg vizet, tehát nem csak az őrláng ég, ilyenkor egyszerűen kialszik benne a láng.
A másik probléma, hogy már meg sem tudom gyújtani. Gázgyújtóval próbálkozok, az őrláng begyullad, de csak addig, amíg a gombját benyomva tartom. Amint elengedem, kialszik. Próbáltam csavargatni, de nem tudom, hogy hogyan kellene.
Kérdéseim, hogy mi lehet vele a gond, illetve, hogy hogyan tudnám begyújtani?
Úgy hogy szólsz a tulajnak, az meg majd kihívja és kifizeti a gázkészülék szerelőt mert gázkészüléket nem buherálunk hanem szakembert hívunk.
No igen, albérlő ne piszkálja más készülékét! :)

Valószínűleg az őrláng levegőfurata koszolódhatott el, így az őrláng nem olyan peckesen ég, mint ahogy kellene, emiatt nem éri el az érzékelőt, ami figyeli az őrláng meglétét. Ha az érzékelő szerint nem ég az őrláng, akkor nem ad gázt a főégőnek.
Tisztelt Szakemberek!

Segítséget szeretnék kérni gáz bojler témakörben.
A problémám az, hogy mostanság nem robban be a bojler, amikor megnyitjuk a melegvízes csapot. Szétszedtem az áramlásszabályzóját vagy áramláskapcsolóját (nem tudom mi a pontos neve) és azt láttam, hogy a benne levő gumi membrán ki van szakadva egy darabon. Kérdésem, hogy az a membrán külön cserélhető-e vagy venni kell egy teljes vasat is hozzá? Egyáltalán lehet-e kapni ehhez membránt, hol, és hogyan kérjem?
A gázbojler típusa (remélem ez az): WG 250/603 - ez van a belsején levő ragasztott táblára írva.
A burkolatára meg ez van írva háromszöget képező geometriai formában: GED
És itt nagyjából mindent elmondtam a típusáról.


Köszönettel, István
Kedves István
Párszor már írtam hogy gázkészüléket nem buherálunk :!: Tessék szakemberrel javíttatni az ön és mások élete, egészsége és anyagi biztonsága érdekében.
Kedves lalibatyo!

Köszönöm hozzászólásodat. Amit írsz értem és elfogadom az egészségem érdekében, de ez az oldala a bojlernek a vizes oldala, ezen a részen nem érintkezik semmi gáz - szeleppel, - hollanderrel, - reduktorral, semmi robbanásveszélyes, szivárgásra hajlamos egységgel. Ezen a vason keresztül áramlik a víz, ezért úgy ítéltem meg, hogy nem igényel különösebb szakirányú felkészültséget a szétszedése és összerakása, legfeljebb csöpöghet a víz, ha nem jól húzom meg a hollandert. A szakemberek nem minden esetben "szak" emberek, így azért, hogy kijőjjön a városból nem kis pénzért, és kicseréljen több olyan dolgot is, amivel csak a forgalmát és bevételét növeli, holott nem is kellett volna, ezért ezt kevésbé preferálom. Ezért is fordultam ezermester oldalhoz, hogy az ilyen, általam kevésbé veszélyesnek ítélt dolgokat önerőből és kis segítséggel megoldjam. :)
Tudsz ebben Te, vagy valaki segíteni?


Köszönettel, István
A vizes oldal vezérli a gázos oldalt. Pl ha begyújt a bojler és nem alszik ki ha elzárod a csapot mert valami nem úgy sikerült ahogy szeretted volna ?
A tiéd azt csinálsz amit akarsz, a magán ügyed amíg másokat nem veszélyeztetsz, de gázkészüléket fórumbeírások alapján NE buheráljon senki. Ha ért hozzá kérdés nélkül is ért, ha nem akkor hívjon olyant aki érti a dolgát és kérjen számlát is a munkáról mert ha baj lesz akkor úgyis letagadja a szerelő hogy javította.
Bocsi !
Ha nem alszik el, az első, hogy elzárom a gázcsapot a bojler alatt.
Nem a hozzáértéssel van a bajom, nem azt kérdeztem, hogy mi lehet a baja, vagy, hogy hogyan tudom megoldani, egyszerűen azt kérdeztem, hogy hol lehet kapni ilyen alkatrészt, és/vagy hogyan hívják.
Egyelőre így visszaraktam és korlátokkal, de működik. Meglátásom szerint nagyon nem lehet mit elrontani rajta, nem lehet hibásan visszarakni sem, mert akkor a beáramló és kiáramló vízcsonk sem oda esik, ahova kell.
Én nem látom annyira veszélyesnek mint pl. egy cirkulát, vagy nyitott faipari gépet, vagy bármi hajtást, ami nyitott, ami pillanatok alatt levágja a csuklódat is, ha nem figyelsz, mert időd nincs arra, hogy hiba esetén korrigálj.
Akkor Te a kérdésemre nem tudsz válaszolni, abban segíteni. És más tud esetleg a kérdésemre koncentráltan választ adni?


Köszönettel, István
Nem akarok.
Bocsi Hívj szerelőt, kérj számlát :D
Ha nem alszik el, az első, hogy elzárom a gázcsapot a bojler alatt.


És ha ez akkor történik mikor a 6 éves gyerek mossa a kezét mikor a nagymama vigyáz rá (vagy épp senki) ?

Nem játék hidd el. Amúgy meg aminek nem tudod a nevét ahhoz nem is értesz.
(részemről lezárva )
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég