Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Adott egy 24 Kw os kombi gázkazán (zárt égésterű) a házban 4 acéllemez radiátor található:140,120,100,90 cm szélesek normál 60-as magassággal. szigetelése nincs a háznak, csak az ablakok vannak korszerűre cserélve, Hány fokra kell állítani a kazánon a központi fűtés vízhőfokot ?70 80 °C-ra ?
60 fok elegendő szokott lenni, ha nincs extrém hideg kint.
És mit jelent az hogy Hasznos hatásfok 100% terhelésen
(80/60°C) :93 % ? Ez akkor van ha a kazán a maximum hőterhelésen van ? Illetve ezeket sem értem pontosan Hasznos hatásfok 30% terhelésen
(visszatérő 47°C) : 90,2 % illetve, Hasznos hatásfok minimum terhelésen
(80/60°C) :87,5 % ?
A kazánokat is méretezik teljesítményre, olyan ideálisnak mondható állapotra, amikor a felhasznált gázból a legtöbb hőenergiát tudja átadni a fűtésrendszernek. Ez az ideális állapot a gyakorlatban nem tartható folyamatosan, mert nincs mindig igény az ideális állapotban leadott hőmennyiségre. Ilyenkor a kazán leszabályoz, kisebb gázfelhasználással, levesebb hőenergiát termel, de ebben a csökkentett teljesítményű üzemmódban már kicsit rosszabb hatásfokkal tudja hasznosítani a gáz energiáját.

A 80/60 az előremenő és a visszatérő vízhőmérsékletet jelenti, ami feltételek esetére számolják a kazán hatásfokát. Kicsit félrevezethető lehet, hogy a maximális és a részterhelés hatásfokát is erre a vízhőfokra számolják, de nagy hidegben ha lakás, vagy ház hőigénye magas, akkor akár teljes terhelésen tudja csak ezt az értéket produkálni és van amikor ehhez a vízhőfok lépcsőhöz elég 30 %-os kazánteljesítmény is.
a családi házamba tavasszal bekötött Westen Star kondenzációs turbó gázkazán, ami kizárólag csak a fűtést szolgálja, most debütál és rendesen is működik, mindössze rendszertelen időnként,- másodpercekben mérhető -, hosszabb, rövidebb ideig, folyamatos sípoló hangot "ad" üzem közben, amit hallani lehet úgy a belső helységben, mint a házon kívül is. Találkozott már Valaki ezzel a jelenséggel és ez "normális" egyáltalán? A gázszerelő szerint nem lehet gond.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég