Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem!

Áramfejlesztőt szeretnék vásárolni, nem csak időszakos, hanem tartós üzemeltetésre egy néninek.
Világítás, mosógép, tv és alkalmanként mikró használlatához, no meg egy villanyradiátor üzemeltetéséhez a téli időszakban. Kérdésem, hogy melyiket érdemes megvenni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Attól tartok ha ennyi mindent akarsz használni akkor mélyen zsebbe kell nyúlni. A mosógép ha automata akkor bizony 2-3 KW az olajradiátor szintén legalább 1 Kw és mondjuk ha mindent együtt akar használni amit felsoroltál akkor 5 Kw is szükséges lehet. Tehát vagy kioktatni a nénit hogy mit mivel ne használjon együtt vagy nagyon drága lesz megvenni és üzemeltetni is. Én hosszú ideig használtam aggregátorokat. Csak eredeti gyári Honda gépekkel dolgoztunk ( EU20-EU30 minden más kínai és társai 100-200 ezer alatt nem erre valók amit írsz. Drága dolgokat csak megbízható inverterről szabad használni mert hamar tönkre is mehet egy normál kondenzátoros aggregátról egy kényesebb villamos berendezés. Amivel számolhatsz : kb 0,4-1 milla beszerzési ár teljesítménytől függően. Gondos és rendszeres szerviz mellett nagyon sokáig működik. kb 2 évet mennek el komolyabb javítás nélkül napi 20 órás használat mellett. A benzinfogyasztás erősen terhelés függő. Ha csak 1-2száz watt akkor néhány deci csak óránként de ha nagyon leterhelt akkor még 0,8-1 liter is lehet.
Használok alkalmanként olcsó "no name" aggregátort is. Csak normál izzós világításra és szivattyúhoz flex fúrógép áramforrásnak. A ráírt teljesítmény felénél több sosem volt rákötve. kb 100 óra van benne de már eszi az olajat és kartergázos. A fogyasztása kb 2-3 szerese a hondának.
A néni alkalmas a bereántós indítást működtetni és baj nélkül üzemanyagot töltögetni stb ?
Köszönöm a gyors választ kedves Lalibatyo!

Biztos alkalmas lenne berántani, meg töltögetni, de sajnos az én pénztárcám nem alkalmas a 400-1 millás áramfejlesztőre.
A dolgokat sem egyszerre használná, mint mosógép és mikró, meg olajradiátor, főleg, hogy ha kioktatnám, de akkor nem tudom, hogy mi lehet szegénynek a megoldás. :'(

Köszönöm mégegyszer!
Üdv. Mindenkinek!

Aggregátort szeretnék vásárolni, és az alábbiakat kötném rá egyszerre:
- számítógép(280 W-os táppal)
- monitor (43 W)
- erősítő (120 W)
- energiatakarékos izzó ( max. 20 W)
- plusz esetleg egy italhűtő ami 2,6 kWh/24h fogyasztással bír

ezt az aggregátort néztem ki:
http://www.profikisgep.hu/gude_agregato ... irect_link

Kérdésem az, hogy szerintetek ez a gép elbírja-e ezeket egyszerre folyamatosan?

Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Az italhűtő kompresszoros, vagy abszorpciós? A kompresszorosnál számítani kell a kompresszor magas indítóáramára, egyébként a kompresszor vagy abszorpciósnál a fűtőbetét max teljesítményét kell nézni. Kompresszoros italhűtőnél a generátornak legyen tartaléka a fogyasztók névleges összteljesítményén felül.
Valőszínűleg kompresszoros lenne majd!

Kiszámoltam, szorzóval együtt még egy 63 W-os italhűtő menne rá, akkora elég is lenne!

Köszi a válaszod Plaszlo!
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég