Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
AWT 2284 Wirpool mosógépem 45perces mosást több óra alatt sem mosta ki arra letem figyelmes hogy olyan furra szag volt büdös gumi szag. Pihentettem aztán újra indítottam 15perc mosás után ujra büdi lett és le állt a mosás! Valakinek ötlete? Nagy baj lehet? :cry: :cry: Várom a válaszokat!
Üdv
Szerintem csúszik a szíj ha büdös gumiszagot éreztél de lehet le is égett már róla. Szerencsés esetben csak ennyi, viszont ha szorul mert csapágyas, stb akkor drága is lehet a kaland.
Tudna ajálani szakértőt aki érti a dolgát mert mi nem vagyunk szakik ebben :)
Hello

Ezt nem nehéz megnézni, különösebb szerszámozottság sem kell hozzá, csak a gép hátsó burkolatát kell levenni. Nem tudom melyik településen vagy de az elsőéves inasnak egy ilyen meló házi feladatnak is kevés :D Akkor minek szakértő ?
Oké megbirkozom a feladattal :) :)
Üdv!
Furcsa lenne, ha csak ez lenne a baja. Ez a gép még mechanikus programkapcsolós és a vezérlést hidegen hagyja, hogy forog a dob, vagy sem, megy a program szerint. Emiatt nem húzódhat el a mosási idő, ékszíj nélkül is ugyanannyi idő alatt fut le a program.
Másrészt ha csúszna az ékszíj, akkor azt hallani is lehetne a visításáról, főleg centrifugálásnál.
Szerintem más gond lesz, akkor csúszhat el a mosási idő, ha nem kap vizet, ha a nyomáskapcsoló (vízszintszabályozó) hamis jelet ad, ha a fűtés nem megy, ha a programkapcsoló szinkronmotorja, vagy az arretáló szerkezet akadozik, ha valamelyik érintkezője már kontakthibás, vagy beégett.
Az égett szag és a mosás leállása között még nem látom az összefüggést, látatlanban nehéz minden lehetőséget számba venni, lehet egy kilágyult és melegedő kontaktus a programkapcsolóban, vagy választókapcsolóban. Égett szagot a motor is adhat, de abban van motorvédő hőkapcsoló, ami megvédi a leégéstől, viszont ettől függetlenül a program lefut időben, mivel a programkapcsoló mechanikus lévén nem tud hibajelzést figyelembe venni.
Egyes típusokban - változataiban - a motor fordulatszámát elektronika vezérli, de ez egy külön egység amit a programkacsoló is vezérel, de nem látok visszacsatolást ami leállítaná, vagy lassítaná a programkapcsoló működését.
Tudna valaki segíteni abban hogy a mosogepem az F08 as hibakodot írja ki .....
Whirpool 7100 ,mi lehet e a gond ? Megoldható probléma vagy hívják egy szerelot.
Fűtőbetét, vagy fűtésvezérlő áramkör hiba. Szerelő a megoldás.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég