Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok, a véleményeteket szeretném kikérni a Makita EA3201S40B tipusú láncfűrészről. Évente kb 6-8 m3 fát vágnék vele össze itthon.
Üdv!

Ennél a mennyiségnél már nem láncfűrészben, hanem szalagfűrészben kellene gondolkodni. Mind a veszteségek, mind a járulékos költségek miatt. Ha viszont a megbízhatóság a kitétel, akkor viszont ezen kategóriában a Stihl a mérvadó, vagy a Husqvarna. Nem kívánok reklámot csinálni, nekem sem ez sem az a típus nincs, egy közbenső, Stihl lánccal.
Ha még ez sem meggyőző, tapasztalat alapján a Makita gépeiben -származása okán - kedveli a coll-os méreteket. Egy láncfűrész esetén itt a lánc szélessége és modulja, fogbeosztása számít. A szélesség a láncvezető, a modul a meghajtó lánckerék miatt fontos. Ez általában nincs feltüntetve az adatlapokon, viszont egy szeg- vagy göcsfogás miatt szakad a lánc, elfordulhat, hogy a közeli kereskedésben nem kapunk helyettesítőt, a szakkereskedésekben pillanatok alatt készítenek méretre láncot, ami nem utolsó szempont, míg esetleg a Makitára várni kell, míg beérkezik. Döntésnél ezt is érdemes a mérlegelés serpenyőjébe rakni.
Aki úgy gondolja, hogy erdei fában, ha úgy tetszik a tűzifában nem lehet szeg.... nos hát, úriember biztosra nem fogad. :)

Jó döntést!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 4 vendég