Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!

Úgy adódott,hogy másik mosógépet kell vennem,mert a régi javítása túlságosan problematikus és költséges lenne.Tanácsot szeretnék kérni,hogy az elöltöltős vagy a felültöltős mosógép éri meg jobban ,itt arra gondolok,hogy melyik masszívabb,mert nálunk sokat megy a gép, és ha javításra kerül a sor melyiket egyszerűbb megjavítani.Nem tudom,hogy milyen szempontok alapján,lehet még tudtosan kiválasztani egy mosógépet,hogy az évekig bírja ,de minden tanácsot szívesen fogadok.
A választ előre is köszönöm.
Üdv!
A felültöltős mosógépet szerintem a szükség szülte, ahol méretei miatt nem fér el az elöltöltős. Persze tévedhetek.... :D
Talán az elöltöltős a masszívabb, mert több hely van benne, de vedd figyelembe, a gyártóknak nem célja az öröklét, általában 3-5 évre terveznek. A neves márkák közt sincs olyan nagy különbség élettartamban, meg szolgáltatásban. Minél több kényelmi szolgáltatása van, annál nagyobb a hibalehetősége, néha a 15 éves mechanikus programkapcsolós gépek jobban működnek mint az 5 éves csili-vili új társaik.
A választásban legyen szempont a hosszú garanciaidő és a jó szervizháttér. A felül, vagy elöltöltős legyen hely és ízlés kérdése.
Üdv!

Nekem több mint tíz éve felültöltős gép ketyeg a fürdőben, nem is lehet vitás, melyre szavazok.
Ami mellette szól, hogy a két oldali csapágyazás szerintem tartósabb, mint az egy oldalon lévő. Ha nem zár rendesen az ajtó, ebből még akkor sem folyik ki a víz, és látom, ha a dob elkezd vízkövesedni, mint azt a reklámba látni... :) (Nem, akarok kötözködni, ott mindig elől töltősök szokása a kövesedés. Valahogy.)
A mostaniakban majd mindegyike professzor vezérelt, ha az egy kis vizet kap, mehet az egész a levesbe. Bár azért még noname gépekben is lehet kifogni tartós, hosszan tartó megoldásokat. Egyébként a hosszabb, gyártói garancián érdemes valóban elgondolkodni.

Üdv!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!
A csapágyazást nem tenném választási opciónak, mert az csak méretezés kérdése (vegyük azt, hogy egyre több motorkerékpárt gyártanak féloldalas felfüggesztéssel). Mindkét fajta gépünk volt, a csapágy csak akkor ment tönkre, amikor a szimering elkopott és beengedte a vizet a csapágyba, akár elöltöltős, akár felültöltős gépről volt szó.
Szerintem inkább hely és kényelem kérdése. Az elöltöltősben látszik a ruha, ami némi infót ad a szennyezettségéről, esetleg színeresztéséről és még időben közbe lehet lépni, nem csak az első ürítéskor mint a felültöltős gépek esetén.
A dob vízkövesedése csak a dob külső felén lehetséges, ami nem érintkezik a ruhával, tehát indifferens választási szempontból. Saját gépemben egyszer próbáltam ki a Calgont, többet soha, mégis jobban nézett ki a dobja, mint az azonos életkorú gép, ahol végig használták. A ruha felőli rész mindkettőben egyformán tiszta volt, az ecet meg csodákra képes. :)
Egyetlen hátrányát látom, ha nem működik a vízszivattyú, akkor körülményesebb kivenni a ruhát, mivel előtte le kell engedni a szűrőnél. Ugyanezt a felültöltősnél is meg kell tenni, de a ruhát ki lehet venni azonnal, ahogy a fedélretesz engedi. Másrészt nagy előnye, hogy lehet pakolni a tetejére, nem teljesen holt tér amit elfoglal a fürdőből.
Jelenleg is felültöltős mosógépem van, de főleg azért, mert kevés a hely a fürdőben.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 39 vendég