Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó estét! Egy kérdésem lenne,megköszönném ha segítenének. Az electrolux előltöltős mosógépünkben kellemetlen szag van. A mosást főleg a magasabb hőmérsékleten érződik. A mosásokat főleg /szinte mindig/ alacsonyabb hőfokon 30-40 C fokon végezzük. Szombaton már 1 liter 20 % ecetet is lejárattam benne 60 C fokon. Előtte flóraszept oldatot is használtam. A kérdésem az lenne,hogy mi lehet ez a szag?

Köszönettel:

Zsolt
Üdv!
Általában a szivattyú környékéről érkezik a szag. A szivattyú, a szűrő és a körülötte lévő csövekben mindig áll a víz, a szivattyú nem tudja teljesen kinyomni és kevesen veszik a fáradtságot, hogy mosás után a szűrőnél teljesen leeresszék a vizet belőle.
Ezeken a helyeken a mosószer és a ruhákból kimosott kosz előszeretettel rakódik le, ami kiváló táptalaj a penész és a mikroorganizmusok megtelepedésére. Fertőtlenítős, ecetes átmosás csak ideig-óráig segít, a hatásos megoldás a szivattyú és szűrőház szétszerelése és alapos kimosása, fertőtlenítése. A lerakódott "táptalajt" le kell sikálni róla és fertőtlenítővel elpusztítani az élő flórát.
Köszönöm szépen,további szép napot kivánok!
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég