Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
61 hozzászólás Oldal: 1 / 5
Sziasztok.

Mi a véleményetek a Kang hui villanymotorokról?

Csatolmányok

Elég "szarul" cseng a neve, biztos valami kínai motyó. Ha alu tekercses lenne akkor felejtős. Annyi régi EVIG vagy IMI motor van piacon amik évtizedeket mennek, miért akarsz zsákbamacskát ?
Üdv!

Egyetértek az előttem szólóval. Tényleg kínai. Igaz, hogy a kis sárkányok sem tökéletlenek, és hogy gagyiban is ki lehet fogni perfektet.
Sajnos idehaza leginkább az árversenyképes "legolcsóbb" kategória kerül, ami nem sokat bír. Van olyan gépem, ami kínai, de kis kerülővel került hozzám, viszont elnyűhetetlen. Ezekkel a motorokkal tapasztalatom nincs.

Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Köszönöm a válaszokat. Az olcsó ára mellet az fogott meg benne, hogy 220as és van belőle 3 és 4kw-os is. Amit még nem nagyon láttam.
Igen, a kínaiak olyan papírt tesznek rá amit a vevő szeretne látni. Így születnek a 10 000 Milliamperórás ceruzaelem méretű akkumulátorok és a 28000 lumenes ledek is, és akkor nem beszéltünk a 370 wattos szivattyúkról ami 95 méterre is emel 50 liter vizet percenként :)
Csodák nincsenek még Kínában sem csak csodálatos fantáziával rendelkező kereskedők.
Ok, köszi. Tehát akkor 220-asban 4kw-os nem is létezik?
én nem erőltetném ezt a kínai vonalat. Tetemes szállítási költség a súly miatt, tuti hogy kiszedi a vám tehát +30 % ot ráfizetsz a vám ügyintézésre és áfára. Bármi gond van (pl kiderülne hogy alu tekercses) kb 2x annyiba kerül visszaküldeni mint amiért ide hozták és nem kizárt hogy a reklamációt nem fogadják el. (Azért vettem már pár dolgot EU-n kívülről , tisztában vagyok a dolgokkal :) ) Én már2 KW felett frekvencia váltót használok 1 fázisról a szivattyú hajtásokhoz és a motorjaim 220/380 as öreg EVIG vasak tökéletesen működnek deltába kötve, sőt a 3 Kw az 500 as tárcsát is könnyedén elhajtja a körfűrészen frekiváltóval. Ha annyira az 1 fázis 4 KW csak a megoldás akkor találsz magyar forgalmazót is csak kicsit googlizni kell hozzá. Ha hosszú távon gondolkodsz akkor még venned kell 2x15 ampert a mostanihoz és olcsó motorokkal megbízhatóan dolgozhatsz ettől jóval nagyobb teljesítményekkel is 3 fázisról.
Ha hajt a kalandvágy akkor vegyél kínából .
Köszönöm a választ. Beszélhetnénk telefonon? Meg tudná adni? egyszerűbb lenne nekem.
Előre is köszönöm, Tamás.
Hajtástechnikai üzleteket kellene keresni, ajánlatot kérni vagy rendelni.
pl : https://exor.hu/Villanymotorok/VILLANYM ... 17769.html
https://chemplex.hu/villanymotor/egyfazisu-villanymotor
Ha hagynád magad rábeszélni 3x220v 4Kw motorra csak frekiváltóval fog tudni 4 Kw-ot. Kondikkal és ilyen olyan okosságokkal kb 1,5Kw lesz a levehető teljesítmény a tengelyen. Fórumos témákban nem szívesen fogadok hívásokat és nem is mindig van időm foglalkozni vele. Én is dolgozom mint mások csak most kicsit többet mert szezon van. Esetleg 2 db 2,2 KW mocit egy tengelyre hozni ? Ha már annyira 1 fázis és 4 Kw a jó csak. Mondjuk nem tudom mihez kell de ha nem titkolóznál lehet jobb ötleteim is lennének. Elektromos bekötésed, hálózatod bírni fogja a 20-25 ampereket + ami a házban hozzáadódik tartósan ?
Köszönöm a választ, ismét! Mindegy akkor megpróbálom lepötyögni, remélem lesz rá türelmem. Megpróbálok minden kérdésre válaszolni. Szóval van egy 3 hengeres kompresszorom azt szeretném meghajtani vele. És persze 1 fázisom 32 amperrel. És örököltem Apámtól kb 20 villanymotort. Persze mind 220/380, 3-6kw közöttiek. Hallottam már mástól is ezt a frekvencia váltót, de azt mondták, kb az is olyan árban van a használt is, mintha vennék egy használt 3-4kw-os 220as villanymotort is. Vissza térve erre a kínai villanymotorra, azt az elvileg 4kw-osat már magyarországon lehet kapni 25e ft-ért. Ez nagyon kecsegtető ajánlat. De hát nem véletlenül annyi, sajnos. Azt hallottam róla, hogy nem elég hogy réz bevonatú aluminium huzallal tekercselik, de még a vasmagja is olyan rosz hatásfokú, hogy csak kb az 50% tudja csak a ráirt adatoknak, nagyon melegszik, tehát hamar le is ég. Ön szerint?
Ebből nem fogsz olcsón kijönni ha megnyugtató eredményt akarsz. A frekiváltó valóban nagyon húzós tétel és bizony nem egyszerű elfogadható áron találni. A jó minőségű villany moci szintén nem occo és nem kínában készül. Az alu tekercses pedig annyit is ér mint amibe kerül. Szivattyúknál is voltolcsó széria ami alu tekercses volt és első próbára nem is nagyon vetted észre. Aztán kevéske használat után ki is jöttek a bajok és melegedtek nagyon.
Az már egy másik kérdés hogy mennyire intenzíven muszáj azt a 3 hengeres kompresszort használni, mert ha csak hébe-hóba akarod akkor más áttétellel kisebb fordulatszámmal kisebb teljesítmény is képes meghajtani mint 4 Kw. Nyilván kevesebb levegőtis szállít majd. Ami még gond lehet ha a tartály nyomás alatt akkor az indítás kicsit nyöszörgős lesz. Ha hosszú távon gondolkodsz és terveid vannak akkor meg kell venni azt a 2x 10-15 ampert a mostani mellé. Talán a frekiváltó árából meg is van.
Köszönöm ismét. Van egy illető aki 52 e ért akar eladni egy új ipari 3kw frekvencia váltót,vagy egy ipari minőségű 3kw villany motort 55 e ért. Állítása szerin a freki váltóra ami simens nyugodtan ráköthetek 4kw motort is. Amúgy nincsen valamilyen képlet a 220/380v villanymotor áttekercselése 220ra? Komresszorral homokfujni is szeretnék, de persze indítást megoldom úgy hogy nyomás és komresszor nélkül pörögjön fel a motor,ha kell
Ha 220 ból 3x 220 at csinál akkor majdnem árában van de sokallom kicsit mert a siemens nem számít topnak használtan. Ha 380 as akkor semmire sem mész vele ebben a szituban. Én yaskawákat használok. azokon valóban lehet +20% túlhajtást csinálni a beállításokban de hogy a siemens setup-ja milyen nem tudom. igaz az még mindig csak 3,6 Kw ha működne. Az 55 az nagyon sok egy 4 kilós 220/380 as motorért. Ennyiből bekötik a 3 fázist vagy kapsz két 2,2 es stabil magyar motort. Az áttekercselés szerintem nem működik megbízhatóan. Egyrészt komoly számításokat kellene végezni, aztán vagy ráférvagy nem az a huzalátmérő és menetszám ami kell vagy nem és ami 3 f 4 Kw volt egykor az sosem lesz 1 F ről is 4 Kw mert a vas nem gerjeszthető a végtelenségig, stb. Azt írtad van sok 380 as nagyobb mocid otthon ezért én futnék egy kört mibe fáj még 2 fázist behúzni.

Csatolmányok

134-1.jpg
134-1.jpg (85.66 KiB) Megtekintve 10541 alkalommal.
135-1.jpg
135-1.jpg (64.33 KiB) Megtekintve 10591 alkalommal.

Csatolmányok

61 hozzászólás Oldal: 1 / 5

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 76 vendég