Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
60 éves műszaki analfabéta nő kér segítséget! Van egy 800m2 telkem ami részben teraszos kialakítású kb. 20% lejős évente 5 alkalommal kaszáltatom 8000 ft/alkalom , ez nekem nagyon drága nem művelt terület pár gyümölcsfa halódik rajta ,eladni nem tudom ,rokkantnyugdíjas vagyok, a telekhez eljutás is problémás hegyoldal miatt .Szeretnék egy fűkaszát venni olcsót amivel a gazt le tudom vágni .Nagy kérdés mivel nem értek hozzá milyent és hol vegyek ? Kösz. Manyi :roll:
Az olcsó és a jó az nem szokott együtt járni, vagy csak ritkán. Azért némi barkács készségre szükség van ezeknél a gépeknél a használat során. Már a motor beindítása is néha kihívás tud lenni, mert nem biztos hogy az első rántásra indul. Én inkább azt mondanám hogy mielőtt vásárolsz egy kölcsönzött géppel teszteld magad aztán ha ha mindig kedvet érzel akkor kell venni.
Én 2-3 éve a Metro- ban vettem egy damilos gépet Garden Master gm-06018/43 típus. Már rég óta akartam damilos gépet is, ez alkalmi vétel volt valami rendkívüli akció keretében. Szkeptikus is voltam a minőségével az olcsó ára miatt (25 ezer körül) de az eladó határozottan állította hogy ebből még nem hoztak vissza, a másikakból már igen. Megvettem, kicsit bejárattam "szegre akasztva" járó motorral , aztán csak óvatosan nyírogattam vele. Szóval bevált bírja a melót. 3 baja van, a hámja nem ér egy fillért sem, mert vacak és kényelmetlen, a gyári damilja nagyon gyorsan kopik ezért az első nyírásnál cseréltem és 2 év alatt elmállott a benzincső az üzemanyag tankon belül, ami 5 perc hibakeresés és 2 perc csere volt.
Csak Stihl olajból készítek keveréket üzemanyagnak hozzá.
Azért egy Stihl gép lenne az igazi :)
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég