Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó napot, kedves mesterek.
Véleményetek szeretném kérni láncfűrész benzin ügyében
Vettem egy partner 340 tip. Fürész. Itthon 40-es fükaszához bekavart benzines van igaz szeptemberi vétel. A neten olvastam, hogy a kevert benzin megromolhat ez (piros ampullás stihl a drágább 'füstmentes'olaja van 4 lit. Benz. 1 ampulla) Az érdekelne, hogy milyen % benzinnel járassam előszőr, úgy olvastam, hogy 3 x 1/2 tank benzin munkában 80% terheléses 15 perc pihenő zankolások közt majd utána tele lehet tankolni. A 3 hónapos benzinnel lehet - e új fürész vagy olajosabb új benzinnel használni először. Még 2 napom van, hogy visszavigyem az Obi-ba ha nem jó. Válaszukat köszönöm.
Üdv!
Azért ennyire nem romlandó a benzin. 1/2 év, 1 év után az adalékok kiválhatnak, de kétütemű motorban nagy bajt nem okoz. Nyugodtan használd el, ezzel nem teszel kárt a gépben.
A bejáratást a kezelésiben leírtak szerint végezd, a gyári ajánlások szerint. Ha nincs kezelésid, akkor észszerűen, az elején kímélve, kevésbé terhelve, majd fokozatosan szoktatni a munkához. Ilyen hideg időben nem kell félni a túlmelegedéstől, ha nem küldöd meg azonnal. :)
Köszönöm.
Csak vettem új benzint bekavartam 1-40% hoz (4 liter/1dl kék husqvarna) aztán vágtam vele 2--3 pihenővel tavaly téli irtási nyárfát gondolom jobb neki mint az akác meg a tölgy. A benzin nem vész kárba, de mivel müanyag kannában volt és a kanna megnyullott azért gondoltam, hogy hiba lehet a rendszerbe. Köszönöm válaszát de 4 liter benzin miatt már nem akartam aggódni. Kellemes Űnnepeket és Boldog Új Évet Kívánok minden barkácsoló szerelő csoporttagnak. Zsolt.
Jó estét kedves mesterek!

Apróságnak tünik kérésem,de nekem nagy gond. Az a gondom,hogy van egy partner /p340s/ láncfürészem.Nem régi,3 hetes,ugy kb. 4 liter benzint használtam el eddig. Az a gondom,hogy a fürész munka közben egyszer csak ugy tesz mintha
kifogyott volna a benzin,ha megállitom megnézem kb. félig van. Pumpálom 4 x kb./tápszivattyu/ rántom indul megy egy darabig majd megint hörög,nem áll le csak megáll a lánc v.lassan forog mintha a benzin kifogyott volna.Mindennep dolgozom vele munka után átlag 2 tankot kifogyasztok ,majd hasogatom,lassan vágom nem hajtom tul ,2-3 db fa után leteszem alapjáraton ketyeg mig a fát eldobom az utból.Majd ismét vágom.A neten néztem ennél a márkánál nem ir "szuszogót" a tank
sapkára. a barátom azt mondta neki a rotációs kapán volt ilyen gond a szervizben tettek rá új sapkát. Az volt hibás.De lehet,hogy a tank van megoldva szellőzésnél mint az autók? Amugy nincs gond megyen pörög és nem is mindig csinálja.
Nem akarom szervizbe vinni mert vagy 60 km.a szerviz Nyirbogáton.Nem akarom,hogy 50 éves fejjel egy esetleges aprósággal a szervizes kinevessen.Ha valaki tudna segiteni,vagy tanácsot adni megköszönném A tanksapkán nincs lyuk,sem szelep mint a sthilen,itt csak 2 szarv van amit meg lehet fogni kicsavarni,alatta benzin álló gumi utánzatu tömités.
Köszönöm a választ ha lessz zsolt Ui: kiöntöttem a benzint a tankból,görbe dróttal belenyultam,van benne 2 cső,egy átlátszó azt megszivtam möanyag fecskendővel jött belőle benzin majd a levegő. fekete csö a végén nehezék majd olyan "habkő" szerü szörő azt levettem autó pumpával kifujtam,féktisztitó,majd pumpa végül benzin.Összeraktam indul,terhelés alatt /nem/ több ideig nem járattam. A tankja belül olyan mint a sparta fükaszának még a szürő is olyan./mc cullock"Talán ennyi lehetett a baj?Mert a szuszogó cső egyirányusitott?és beragadt? Na meglátjuk. További jó barkácsolást,jó éjszakát!
Az a kő a benya szűrő a szívócső végén. Én egyszer jártam úgy ilyen fekete benya csővel más márkájú kerti gépen hogy megette a benzin :shock: elvesztette a rugalmasságát megzselésedett megdagadt és kilyukadt az üzemanyag tankon belüli részen. Ami levegőn volt annak semmi baja nem látszott.
Lehet a benzint bírná csak már lassan benzinből van a legkevesebb a benzinben :lol:
Kedves Mesterek!
A láncfűrészem nem indul. Mi kehet az oka?
Nekem úgy tűnik nem szívja fel a benzint. Miért?
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 35 vendég