Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó napot szeretnék érdeklődni zárt rendszeres kandallóval kapcsolatban.Olyan problémám van hogy 40 fokos víznél többet nem ad le pedig 60-80- fok van megadva paraméternek. Ez egy 19kw-os kandalló és begyújtáskor a visszatérő cső melegszik fel előbb,amíg a keringető be nem kapcsol ez normális így?
Attól tartok a készülék teljesítménye kevéske a rákötött radiátorokhoz. Ha nagyobb a hőleadás a radiátorokon mint ami hő termelődik a kandallóban akkor nem is fog jobban melegedni a víz. Ha nem gravitációs rendszerre lett kiépítve a fűtés akkor a kandallóból a meleg víz arra indul amerre könnyebb neki tehát nem nevezném problémának hogy a szivattyú elindulása kell a helyes víz cirkulációhoz. (Azért is van benne a szivattyú mert kell.) Teljesítmény számítás történt vásárlás és kivitelezés előtt ?
Üdv!
Építettek a rendszerbe kazánvédő termoszelepet? Mert ha nem, akkor ez is lehet baj. Olyan mint az autó hűtője télen termosztát nélkül, nem tud felmelegedni.
Attól tartok hogy ettől a szeleptől csak a kandallóban lesz meleg a víz nem pedig a radiátorban a tetejétől az aljáig. Persze a kátrányosodás ellen biztosan használni fog. Ott vagy méretezési vagy tüzelés technikai problémák lesznek.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég