Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
foto.jpg
foto.jpg (53.06 KiB) Megtekintve 2231 alkalommal.

Hello !
Elektromos problémádban szívesen segítek !
Üdv vargajano53
1 éve használt Ariston velis evo 100 villanybojlert, ami 70 fokon működött fél évig, mikor kell karbantartani, vízkőtleníteni, fűtőszálat cserélni? Feltétlen a garanciát biztosító cégtől, akitől vettem és aki felszerelte, szükséges a garanciát igénybe venni?
Mennyi kwh kb. az átlagos havi fogyasztása egy 4 tagú családnál (2 felnőtt 2 kisgyerek)?
Hát talán a " garanciát biztosító céget" kellene kérdezni hogy a karbantartása is garanciális e. A fűtőbetét csere akkor aktuális ha elromlott. A fogyasztása ha a felvett elektromos teljesítményt nézzük amit a villanyóra mér az annyi mint bármely más bojleré ugyanannyi víz ugyanolyan hőfokra hevítése esetén, hiszen a víz melegítés hatásfoka közel 100% bármely elektromos bojler esetében. Ha a fizetendő összeget nézzük akkor ezek az "EVO"-kat üzemeltetni drágább mert vezérelt ( az olcsóbb) áramról nem igazán lehet használni őket. Viszont én kerülném a 50 fok feletti üzemet mert minél melegebb a víz annál több a vízkő, ráadásul exponenciálisan több.
Üdvözlet. Van egy WHIRLPOOL adp 4108 mosogatógép,ami elkezd szivattyúzni, de le áll. Mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég