Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Néhány nappal ezelőtt, sok vívódás, kutatás ás vajúdás után végül is megvettem ezt a Cseh ágdarálót: Riwall PRO RES 3044, 3000 Wattos, és relatíve erről az ágdarálóról olvastam a legkevesebb negatív véleményt az 50000 Ft-os ártartományban.

Rögtön levettem a hátfedelét, hogy megnézzem milyen kés és ellendarab van benne, és egy kicsit furcsának találom, hogy a hátfedélben lévő persely és a kés masszív tengelyének az a része ami a perselyben fut, csontszáraz. Először arra gondoltam, hogy hátha szinterelt a persely, de én ilyet csak bronzperselyekben láttam, itt a persely viszont valami lágyfém, hasonló a gépjármű motoroknál használt főtengelycsapágyakhoz. Tehát eldöntöttem, hogy ezt a perselyt időnként kenni fogom egy jó minőségű ragadós-tapadós zsírral, ugyanis ez a tengely csak 60-at fordul percenként.

De ami miatt most írok, az a hajtómű. A mellékelt robbantott ábrán is látható az érdekesség, hogy bolygóműves hajtóműve van ennek a masinának, és rögtön azon kezdtem filózni, hogy vajon milyen, olaj vagy zsír kenése lehet ennek a bolygóműnek és vajon, mennyire lelkiismeretesen tettek bele kenő anyagot, vajon nem hagyták ezt is szárazon mint a főtengely tehermentesítő perselycsapágyát?

Csatolmányok

Csak 3 képet lehet egy poszthoz mellékelni, viszont ezt az egyet még fontosnak tartom ezért utólag mellékelem itt.

Csatolmányok

2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég