Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Létezik-e olyan kisgép, amellyel glettelt falat lehet csíszolni? Lakásfelújításnál nagyon nagy felületeket kell csíszolni, a kézi csíszolás pedig nehézkes munka. Próbáltam olcsó rezgőcsíszolókat, de nagyon hamar tönkrementek, megteltek finom porral, mely gondolom a nedvesség hatására megcsomósodott s a motor így leégett. Komolyabb rezgőcsíszolóval nem mertem próbálkozni, lehet ezek jobban el vannak zárva, de a használati utasításuk ezeknek is csak fa és fém csíszolásáról beszél.
Kiss Géza
Sajnos a gipsz és a glettanyag nagyon hamar eltömíti a csiszolópapírt. Nem annyira a géppel van gond, hanem az eltömődéssel. Javaslom, hogy olyan géppel próbálkozzon, ami fordulatszámszabályozóval és intenzív külső porelszívási lehetőséggel (porszívó csatlakozó) rendelkezik és nagyon finoman, kis erőráhatással csiszoljon. Ekkor van esélye, hogy a lecsiszolt por el tud távozni a csiszolópapírból, mielőtt betömörödne. Arra készüljön, hogy a porszívót is nagyon hamar el fogja tömni ez a púder finomságú por.
Hali!AZ lenne a kérdésem,hogy a kormot a falról hogyan tudnám lecsiszolni?És az ezzel járó kellemetlen szagot eltüntetni,hogy nehogy kiüssön...A régi tulaj fia a lelendő fürdőszobámban a nyílt térben tüzelt:(
Ha nagyon mélyen beszívódott a falba a szag, akkor csak vakolatfelújítással. Le kell verni a fürdőben a vakolatot és újra vakolni az egészet. Ez a legbiztosabb megoldás, a korom csiszolással előbb-utóbb lejön, de a szag még sokáig érezhető lesz a festés ellenére is.
Hali!A füstös helyiségről képek:)A felső glettréteg kaparóval szinte pereg lefelé az alatta lévő régi festés ami a vakolatra van kenve az brutálisan rajta van!A képet elcseszetem de jobb egérgomb a kép megjelenítése és normál lesz:)!

Csatolmányok

A "brutálisan rajta van" réteget ha leszedted, akkor kicsit pihentesd a szobát, és figyeld mennyire érződik a füstszag. Amennyiben továbbra is durva szintet ér el, akkor sajna mélyen beleszívódott a vakolatba, egykönnyen nem fog távozni.
Csak egy példa, ismerős vett egy házat, amiben az előző tulajok erős dohányosok voltak. Amikor megkapta a házat, vagy két hétig szellőztette, majd kifestették, sőt még a födém fa burkolatát is kétszer átfestették, mégis hosszú hónapokig érezhető volt a bagó szaga. Idővel persze elmegy a füstszag, de ez az "idővel" elég hosszú szokott lenni. Vagy türelem, vagy brutális megoldás. :(
Hali!Kaptam egy festő rokontól tippet:30-40 papírral csiszoljam át jól,és utána falfixel kössem le a kormot és a füstöt/Azt mondja ez tuti/De adott valami sót ami 20dkg/asszem/2l vízben kell feloldani 20nm re elég és azzal kenjem át meszelővel 4 tasakkal adott az kb elég lesz....1hónapja nyitva van az ablak és nem érzik!!!Előtte nem tudom asszem 2-3 évig nem lakott ott az a fas......
Mi vettünk egy gyerekágyat, aminek igen füstös volt a szaga. Mostuk, mindennel, de nem segített. Ekkor jött egy ötlet: gőztisztító masinába a vízhez kevés ecetet raktam, s ezzel gőzöltem le az ágyat. Ekkor már nem füst szagú volt, hanem ecet szagú volt. Pár nap alatt elment az ecet szaga, elpárolgott s nagyságrendekkel csökkent a füstszag. 1-2 hónap után már semmilyen füstszaga nem volt az ágynak. Csak egy tipp, hátha bejön... :)
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég