Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
40 hozzászólás Oldal: 1 / 3
Hahó!

Akkus fúrócsavarozót szeretnék venni. Értem én, hogy a drágább jobb, meg le is írják az újságban, hogy miért jobb, de nem használnék ki se egy Makitát, se egy Metabot, se barátait.

Viszont mindegyik olcsóbbról hallok valami rosszat.

A Black&Deckert sokan szidják.
A Bosch állítólag régen jó volt, de már nem az, mert mindenki gyártja. Ugyanakkor állítólag a zöld Bosch mégis jó. De mije zöld? A teste? Tényleg jó?
A Skil-t állítólag megvette a Bosch, innentől a probléma vele a fenti. Vagy nem?
Einhellről hallottam jókat, de gyanúsan olcsó.

Ti mit javasoltok? B&D, Bosch, Skil, Einhell, vagy egyéb nem Metabo, nem Makita?

Üdv:
Péter
Ez a kérdéseid kis részére ad választ, ámde:
"A Bosch elektromos kéziszerszámok kínálata 6 területre tagozódik.: kék Bosch (a kisipari felhasználóknak) zöld Bosch és a Skil márka (az otthoni barkácsolóknak), kerti kéziszerszámok, a Dremel (multiplex szerszámok, a Bosch egyik márkája)..."
Két éves 12 V-os AGOJAMA akkumulátoros csavarozó gépemnek az akkujai már rövid ideig tartják a telesítményüket. Olcsó, de más hibával nem rendelkező gép. Otthoni barkácsoláshoz kitünően bevállt. Kár lenne kidobni mindenestől! Hogyan lehet pótolni az akkumulátort? Van-e helyettesítő akku?
Mihály69.
Én karácsony óta hasznlok egy 14.4 voltos Black& Deckert. Hát sajna ez már nem a régi B&D, a műanyag burkolatának anyaga is nagyon gyenge minőségű, főleg hogy kinában gyártják már ezt is. A nyomatékával egyálatalán nem vagyok megelégedve. Az akku viszont elég sokáig birja. Ha mégegyszer tehetném Bosch-t vennék, de annak sajnos az ára is jelentősebb, de az biztos hogy egy megbizható gépek. Üdv: Mamut
Hello,
én nemrég vettem egy Bost (~550-est), de nem akkusat - nem kell az akku. A kék Bosch-ok nagyobb igénybevételre vannak tervezve, a zöldek ritkábban felhasználóknak, (eladó mondta) a Skil-ek kicsit olcsóbbak, azaz u.annyiért van rajta egy-egy plusz funkció (nekem nem tűnt masszívnak, a praktikerben néztem) - persze van 10 alatt is, meg lengyelpiacos, de gagyit nem akartam venni.
Nekem az kellet:
- mélységhatároló,
- hagyományos kulcsos tokmány - jobban megbízom,
- fordulatszám a gomnyomástól függjön - ne rúgjon,
- 2 irányban tudjak csavarozni (ki-be),
- legyen ütevfúró is,
- akksisat nem akartam, nekem felesleges.
Mindez otthoni barkácsolásra/lakásban.
Azért vettem Bosch-t mert magyar, és megbízható, van szervíze, meg garancia. Kb.: 17 volt a parktiban, dobozzal, világító markolattal, (honlapon van ár, asszem) meg vettem még kb. 6-ért hozzá egy sokrészes szárkészletet: azóta is frankó, amire kell: fel/csempe/fém/fa.
Ajánlom másnak is. Szerintem ha nem sürgős, érdemes megnézni használtan azért... bár én nem adnám el.
4 db van nekem ezekből a "csoda" eszközökből. Mind az aksi miatt ment a "levesbe" kivéve a legutolsót. Ez egy Mister Tool névre hallgató elektronikus és mechanikus sebváltós és ütve is fúrós példány. Lassabb áttételen kicsavarja a kezem :D olyan bika. Kérdés meddig mert most fél éves lehet. Egyenlőre startkész az ukku nem merül le egy hónap alatt sem. Használtan vettem bolhapiacon töltő nélkül, de épp van hozzá való töltő csak fordítva kell bedugni az aksit. Az elődeikre ha szükség volt akkor az aksi töltéssel indult mindig, vagy vittem a 15 éves Bosch 420 ast és a kábelt. Nem is értem miért nem vittem gariba vissza őket ? Talán nem találtam a blokkot ! Szóval az jutott eszembe és ki is próbáltam ezért megosztom Veletek! Egy pár amperórás zselés aksi mondjuk egy kiszuperált de még használható aksi a szünetmentes tápegységből ( jobb helyeken ezeket rendszeresen cserélik ha jó, ha nem ) dugsaru, kábel és már bika is az akkus gép csak épp a lényeg, a vezeték nélküli jelleg veszett el. De használható ott ahol nincs áram ! Ésszel használva még a régi 7.2 voltos gép is megy így és a 14.4 es is, de a 9.6V os Holzher pedig valóságos erőgép lett. A lényeg hogy a polaritásra figyelni mert ha fordítva van kötve az azonnali halál a forulatszám szabályozónak.
Persze ezt mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki :!:
Szerintem ha jó gépet akarunk akkor csak a háttérrel is rendelkező márkák közül szabad választani minél hosszabb az aksira is kiterjedő garanciával. Vagy ha valami "olcsó no name" gépet választunk akkor készüljünk már a vásárláskor is arra hogy, vagy vissza vagy szervizbe kell vinnünk hamarosan. Talán az ilyen "olcsó" gépet érdemesebb ott venni ahol nem szervízbe küldenek hanem az eladó bolt kártalanít, mert többe kerül a leves mint a hús a végén :)
lalibatyo írta: Vagy ha valami "olcsó no name" gépet választunk akkor készüljünk már a vásárláskor is arra hogy, vagy vissza vagy szervizbe kell vinnünk hamarosan. Talán az ilyen "olcsó" gépet érdemesebb ott venni ahol nem szervízbe küldenek hanem az eladó bolt kártalanít, mert többe kerül a leves mint a hús a végén :)


Ezt a módszert jól ismerem, az üzletek szeretik a kuncsaftot elküldeni a szervízbe, a nemzetközi szervízbe, a lényeg, hogy tőlük a lehető legmesszebb, hogy nekik ne kelljen foglalkozni vele. Namost jó, ha mindenki tudja, hogy ez a fogyasztóvédelmi szempontból teljesen szabálytalan. A kedves vevő mindent oda vihet vissza, ahol vette! Élni kell vele! Lehet kinyomtatni a fogyasztóvédelmi honlapról a papírt és lobogtatni!
Az a véleményem, hogy először is meg kell fontolni, hogy pontosan mire akarjuk használni. Ha csak egyszeri alkalomra kell (pl. költözéskor szét/összeszerelni a bútorokat), akkor az olcsobb gépek is megfelelnek. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy minél nagyobb a cellák feszültsége, annál nagyobb teljesítményt ad le a gép, ill. tovább bírja töltés nélkül. Én is egy olcsó gépet (Einhell/Prowork)vettem kb. 2 éve, és tökéletesen megfelelt a célnak, a 18V-os készülék elég nyomatékot adott le. A probléma ezeknél a gépeknél az akkuk gyenge minősége. Még használaton kívül is hamar lemerültek, és egyre rövidebb ideig lehetett használni egy feltöltéssel. Sajnáltam kidobni az egész készüléket, ezért felkerestem egy szakcéget, és kicseréltettem a régi cellákat. A 18V-os akkupack kb.10000Ft-ba került, de az eredmény fantasztikus! Viszonylag sokat használom a gépet (már majdnem ipari igénybevétel) de 3-4 hétig tudom használni egy feltöltéssel, használaton kívül pedig alig merülnek a cellák. Ha valaki hasonló cipőben jár, jószívvel tudom ajánlani ezt a megoldást, hiszen így egy márkás (hobbi!) gép áráért, egy tényleg megbízható készüléket lehet összerakni.
ui. Azért a nagyon olcsó (kilós)csavarbehajtót nem venném meg én se,mert ott már a többi szerkezeti elemmel is lehetnek problémák!
Sziasztok !
Kérném a véleményeteket lítium akku cellák töltésével kapcsolatbban ! Mostanában cseréltem akkut egy laptopban. Két éves az akku és nem a cellák hanem a vezérlő elektronika romlott el, ezért eredeti funkciója szerint használhatatlan. Így 6 db akkucella "boldog" tulajdonosa lettem ami együtt 4,4 Ah és 10.8 Volt eredetileg. Szeretném használni ezt a meglévő akkus gépeim akkujainak a felújításához. Ami a probléma hogy meglehetősen különleges töltőberendezést igényelnek ezek a cellák és helytelen töltés során akár robbanhatnak is :!:
Van e valakinek tapasztalata ismerete hogy milyen akku töltőt kellene összeállítani a biztonságos töltésükhöz :?: Akár a cellánkénti töltés is megoldás lehetne !
Szevasztok mostmár én is bejelentkeztem remélem tudok majd segíteni.
Üdv!
Csak a saját tapasztalatomat írom le, nem hallomást, előítéletet, stb. B&D akkus csavarozógépből van nekem zöld és narancssárga kivitelű. A zöldnek elég gyenge motorja van, kicsi a nyomatéka, akkuja hamar tönkrement. A narancssárga már sokkal jobban nézett ki, 2 db akku volt hozzá és jóval drágább is volt. Tapasztalat: nagyobb nyomatéka van, jóval többet bír, ennél viszont a fúróorsó csapágya adta fel, pontosabban megy még, de már kotyog. Idén csináltam a tetőszigetelést, rengeteg csavart csavartam be vele, kicsitől a nagyig minden félét. Meglepően sokat bírt ahhoz képeset, hogy barkács kategória. Az akkukról még nem tudok mit mondani, egyelőre bírják, pedig nem voltak kímélve.
Einhell akkus fúrom még nem volt, de sok gépem van tőlük, gérvágő billenő körfűrész, asztali körfűrész, elektromos gyalu, lyukfűrész, felsőmaró, kompresszor, pneumatikus kapocs és szögbelövő. Ezekkel végeztem a tetőszigetelést, eddig csak pozitív véleményem van róluk. Persze nem hasonlítom a Makitához, de az árukhoz képest jó minőségűek.
Csak Tescosat ne vegyél!Jó ,stabil szerszámaim vannak,néha mégis ,mivel gyarlóak vagyunk,vettem már olcsó csavarozót a tescoban,2 nap múlva visszavittem(nem tartotta az akku az áramot)kicserélték,aztán a másikkal is így jártam,akkor visszakértem az árát.De volt "komoly" 500 W-s flexem is tőlük,egy síma,vékony redőnyvas elvágásakor kigyulladt a kezemben.Azt mindjárt a kukába dobtam.Más!Anno 14 éve vásároltam No-ban egy "no name " 16,8 V feszültségü csavarozót,ami a mai napig az eredeti akkujával küzd minden munkával,amire előveszem.Ennyi idő alatt egyszer sem volt gondom vele,tökéletesen működik.
Üdv!
Sajnos a nagy áruházláncok mindenféle szeméttel elöntik a gyanútlan és tapasztalatlan felhasználókat nagyon kedvező árú, de rettentő silány barkácsgépekkel. Ha valaki tényleg dolgozni akar, akkor érdemes szerszámboltban vásárolni. Én az Einhell-eket a szerszamkell.hu webáruházban vettem, nekem eddig abszolút korrektnek bizonyultak, a legapróbb hibával - a lyukfűrész munkaterület megvilágító LEDje halt meg - szó nélkül kicserélték, nem okoskodtak, nem kerestek kibúvót. A gép enélkül is tökéletesen működött, mégsem volt emiatt probléma. Az Einhell-ből is a RedLine sorozat tagjait érdemes venni, ez már kisipari felhasználásra is alkalmas.
Van egy 9,6V-os SKIL akkus csavarozógépem. Ritkán használom, teljesen feltöltve teszem el, de az akkuk (Ni-Cd) 1-2 hét alatt használat nélkül is lemerülnek. Az akkukat hagyhatom lemerülve, vagy időnként töltsem fel, akkor is, ha nem használom?
Kiss Géza
A régebbi típusú akkuk akkor élnek a legtovább, ha "dolgoznak" , tehát merítés - töltés, és akkor élnek a legrövidebb ideig, ha nem használják, lemerül és úgy marad hosszú ideig. Tehát érdemes időnként rátölteni ne maradjon sokáig lemerült állapotban. Némileg kondícióban lehet tartani, ha időnként megdolgoztatod: használva a gépet teljesen lemeríted, majd újra töltöd.
40 hozzászólás Oldal: 1 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég