Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1283 hozzászólás Oldal: 86 / 86
Nos, akkor válaszolok magamnak. Hátha más is belefut ebbe a problémába és jól jön neki.
Mint kiderült ez a széria első eresztése típushibás. Rágyógyul a késtartó a tengelyre, így csak durván választható le.
Nekem az az ötletem támadt, hogy egy 22-es körkivágóval belevágok a tengely mentén. Nem is kellett teljesen átfúrnom egy idő után már engedett annyit, hogy lejöjjön. Így egy kis műgyantával kiöntve a keletkezett lyukat, a cserét is megspórolhatom.
Sziasztok! Segítsetek kérlek.

Hogyan lehet leszedni a főtengelyről azt az öntvényt, amin a vágó kés van? Csapágy lehúzóval? Letört a pereme és cserélném.

Köszi
Elvileg csak a tengelyre egy ék rögzíti amit egy csavar tart. Ha kitekerd a csavart és nincs rárohadva a tengelyre akkor nem nagy attrakció még kézzel sem levenni. Drótkefézd meg a tengelynél fújd be csavar lazítóval aztán ha megkocogtatod lehet meg is mozdul. Ha makacskodik akkor valami lehúzó szerszám fog segíteni.
Sajnos nincs rajta csavar ami rögzíti, az alábbi az alkatrész.

[url] https://www.silnik-kosiarki.pl/pl/p/ADA ... 64PMB/6995

Ezen semmi csavar lehetőség nincs, ez csak rá van nyomva vagy ragasztva? Nem tudom. :(
A csavar szorítja fel a kést arra a két körömre. Nyilván ha levetted a kést akkor a csavart is levetted ( vagy rajta sem volt beletört bele szakadt) ez valami kidobott vagy lomis gép ? - mert lehet hogy felhegesztette valami "nagytudású " a tengelyre a késtartót :)
Szia!

Nem, ezt egy örökölt fűnyíró, csak kicsit el lett használva (köpi az olajat, és a szigetelést megcsinálnám, meg ennek az alkatrésznek is le van törve a pereme) . A pengét leszedtem, a csavart kiszedtem, de ez a "tengely agy" nem jött le. Most flexxel kicsit rásegítettem, így meg tudtam pattintani az öntvényt, így már meg is oldottam a problémát.

Viszont most egy másik problémával szembesültem, hogy leszedtem, de milyet rakjak helyette fel? ennek a tartója lengyel, sajnos itthon nem lehet kapni sehol, a lengyelek pedig nem postázzák. az alábbi linken van a típusa, és az alkatrész amit keresek.

https://www.silnik-kosiarki.pl/pl/p/ADA ... 64PMB/6995

https://imged.pl/kosiarka-spalinowa-nac ... 99969.html

Helyette vajon fel lehet tenni egy MTD-hez való tartót? Nyilván akkor annak a kését kell használnom, de ha keresek olyat amihez van 40cm-es kés, akkor az ahhoz való agyat fel lehet tenni erre? (22,2mm az átmérője a tengelynek, a hossza ami változó úgy látom)

Köszönöm!
Hát ezt sajna nem tudom hogy mennyire méret azonosak.
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy az ilyen típusú briggs pipákba van-e zavarszűrő?
https://www.agrooroszi.hu/termek/briggs ... -793351/31

Egy ideje ha meleg a motor, nem lehet beindítani. Ismert volt már számomra, hogy a gyújtókábel végén lévő csatlakozó törött, az a kis fekete darabka tört el, aminek pont az lenne a feladata, hogy rászorítsa a sarut a pipa csatlakozójára. Ez viszont még nem magyarázza, hogy miért csak melegen nem lehet beindítani. Ma menet közben magától leállt. Kiszedtem a gyertyát, néztük, nem volt szikra. Levettem a gyertyapipát, és közvetlenül rádugta a kábelt a gyertyára. Egyből beindult, ráadásul sokkal könnyebben, mint bármikor előtte (kb 30 centi berántó húzásra már indult is), és érzésre szebben is járt a motor. Még talán újkorában sem indult ilyen szépen.

Arra gondolok, hogy mivel a gyertya zavarszűrős (NGK BR2LM), ha a pipa is az, az nem okozhat-e gondot (valamivel kisebb szikra a nagy ellenállás miatt).
1283 hozzászólás Oldal: 86 / 86

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég