Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem a Fórum látogatóinak!

Tapasztalt, hozzáértő véleményekre lennék kíváncsi a témával kapcsolatban! Black & Decker akkus lánfűrészt láttam 40 ezer Ft körüli áron. Érdekelne, hogy mennyire megbízható gép egy ilyen (vagy hasonló) akkus masina! Megéri-e az árát, és összehasonlítva a benzines ill. vezetékes elektromos láncfűrészekhez milyen vélemények vannak róla!
Tapasztalatom nincs akkus láncfűrésszel (most hallottam róla először), csak benzinessel, de elsőként azt kéne tisztázni, mire akarja használni. Ahogy elnéztem, kerti gallyazásra és kisebb fadarabok levágására alkalmas, de se a teljesítménye, se a vágási kapacitása nem éri el az elektromos (220V-os) láncfűrészekét.
Tehát ha egy könnyen és gyorsan munkára fogható kis láncfűrészt akar, aminek a teljesítménye elég a vágandó faanyagok gyors és egyszerű levágására, jó választás lehet, mert nem kell a hosszabbítóval kínlódni. Viszont ha téli tüzelő felvágására kívánja használni, ahhoz kevés lesz.
Megbízhatóság: mindenképp pozitív dolog a Li-Ion akkumulátor, és ha csak annyit bír a gép mint a sárga B&D akkus csavarbehajtóm, akkor nem lehet rossz választás.
Ízlelgetem a dolgot, megmondom őszintén első hallásra agyament dolognak tűnt az akkus láncfűrész. Az egyszerűbb 220-as gépek is 1200-1400W körül indulnak, ezt akkuval használható súlyban megoldani nem egyszerű dolog, főleg úgy, hogy használni is lehessen, ne csak töltögetni. DE! Belegondolok egy kertben általában mire kell - eltekintve a tűzifa felvágástól - a láncfűrész, vastagabb faágak levágására, néha rönk, deszka, gerenda elvágására és innentől már érdekes, mert erre biztosan elég. Szóval kezd tetszeni az ötlet, amire nekem kellene, arra minden bizonnyal elég is lenne. :D
Visszaemlékezve, mit kínlódtam amikor a fenyő szomszédba átnyúló ágait kellett levágnom magas létra tetején egy benzinmotoros láncfűrésszel, hááááát jól jött volna egy ilyen kis jószág. Főleg, hogy amit lehetett végül kézifűrésszel vágtam le, mert egyszerűen féltem, és csak a földön daraboláshoz használtam a láncfűrészt.
Nos, tanácsot nem tudtam adni, meg beszámolót a használatáról, de mint ötlet, egyre jobban tetszik. 8)
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 23 vendég