Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A tapasztalataim elég negatívak ezzel a Einhell szalagfűrésszel kapcsolatban . Kicsomagolás után rögtön szembeötlő volt a kerekek iszonyatos ütése, ezt viszonylag könnyű orvosolni , leszabályozás , (oldal irányban kézzel ) . A kerék feszítő szerkezet is igen lötyögős (5-6mm)ez kihézagolható lemezekkel . Már csak az asztal derékszögelése van hátra, mivel ez sem derékszögű , nem az állítható irányban értem hanem a fűrészlappal párhuzamosan. Ha ezeken már túl vagyunk és beállítottuk a szalagvezetőket akár már fűrészelhetnénk is ha menne egyenesen de a vadanat új fűrészlap is jobra -balra vág . Az életlen lap jelenségét produkálja .A tartalékba vásárolt másikkal is . 6,4 mm széles a lap 6fog/ 25 mm, 1400 mm a hossza , élezés után (Türeszelővel )valamit javult az iránytartása colos fenyő deszka esetén , (maximális vágómagasság 80 mm .) ahol már remény sincs az egyenes vágásra. Valami jobb lap kellene elméletileg 8 mm széleset is elbír a gyártó szerint . De csak a 6,4-es kapható és ugyan az a használhatatlan . Apró fogait szakszerűen élezni és hajtogatni szerintem nem igazán járható út .

Valaki tud megoldást? Honnan szerezzekbe használható fűrészlapot?

Az jó nagy csalódás volt számomra a márkával kapcsolatban ,mivel a többi barkács gépükkel nekem jó tapasztalataim voltak.
Miért nem vitted vissza azonnal, ha ennyire gagyi? Mutassa be a forgalmazó, hogyan kell megfelelően használni, ha nem sikerül, cserélje ki vagy adja vissza a pénzed. Esetleg próbáld az Einhell magyarországi képviseleténél megreklamálni, ha nem akarják kicserélni.
Sajnálom, hogy így jártál, nekem is kedvező tapasztalataim vannak az Einhell faipari gépekkel, bár nem egy Makita, de az ára sem az. Konkrétan ezt a gépet nem próbáltam, de tervben volt majd egyszer egy szalagfűrész beszerzése, ha rákerül a sor, alaposan meg fogom nézni mit adnak.

Nekem a szúrófűrészt komplett kicserélték kérdés és akadékoskodás nélkül, mert eldurrant a munkatér megvilágító LED lámpája. Gondolom ez kereskedőtől is függ.
Ezek a hibák viszonylag , könnyen javíthatóak voltak számomra. Már csak a jó fűrészlapra kellene megoldást találni. Cserét azért nem kértem , mert ahol egy gépen ennyi hiba van , ott valósznű a többi is hasonló lehet. A pénzem is vissza kérhettem volna , de a vélhetőleg jobb, gépek ennek a többszörösébe kerülnek. Ez az igazi "barkács "kategória 1-2 nap barkácsolás után már használható :). Illetve majd hogy nem.
Ez is egy érdekes hozzáállás, barkácsgépet barkácsolással kell használhatóvá tenni. :shock: :roll:
Próbáltam kicsit keresgélni a neten ilyen méretű fűrészlapot, de mindig az Einhell-t dobta ki. :(
Talán Jmedvegy tud majd ötletet adni neked, én úgy tudom vannak akik méretre szabják és végtelenítik a fűrészlapot, talán ott lehet rendelni erősebb, vagy jobb minőségűt.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég