Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szép napot!
Egy gyors kérdésem lenne.
Van egy 950w-os Toledo márkanevű sarokcsiszoló kézi gépem, aminek sikerült elnyisszantanom a vezetékét. Nem gond mert összeraktam, csupán az lepett meg, hogy "csak" kéteres vezetékkel van szerelve. Ez a kisgépeknél így felel meg az előírásoknak vagy a "márka" sajátossága lenne?
Üdvözlet
Üdv!

Nem meglepő, így kell lennie.
A hordozható gépek biztonság technikai okok miatt kettős szigetelésűek, nem szükséges védőföldeléssel ellátni, ami inkább a helyhez kötött, vagy beépített berendezések esetén alapvető. A kettős szigetelés miatt az egyik sérülése esetén, még mindig van egy msáodik vonal, ami az érintésvédelmi elválasztást biztosítja. Természtesen a sérült vezetékkel tovább dolgozni felelőtlenség, és az oly nagyszerűnek tartott szigetelő szalag a legkevésébé sem felel meg végleges megoldásnak.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Köszönöm szépen a tájékoztatót. Amúgy megpróbáltam "profi" módon összehozni (az újrakötéseket nem egymással szemben forrasztottam egymáshoz, szigeteltem, majd egy régi kábelről lehúzott bandázst kapott és ezt újfent rögzítő szigeteléssel láttam el. Szerintem jól sikerült, de annak ellenére, hogy nagyon ritkán dolgozom vele, a jó tanácsot mindig megfogadva, kifogom cserélni a sérült részt.
Üdv
Üdv!

A javításnál, vagy újrakötésnél célszerű az egyes kötésket eltolni egymás mellett, hogy ne egy magasságban legyenek kialakítva.
Amúgy az új vezeték befűzése a perfekt megoldás. Nem mintha ettől nekem ne lennének javított vezetékű fúróim. :D .

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Tiszteletem!

280db csiszoló vászon eladó olcsón!
Áron alul , vállalkozásból maradt!
2méretben!
50*2500-as és 200*2000-es, 40-es szemcse.

Érdeklődni itt vagy emailben: soforszolgalat@citromail.hu
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég