Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
14 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv mindenkinek! Egyfokozatú szivattyú(Pedrollo JSWm 2 Bm) ejektor kiszereléshez kérnék tanácsot. Létezik ehhez v.mi spéci szerszám? Köszönöm
Üdv
Konkrétan ezt a típust nem szereltem de a többiken csak bele van nyomva a házba az ejektor és egy gumigyűrű tömít a szívónyílás felé. Én a szívúnyilás felől szoktam egy puha fadarabbal kocogtatni és eddig mindegyik kijött sérülés nélkül. Lehet fogja a homok ami beülepedett köréje így talán egy áztatás után kellene próbálkozz.
Köszönöm. Ahogy nézem,az ejektor szívórésze 2 kamrára van osztva,ezért csak egy kis részen tudom ütögetni. De az áztatás az jogos lenne, lehet hogy rozsdamarót is bevetek. A probléma,amiért az ejektort ki akarom szedni: pár éve nem időben fagymentesítettem a szivattyút,ezért egy szép repedés tátong rajta. Kétkomponensű epoxiragasztóval orvosoltam a bajt,1-1.5 évet ki is bír! Tavaly beruháztam egy Elpumps 1300w-os szivattyúba. A 750w-os Pedrollo nyomába sem ér!!!!! Köbös tartályt telenyomja,majd belső hővédelem leold. Kérdés a repedéssel kapcsolatos: ejektor kivétele után gyökölés,csiszolás után előmelegítve inverteres hegesztővel,rutilelektróddal érdemes próbálkozni? Ha jól sejtem,a szivattyúház szürkeöntvény. Köszönöm
Üdv
Hát ez a szivattyúház hegesztés nem egyszerű dolog. Talán egy jó fajta bevonatos ezüsttel kellene megfuttatni előkészítés után azt a repedést. Utólag könnyebb megmunkálni és nem is kell csak 6-800 fokra melegíteni hozzá. Mondjuk szürke öntvényen nem próbáltam de acélon nagyon bevált nekem.
A hővédelem letiltásának több oka is van. Pl süti a nap a szivattyút, rossz értékű kondenzátor, de akár hibás hővédő kapcsoló is lehet vagy egy menetzárlat. Esetleg nem szellőzik a ventillátor vagy sérült.
Hővédelem jogosan működik,20 perc üzem után rántottát lehet sütni rajta. Nagyobb szűrővel és fojtott kilépő térfogatárammal próbálkozok eztán. Ha jól emlékszem tanulmányaimra,ezzel csökkentem a felvett áramerősséget. Gondoltam még a kút hozamingadozásaira is. Kút paraméterei: 17m mély 50-es vastagfalú PVC cső "fúrt kút" alul 2m hosszú szúnyogháló szűrővel. DUNA,ill.mellékágától kb.300 m-re.(Adony) Kútfej: Y végződés,mindkét száron visszacsapó lábszelep. Pedrollo: a házat mindenképp hegeszteni akarom,keményforrasztásra nem vagyok berendezkedve. Kérdésem: vasöntvényt egyenáramon rutilelektróddal fordított vagy egyenpolarítással hegesztik? ( ha jól tudom,az egyenpolarítás alatt a negatív pólus maga az elektróda,pozitív pólus a test-esetemben a szivattyúház).Köszönöm
Üdv

Szerintem ott valami nem frankó ha forrósodik egy motor. Nem hinném hogy a kúttal baj lenne . A problémát mérésekkel ki lehet deríteni a részletekbe nem mennék bele most. Speciális hegesztésekhez nem szívesen adnék tanácsot én nem próbáltam és ha próbálnám az ezüstös módszer lenne amit kipróbálnék először. Az biztos hogy egyenárammal jobb a hegesztés és az is biztos hogy a két pólus közt 1000 fok különbség is van, ha visszaemlékszem tanulmányaimra. Én úgy tudom hogy a pozitív a melegebb, de biztosan van :?: itt valaki aki ebben járatosabb nálam és hozzászól.
Sziasztok egy Elpumps VB 25/1300 as házi vízműm van. Kérdésem, hogy a Elpumps JPV-1300 szivattyú lapát jó e bele, valamint a Pedrllo ejektor JSW 1-es.
Üdv
Sajna ebben nem tudok segíteni, de amúgy sem vagyok híve ezeknek a házasításoknak mert okozhat meglepetést. Pl egyszer gardenába nem ugyanazt a lapátkereket és diffúzort raktam (pedig nagyon hasonlítottak) ami belevaló aztán az lett hogy tök frankón nyomott a szivattyú csak épp 15-20 perc alatt tiltott a hővédelme mert túlterhelte a motort. De ha semmiért sem kell a boltba menned akkor egy próbát megér aztán megtudod.
Üdvözlöm a Fórum Tagokat!
Nyugdíjas tengerész gépész vagyok, szivattyúk javításában van tapasztalatom. Olyan problémával találtam szemben magam, ami meglehetős nehézségeket okoz.
Idős hölgy ismerősöm TIP tipusú hidrofor szivattyú motorja a kihajtás oldali 6202 csapágy golyóskosarának törése miatti leblokkolás következményeként menetzárlatossá vált, az üres járási áramfelvétele meghaladja a 10 A-t, és füstöl. A Jófogáson sikerült egy GARD-EL márkajelzésű kerti szivattyút (1.kép) megrendelni neki, a szívóoldali 1 Collos berohadt közcsavar kivételét egy ismerősömre bíztam, ő autogénnel melegítve el is távolította a darabot, azonban a szivattyú üzembe helyezéskor nem produkált nyomást. Szétszereléskor derült ki, hogy az autogén láng kárt tett az ejektor-diffúzor csatlakozó csonkjában. Ezt melegragasztó pisztoly segítségével helyrehoztam. (2.kép) Nyomás továbbra sem volt, újabb kútbamászás, szétszerelés, kiderült, hogy a műanyag járókerék agyrésze három darabra van törve. A járókerék méretei : kerékátmérő 130mm ; peremvastagság 10mm ; szívóperem átmérő 39.15 mm, magasság 9.5mm ; ékes tengely átmérő 12mm (3.kép). Szervizekben, szaküzletekben való eddigi keresés nem vezetett eredményre. [img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[/img] ;[img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[/img] ; [img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[img]%20;[/img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum4")/img] ;
Tisztelettel kérem a Fórum Tagokat, hogyha valaki tud segíteni ilyen járókerék pótlásában, segítsen! Az e-mail címem : martoslaci90@gmail.com Előre is hálásan köszönöm!
Üdv
Ez nehéz dió lesz épp ugyanilyent találni. Ezért is mondogatom hogy tessék ellenállni az "olcsó" csábításának a ma van holnap nincs "márkák" megvételének. A jó szíved kicsit bevitt a málnásba amikor bevállaltad ezt a javítást. Talán annyi hogy ha találsz olyant ami átmérőben kicsit nagyobb , vagy tengely méretben eltér egy ügyes esztergályos csinál még belőle használhatót. Azért körbe nézek mi van a műhelyben :)
Talán lenne valami ami némi esztergálás árán hadra fogható lenne, de a forgásirány sem mindegy. Az enyém az órával ellentétes irányú szívó oldalról nézve.
Köszönöm a választ Lalibátyó! A forgásirányt meg is lehet változtatni, de éppen jó az irány. Esztergálni is jól tudok, bár most nincs saját gépem. A leglényegesebb, hogy mennyibe kerül, hogyan lehet eljuttatni ide Borsod megyébe? Még valami, melyik méreten kell igazítani? Előre is nagyon köszönöm a választ, üdvözlettel : multifilter.
Üdv
Ingyen adom, nekem nem kell. Postaköltségért a tiéd, holnap el is tudom küldeni. Annyi a lutrid ha mégsem jó akkor szponzoráltad a postát és töltötted a kukád:) Azért egyeztessünk telefonon holnap azokról a méretekről :) Amúgy a tengelye ennek kúpos és menetes, feltekeredik és megszorul. Bronz az agy része erre van öntve :?: a műanyag. Ráadásul nem a szokványos fekete deformálódós műanyag hanem inkább az eltörős törtfehér fajta. Munka lesz vele az biztos.
http://www.kutviz.hu/
Köszönöm, Lalibátyó! A martoslaci90@gmail.com -ra küldj már egy telefonszámot légyszíves, felhívlak, és mindent megbeszélünk. Hálásan köszönöm a segítséget : multifilter
14 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég