Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Különböző szerszámok és ipari gépeket vásárolhatók, használtan vagy újonnan. Emelett ha érdekel vannak mindenféle építőanyagok is.
Részeletekért kat ide.
Jó napot,
Tud e valaki segíteni egy GGS 27 LC robantott rajzzal.
Elöre is köszönöm.
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni, hogy hol lehet beszerezni egy Einhell BT-AP 600 E typ orrfűrészhez magyar kézikönyvet. Találtam a neten egy szűkszavú angolt, de biztos létezik egy féloldalasnál bővebb is.
Ja a gyári originált csomag meghivatkozza ugyan a magyar nyelvű kézikönyvet is, de a magyar kimaradt a könyvből az első oldal meghivatkozása ellenére. Van görög, finn olasz stb.

Köszi
Tisztelettel!
fater vásárolt magának egy lombfűrész gépet.
http://ezermester.hu/cikk-2695/Lombfureszeles_geppel
http://ezermester.hu/articles/images/20 ... ret_04.jpg
nemtaláltam sehol... lehethogy én vagyok suta, sőt...
én botor plexit akartam vele vágni és eltépte a fűrészlapot. :$
halál van úgyis, hacsak arrébb teszem/hozzányúlok a holmijához, hátmégha tönkre is teszem!!!
ebben kérem a segítséget.
ehhez a masinához kell nekem fűrészlap.
hol tudok vásárolni? és mit keressek egyáltalán?
a szíves segítséget előre is köszönöm!
maradok tisztelettel:
n.m.
Barkácsáruházakban, konkrétan Praktikerben láttam Kinzo gépeket. Lesd le fater gépének a típusát és próbálkozz a barkácsáruházban fűrészlapot venni hozzá.
Plexit óvatosan kell vágni, mert ha gyors a fűrészlap mozgása, akkor megolvassza a plexit és rátapad a fűrészlapra. A többit már tudod. :?
Miszter Plaszlo!
köszönöm a tippet! megnézem.
tisztelettel:
n.m.
Üdv uzul!

Amit Te keresel, az gépi lombfűrészlap.
Ezt a nagyobb webshopokban, vagy modellező oldalakon boltokban biztosan megtalálod, az a lényeg, hogy stiftes megoldásút vegyél. Konkrét ajánlatok pl itt és itt érhetők el. A stiftel nem rendelekzők a kézi lombfürészekbe valók, de a gépiek esetén is van némelyikhez adapter, mely lehetővé teszi a nem stiftesek befogását.
Akárcsak a hagyományos fürészeknél, itt is eltérő jellegü szükséges fémhez, fához és müanyaghoz, és a plexi inkább idesorolódik. célszerü lenne, ha ritkafogazású, fához való lapot vásárolni, legjobb a ritka fogazással rendelkező lenne. Vélhetően a Tieden nem szabályozható a fordulatszám, A megolvadó müanyag miatt képes a lap beszorulni, és a gép egyszerüen a többit is el fogja szakítani.
Konkrétan müanyagvágásban ninncs tapasztalatom, de esetleg elkerülhető, ha egy vékony ékelő vasttagabb kartonlapot csúsztatsz a már szétvágott felek közé, ezzel is segítve a fürész munkáját. A gépen lévő elfúvót pedig a lehető legközlebb állítsd a vágási ponthoz, hogy minél kevesebb forgács hulljon vissza, elkerülve a eltömődést.
Végül, ha minden kötél szakad, akkor biszony nem marad más hátra, mint a kézi vágás, vagy ha elképzelhettő, szúró vagy dekopír fürésszel való darabolás.

Remélem ttudtam segíteni, sok sikert a végeredményhez!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Én itt találtam múltkor jó áron szerszámokat magamnak: Adokveszek.hu-n
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég