Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermesterek!

Előre is elnézést kérek ha butaságokat írnék de teljesen tudatlan vagyok ebben a témában. A problémám az lenne h tegnap költöztünk be az új albérletünkbe és ott található egy régebbi típusú Vaillant márkájú átfolyós gázbojler. Tegnap este az egyik szomszéd átjött bekapcsolta nekünk (mert már régebben is vtak vele problémák), jól működött este lekapcsoltuk és ma délután újra be de egyszerűen nem melegít semmit. A "zöld láng" ég, és hiába tekerjük maxra a meleg vizet ugyanaz a zöld láng ég csak... Pedig tegnap este még jó volt... Az esetleg közrejátszhat ebben h kb 1 órán keresztül a szikrán üzemelt a bojler? Előre is köszönöm a segítségüket!
Mit jelent, hogy szikrán üzemelt? Nem tudott begyújtani? Mennyire rég, elektronikus vezérlésű, vagy még mechanikus?
Plaszlo írta: Mit jelent, hogy szikrán üzemelt? Nem tudott begyújtani? Mennyire rég, elektronikus vezérlésű, vagy még mechanikus?


"Szikra üzemmódban" gyújtottuk be, és nem állítottuk vissza a normál fokozatra... Hát nem tudom mennyire régi és sajna nem tudom mi a különbség az elektronikus és a mechanikus vezérlés között, de ha ez számít akkor úgy kell bekapcsolni h kézzel elfordítjuk a kapcsolót, és közben forgatni kell az alján egy vezérlőt ami a szikráért felelős, és ha elkapja akkor meggyullad a zöld láng... Szóval akkor sztem mechanikus. De azt hiszem ön ezt jobban tudja, ha az infók segítettek valamit...
Nincs valahol reset gomb rajta? Esetleg típusszámot leolvasni róla....
A szikragomb forgatásával folyamatosan szikrázik, vagy csak egyet, egy forgatásra?
Plaszlo írta: Nincs valahol reset gomb rajta? Esetleg típusszámot leolvasni róla....


Reset gomb nincs rajta. Típusa Vaillant Geyser. Mást nem láttam rajta (Remélem erre gondolt) És egy forgatás=egy szikra. Gondol valamire h mi lehet a probléma oka, vagy még elég kevés az info erről az egészről?
Akkor ez sima piezoelektromos gyújtás, mint az öngyújtóknál. Egyáltalán nincs szikra, vagy van szikra, de nem gyullad be? Van ennél valami gomb, ami a begyújtás idejére nyomni kell, vagy ez a tekerhető gomb a szikra, meg a normál állással?
A régi gázkészülékeknél amíg a termoelem nem melegszik át rendesen, addig nincs gázáramlás a főfúvokák felé, csak a gyújtólánghoz. De ehhez is vagy nyomni kell egy gombot amivel a gyújtólánghoz gázt engedünk, vagy egy eltekerhető kapcsolóval a begyújtás idejére.
Meg kellene próbálni teljesen kikapcsolni a bojlert és utána újrakezdeni a begyújtást.
Plaszlo írta: Akkor ez sima piezoelektromos gyújtás, mint az öngyújtóknál. Egyáltalán nincs szikra, vagy van szikra, de nem gyullad be? Van ennél valami gomb, ami a begyújtás idejére nyomni kell, vagy ez a tekerhető gomb a szikra, meg a normál állással?


A tekerhető gomb a szikra, a normál állás és a lekapcsolás is. Azzal nincs gond h begyullad, mert ég az a láng, csak egyszerűen nem forrósítja fel a vizet, tehát nem kezd el "nagyon égni" ha maxra forgatom a csaptelep meleg vizes részét. Szóval akármennyire szeretnék meleg vizet nem jön, pedig a láng ég és valami kattanás is hallatszik, de nem jön az az átütő erejű láng amikor egyszerre ki tudja hány helyen elkezd lángolni a bojler belsejében. Tudom h nagyon lebutítva mondom el a problémát de amint az elején mondtam sajna nem értek hozzá...
Értem, a gázszelep nem engedi teljes gázmennyiséget az égősorhoz. Nem ismerem a készüléket, csak próbálom kitalálni. A vízhőfoknak is kellene lennie egy beállítógombnak, lehet az lett eltekerve véletlenül.
Ha nagyon nem megy, meg kéne kérni a szomszédot aki begyújtotta, hogy nézze meg, hátha jobban ismeri. Ha nem akar rendesen működni, akkor marad a szerelő. Én rákérdeznék, vagy keresgélném a vízhőfokállító szerkezetet.
Plaszlo írta: Értem, a gázszelep nem engedi teljes gázmennyiséget az égősorhoz. Nem ismerem a készüléket, csak próbálom kitalálni. A vízhőfoknak is kellene lennie egy beállítógombnak, lehet az lett eltekerve véletlenül.
Ha nagyon nem megy, meg kéne kérni a szomszédot aki begyújtotta, hogy nézze meg, hátha jobban ismeri. Ha nem akar rendesen működni, akkor marad a szerelő. Én rákérdeznék, vagy keresgélném a vízhőfokállító szerkezetet.


Igen erre már mi is gondoltunk csak azért esett ki a találgatásból mivel nincs rajta az a műanyag borítás és fogó nélkül szinte lehetetlen megmozdítani. A szomszéddal már beszéltünk elméletileg hamarosan jön. Ha ő sem tud segíteni akkor marad a szerelő. Köszönöm a rám áldozott idejét és segítségét!
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég