Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
44 hozzászólás Oldal: 1 / 3
Tiszteletem !

Érdeklődnék mit lehet tenni az 500w fúróval ha nem megy !
"azonkívül hogy eldobom"
Az áram a szénkefékig eljut !De nem indul.
Az ilyet hogy lehet javítani ?
Üdv: Jocó
Üdv
Hát nem voltál túl beszédes :) Az egy dolog hogy nem megy és mit csinál ? Némán hallgat vagy búg zúg estleg lassan erőtlenül forog és szikrázik a a szénkefe és a kollektor mint az augusztusi tüzijáték ? Mivel ez egy soros motor igy kevés hogy az áram a kefékig eljut. Az áramkörnek záródni kell abba pedig az állórész tekercsek is beletartoznak, valamit a forgórész ami a keféken keresztül kapja a delejt. Sőt ha fordulatszám szabályozós akkor az elektronika is az áramkör része. Egyébként legalább egy egyszerű kéziműszerre is szükség lenne hogy legalább az alap ellenőrzéseket meg tudd csinálni az lenne ? Azért látatlanban mondanám hogy a csatlakozó vezeték esetenként el szokott törni többnyire a fúrógép felőli végén így annak a cseréje vagy rövidítése és újra kötése lehet meg is oldja a problémát.
A szénkefék érintkeznek (hozzányomódnak) a forgórész kommutátorához? Ez is szokott hiba lenni, szénkefe elkopott, vagy a rugó kilágyult. Ha van benne elektronika, iktasd ki (átkötés) és nélküle is próbáld ki .
Köszönöm a segítséget !
Megpróbálom !
Üdv: Jocó
Kösz a segítség !
Bellül volt a 220-as vezeték elszakadva !
Üdv: Jocó
üdvözlöm!! Az a problémám hogy nem müködik a fúrógépem meg se nyikkan a szénkeféket kicseréltem de semmi..nem csinál semmit nem zúg nem szikrázik szóval semmit nem csinál a 220-as kábelt is kicseréltem de semmi mi ilyenkor a teendő?
Üdv
Jó lenne egy alap műszer a hibakereséshez, azzal talán pontosabban behatárolható a probléma.Ha biztosan jó a kábel és eljut az áram a kapcsolóig nem kizárt hogy a kapcsolója rossz. Viszont ha fordulatszám szabályozós a kapcsoló akkor az bizony komoly utánjárással szerezhető be és nem is mindig olcsón. Motorhiba esetén ha egy olcsóbb gépről van szó sajnos gazdaságosan nem lesz javítható (drágább a javítás mint egy új)
Sziasztok .Van egy elektromos csavarozo gép ,javitás véget nálam.A helyzet az hogy az irányválto kapcsolo hibás.vagyis nem vált.A furo nem müködik,álo rész ohm mérövel vizsgálva nincs megszakadva.Szénkefék nincsenek elkopva,a rotor is átvezet.Ha lenne szives valaki az irányválto kapcsolo bekötését leirni mekem nagyon megköszöném,mert valaki ugy látom már probálkozot a javitássával és lehet hogy mivel papucsos könnyenfel lehet cserélni szálakat.Ja nég annyit furo neve SCILLA.A fö kapcsolo csak egy szálat szakit meg,tehát a kapcsolo után az áram az álorász tekercse után 4 kontaktos irányváltora jut .Fordulatszám szabályzo nincs benne. lajos szia köszönet a válaszért.LAJOS
Üdv!
2 kontakt az állórész tekercskivezetéséhez, 2 pedig a szénkefékhez megy. Irányváltáskor a szénkefékhez menő két szálat cseréli meg. Talán így ki tudod mérni, vagy a kapcsoló jelöléseiből ki lehet bogozni.
Üdvözlök mindenkit!

Egy állómotoros pneumatikus fúrókalapács tegnap meghibásodott. 720 wattos, áruházi egyszerű szerszám.
Már pozícióban voltam és kapcsoláskor nem fordult a tokmány, viszont üzemzaj elhagyta a gépet.
Furcsa, szinte alternáló mozgást végzett.Berregés és oda-vissza"szita" forgás,szorulásgyanú. Áramtalanítás után szénkefecsere, de a tünet ugyanaz.
Különbség csak annyi hogy egy enyhe füstfelhő hagyta el a szellőzőnyílást és jellegzetes kisülés
illat terjengett. Mi a teendő? 10 eFt volt és lehet kapni hasonlót ennyiért ,tehát a szakember bevonása nem kifizetődő :( .
Szerintem olcsóbb ha veszel újat, ha már nem garanciás.
Üdvözletem mindenkinek!

Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a hibája annak az ipari bosch fúrógépnek,ami mikor hálózatra csatlakoztatom,és elindítom akkor,nagyon lassan forog,zúg,erőtlen,és még pici füst is keletkezik,és eközben fel is melegszik! Szénkefét már cseréltem!
Kérném a hozzá értők segítségét!
Köszönöm!
Tomi
Üdv.

Tekercszárlatnak vagy menetzárlatnak tűnik. A végét nézve mindegy, vagy a zárlatos tekercs(ek) állórész és/vagy forgórész csere, vagy kuka, ha nagyon lestrapált a gép és nem gazdaságos a javíttatása. Nem tudom van-e még valaki, aki vállal újratekercselést, de azt is meg lehet próbálni.
Tisztelt Uraim!
Egy ProStar 650W-os /SBM6501/ütvefúró gépem leállt. Hogy lehet a szabályozást kiiktatva működtetni ?
Egy triakos fordulatszabályozó van benne, de nem tudom eldönteni,hogy az robbant le, vagy tekercs hiba.
A szabályzó tetején egy polaritás kapcsoló is van .Házilag hogyan tudom behatárolni,hogy mi lehet rossz?
Hosszabb működés után , égés-szag nélkül leállt.Köszönöm az ötleteket. Egy laikus barkácsoló...
Nem biztos. Gyakran a kábel szakad meg a fúrógép előtt. Műszered van ? Valami képet tudsz felrakni a kapcsolóról vagy a gépről lekapott deknivel ?
44 hozzászólás Oldal: 1 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég