Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
23 hozzászólás Oldal: 2 / 2
Szevasztok!

Hol lehet kapni (nem márkás) 500 W-os kézi fúrógépekhez kapcsolót (nyomógombot) és szénkefét?
Szevasztok
Van egy hegesztéssel hosszabbított 10-es átmérőjű fúrószáram ami eltört. Kérdésem tud-e valaki olyan mestert Budapesten aki ezt újra összehegesztené nekem? Megköszönöm a segítséget.
Nehéz dolog, ilyen kis munkát nem szívesen vállalnak lakatosok.
Esetleg ha el tudod hozni hozzám, akkor a szomszédom meg tudja csinálni, de előtte meg kell kérdeznem.
Kedves Plászló.
Köszönöm válaszodat és a felajánlott segítséget is.
Most egy vállalkozó ismerősömnél van a fúró, aki próbál segíteni. Ha esetleg nem jön össze , akkor igénybe venném segítséged.
Még egyszer köszönöm Neked.
ÜDV...
A problémám a következő...Adva van egy kézi fúró sajnos a márkáját nem tudom. A hálózati vezeték meg volt törve kicseréltem egy újra...és most valahogy áramot kap a tokmány...ha megfordítom a konnektorban a csatlakozót akkor meg nem ..... valahol áthúzhat...a fúró mind a két helyzetben teljesen jól működik...fordulatszám szabályzós. Hol lehet a baj? Gondolom ha a vezetéket rosszul kötöttem volna be akkor el sem indulna.
Segítséget előre is köszönöm
Életveszélyes így, vidd el hozzáértőhöz mert valami nagyon nincs rendben vele.
Üdv!

A fúrógépek alapból kettős szigetelésűek. Ha három vezetővel történt a régi vezeték cseréje, akkor csak a két vezetőt illik felhasználni, mert a védőföld esetleges bekötésével, megszüntetjük a kettős szigetelést. Biztosat csak akkor mondható, ha látható, hogyan történt az új vezeték bekötése. Ezenfelül még elképzelhető, hogy megsérült motor üzemi szigetelése, így kerül adott esetben a fémrészekre a hálózati feszültség.
Így azonban több, mint életveszélyes a gép használata. Érdemes elballagni vele egy kisgép javítással foglakozó szervizbe.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Sziasztok! Eddig egy régi Wágner akkus furót használtam otthon ha nagy ritkán kellet valamit fúrni külső 12V 12 Ahol akksirol, amit másra is használok. Most hozzá jutottam egy kb 1 éves Makita df031 akkus fúróhoz, akku nélkül már nem kellett a gazdájának. Gondoltam jó lesz nekem. De hiába kötöm rá az akksit csak a LED világít, a motor meg se nyekken.
A fórógép 10.8 V , és az pozitív és negatív érintkezők között van még egy harmadik érintkező ami nem tudom mi célt szolgál.
Elvittem egy Makita üzletbe ott kipróbáltuk egy 2Ah eredet akkuval, a motor működik.
Mi lehet a gond?
23 hozzászólás Oldal: 2 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég