Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
35 hozzászólás Oldal: 3 / 3
Üdv!

Lehet, hogy kissé rep utáni, de érdemes lenne megnézni a vezetéket annál a pontnál, csak hogy egy hibalehetőséget kiiktassunk, ahol befut a készülékbe. Ez gyakorta hajlik, elképzelhető, hogy a mechanikai igénybevétel miatt sérült a szigetelés, ott zárlatos a berendezés. Motor, ha zárlatos, az inkább a forgórész, és egy-egy kommutátor kefepárra korlátozódik, ekkor inkább "körtüzes" a forgórész. Ha megszakad, akkor gyakorlatilag el sem indul, de a szakadás, az ugyebár nem zárlat. :)
Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv! Van egy bosch 500 Wattos fúrógépem amit az egyik havertol kaptam cseréltem bent szënkefét viszont nagyon szikrázik és kb 1-2 percen belül túlmelegszik a gép és füstōl a kérdés az lenne hogy tudok valamit csinálni vele vagy kuka?
Szerintem kuka mert zárlatos a forgórésze ami többe kerül mint egy új gép.
Sziasztok!
Van nekem egy kissé megöregedett Bosch GSB 20-2 RET POWER CONTROL 900W-os fúrógépem!
Nem tudom mi lehet a baja,csak lassan forog és nagy ritkán indul el teljes fordulattal!
Én konkrétan a kapcsolóra gyanakodok,de lehet tévedek!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia
Jó a gyanú :) Ez még a tekergetős teljesítmény szabályozós. Ha szerencséd van akkor az a potméter kontakt hibás amit tekergetsz a nyomó kapcsolón és talán "gyógyítható". De lehet maga a kapcsoló is rossz, vagy az elektronika ami benne van az is. Ha már szétszeded érdemes kipucolni és a szénkeféket ellenőrizni. Néha szálszakadásos is tud lenni a vezeték, többnyire a fúrógép utáni szakaszon közvetlenül a sok hajtogatás mozgás miatt. Ha kiadja akkor némi rövidítés és újra bekötés után sokáig jó lesz az is ha nem zavaró a rövidebb kábel. Sajna a kapcsoló meglehetősen borsos áron kapható hozzá. ( Más márkához anno én Ebay-ről vettem mikor megláttam itt mibe kerül. )
35 hozzászólás Oldal: 3 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég