Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv minden mesterembernek!

van egy Straus ST/CHS 2200G-020 típusó gépem. Szerintem kínai mert szinte sehol sem lehet hozzá alkatrészt kapni és magáról a típusról sem tudni semmit még a neten se találok.
52cm2 gép 3 le
Kölcsön lett adva és a barom túlhúzhatta a gyertya menetét mert mikor visszakaptam és beindítottam kilőtte a gyertyát mint a szél, spirálba volt rátekeredve a menet a gyertyára.
Olyanok válaszát várom akik jártasak a hengerfej cseréjében. Alkatrész megvan hozzá minden ami kell csak addig nem akarok hozzányúlni amíg nem kapok egy kis útmutatót. Főként a csere menete érdekelne mit milyen sorrendbe stb.
Ismervén magam és a szaktudásom tuti kukában kötne ki az egész kutyvasz.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!
A Strauss biztosan kínai gyártmány, mint a legtöbb nem "nagy márkás" gép. Ilyet még nem szereltem, nem tudom milyen a hengerfeje, különálló, vagy egyben van a hengerrel. Ha különálló akkor szerencséd van, mert a burkolatot lebontod a gépről és elvileg hozzá kell férned a hengerfejhez. A hengerfej csavarokat először mindet csak lazítsd meg és csak utána csavard ki. Az új hengerfejet óvatosan rakd vissza (ha van tömítés, ne felejtsd ki) a csavarokat először csak addig csavard be, míg megakadnak, majd utána több menetben keresztben (ne körben!) húzd meg, ne deformálódjon a hengerfej.
Amennyiben egyben van a hengerrel, sokkal bonyolultabb a cseréje, mert minden hozzá kapcsolódó részt le kell bontani. Ezt így leírni nem lehet egyszerűen, nem is vállalkozom rá, de nézd meg az alábbi videó mindhárom részét, talán segíteni fog. Ha nekiállsz, javaslom készíts minden mozzanatról fényképet, hogy összerakásnál ne legyél gondban, de ha nem érzed magad biztosnak, inkább vidd el szervizbe.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=XHu-9VUMMsg

Rengeteg ilyen témája videót találsz, kicsit videózz a szerelés előtt. :wink:
Köszi a segítséget szétszedtem a gépet egészen a hengerfejig a videó nagyon hasznos volt és nem kell leszedni róla csak 2 dolgot hogy hozzáférjek a hengerfejhez.
Viszont lenne egy hatalmas problémám az alkatrész amit találtam hozzá nem jó.
A gép 50cm2 -es viszont csak 52cm2 es hengert tudnák szerezni az is kimondottan kínai alkatrészekkel foglakozó cégtől lenne.
Azon gondolkozom hogy azt nem lehetne megcsinálni hogy veszek egy 52cm2-hez való dugattyút meg egy 52 es hengert és kicserélem? Ez működhetne?
Esküszöm az égre tényleg sehol nem találok ehhez a szarhoz alkatrészt .
HA ESETLEG VALAKINEK VAN ILYEN BONTOTT GÉPE ÉS A HENGERFEJE JÓ ÁLLAPOTBAN VAN SZÍVESEN MEGVENNÉM!!!
TIPUS: ST/CHS 2200G-020 a modell maga 2007-es
Üdv
Vidd el egy normális eszetergályos gépműhelybe aztán raknak bele egy gyertyamenetes perselyt .
Üdv!
Nekem is ez lett volna az első tanácsom, de úgy értettem, hogy megvetted már ami kell:
Alkatrész megvan hozzá minden ami kell...

Gépműhelyben raknak bronz perselyt a gyertyanyílásba és akkor gond nélkül fog működni tovább. Simsonomban volt ilyen megoldás, nem volt vele probléma.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 4 vendég