Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
19 hozzászólás Oldal: 1 / 2
jo estét mindenkinek!van egy hatalmas problémám,és csak remélni tudom,hogy valaki tud nekem segiteni.épitettem egy kompreszort az airbrush pisztolyomhoz.adja is a levegőt rendesen!de a nyomáskapcsolót nemtudom bekötni,mert nemtudom hogy melyik csö megy hova?elöre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Valami képpel, konkrétummal ( típus stb) szupportáld meg a kérdésed mert legalább 1000 féle nyomáskapcsoló találatot ad a google.
http://www.magnesszelep.hu/kepek/4688_n ... o_nema.pdf
Ezen a linken meg tudod nézni a típusát.
Szerettem volna feltenni képeket a kompresszoromról amiről írtam,de sajnos túl nagy felbontásban vannak és a rendszer nem engedi csak 256KB-ig.
A vastag menetes idomba a tartályból jövő és a gyorscsatlakozóhoz elmenő csővezetéket kell kötni. Ezen érzékeli a belső membrán a tartály nyomását és aszerint kapcsolja a kompresszort.
A kicsi vékonyabb fekete csatlakozóhoz egy vékony nyomásálló cső kapcsolódik és a kompresszor tartályba menő töltőcsövére, általában a visszacsapószelep hasonló átmérőjű csatlakozójára kell kötni. Ez a kompresszor leállása után elereszti a nyomást a töltőcsőből, hogy a kompresszor a következő bekapcsoláskor el tudjon indulni. Amire az induló kompresszor feltölti levegővel a töltőcsövet, a motor eléri az üzemi fordulatszámát, ahol már van ereje a tartálynál nagyobb nyomást előállítani (ekkor nyílik a visszacsapó szelep).
igen,ezt én is igy csináltam korábban.de a kis átméröjü csatlakozoban( a nyomáskapcsolóban) van egy szelep,ami folyamatosan elengedi a levegöt.és igy nem tudja tölteni a tartályt.köszi a választ.
sziasztok!szeretném megköszönni azoknak,akik segiteni probáltak,de megtaláltam a hibát,és ki is javitottam!nagyon jol müködik minden!még egyszer,nagyon köszönöm a válaszokat .sziasztok.
Azért leírhatnád, mi volt a probléma, ha már mi is próbáltunk segíteni. Az említett szelepnek csak akkor kell nyitva lennie, ha áll a kompresszor, menet közben nem engedheti el a levegőt, csak ha hibás, vagy belepiszkáltak.
A
http://szerszamwebshop.com/i_321028000- ... 12-bar-1_4
hez hasonló nyomáskapcsolóba csatlakozó vékony műanyag csőnél nekem is elkezdett ereszteni az amúgy nem sokat használt kompresszorom. A kis cső becsatlakozásánál szuszog, de nem tudtam még rájönni, miként tudnám a hibát profi módon megszüntetni. Nem sikerült rájönnöm, hogy a vékony műanyag cső miként csatlakozik a nyomáskapcsolóba
Szerintem valami "festo csatlakozó" lesz rata. Egy gyűrűt a nyakánál ha benyomsz akkor tudod kihúzni a műanyagcsövet belőle. Levágsz a csőből 1-2 centit aztán visszadugod és lehet jó is lesz. Keress rá a neten rengeteg képet leírást találsz, ha nem boldogulsz a sajátod fényképét tedd fel valami jobb minőségban.
Üdvözletem mindenkinek,
A téma már ugyan elég régi, de hátha valaki azért még olvassa aki tudna segíteni, tanácsot adni.
Nekem hasonló problémám lenne, hogy a visszacsapó szelepből a nyomáskapcsolóba menő kis levegőcső ereszt így nem tölti a tartályt mert a levegő ott elszökik.
A műanyag csőből már vágtam le egy kis darabot (kb 2 cm), hogy hátha azzal van gond. Rendesen be is dugtam
A csatlakozót ahova a cső csatlakozik, próbáltam kitisztítani (féktisztító) hátha valahol szennyezett és ezért nem zár rendesen, de nem vezetett eredményre.
szabozoli felhasználó írta, hogy megoldotta a problémát, de arra a kérésre hogy okulásul ossza meg itt a problémát, és hogy hogyan oldotta meg, nem nagyon reagált.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Vagy cserélnem kell a nyomáskapcsolót?
Nem gondolnám, hogy maga a nyomáskapcsoló rossz, de ha ez a része igen, akkor lehet hogy a csere a megoldás.
Előre is köszönöm
Igazából az lehet a baj hogy melegszik és ezt nem nagyon szereti a műanyag. A csatlakozót és a csövet is kellene cserélni és ideig óráig jó lesz. Festo utánzatú gyorcsati lesz az. A tartós megoldás a fém csőre átalakítás.
Hát melegedni nem éreztem, hogy melegedne, és nem is a műanyag mellett érzem, hogy kifújna, hanem ott ahol szerintem kikapcsolás után el kellene engedje a levegőt.
De azt hiszem megoldom a dolgot úgy, hogy veszek ehy másik egységet amelyiken ez a rész fém csatlakozós.
Nem egy nagy összeg és akkor talán jó lesz.
Egyébként meg nem nagy levegőfelhasználásra tervezem, csak szinte autó, és kerékpár gumik felfújására és kisebb levegős dolgokhoz, de nem nagy kulcsok meghajására.
Mondjuk nem is lehetne mert hűtőgép kompresszort applikáltam a tönkrement motor-kompresszor helyére, nekem a kis műhelyben egyenlőre jó lesz.

De köszönöm a segítséget
Hát igen azért 1 kép sokat segített volna mert én akkor másik kompresszorra gondoltam mint ami neked van.
A lényeg hogy meg tudod oldani.
Teszek fel képet arról amit csináltam, de ...
Megjött az új nyomásszabályozó, bekötöttem a csövet, és ugyan úgy kifúj ott ahol a levegőt kikapcsoláskor el kellene engedje.
Így azután nem tölti a tartályt. Természetesen ha kikötöm a kis 6 mm-es csövet és befogom, akkor szépen tölti a tartályt.
Azt nem tudom hogy az ott miért nem zár le, miért van folyamatosan nyitva?

Annyira nem tartom magam analfabétának, és azt hittem ez egyszerűbben fog menni, de valahogy nem akar összejönní.
Na megyek csinálok pár képet
Akkor néhány képet csatolok:
DSC_0286_1.JPG
a két elektromos csatlakozó között ahol a kis furaton keresztül ereszt
DSC_0286_1.JPG (180.38 KiB) Megtekintve 1030 alkalommal.

DSC_0283_1.JPG
A nyomászabályozóval
DSC_0283_1.JPG (209.24 KiB) Megtekintve 1042 alkalommal.

DSC_0278_1.JPG
Maga a tartály a kompresszorral
DSC_0278_1.JPG (217.87 KiB) Megtekintve 1037 alkalommal.

Nem tudom esetleg miről készítsek még képet, ami esetleg segítene valami tanácsban :)
Mondjuk itt a képeken nincs összekötve a kis csővel mert közben szétszedtem, hogy megnézzem mi lehet, de nem látok semmi extra dolgot.
Előre is köszönöm
19 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég