Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv van egy tesco-s GARDEN AT3366VA tipusú benzines fűkaszám.
Eddig ez volt a első olyan tescoban vásárolt kütyüm amivel nem volt gond de a minap jelentkezett egy kis problema amit nem igazán értek.
Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz pls segítsen.
Farnkón beindul a kasza vágok vele kb 15-20 percet semmi gond leállok vele pihenni egy 20-25 percet. Rárántok beindul gond nélkül járatom egy jó percet semmi gond de mikor gázt adnék neki fullad nem ál meg de gázadásra fullad.
Nos a levegőt 3 állásba lehet rakni ha hidegindításra rakom és fokozatosan adom a gázt rá akkor és úgy tolom át max levegőre akkor megy de ha abbahagyom szintén fullad.
Gondoltam várok vele még egy kicsit pihentetem, mondom lehül teljesen nem is volt gond elsőre beindult de a probléma megmaradt.
Ami roppant érdekes , hogy ma este 1 nap után mondom megpróbálom megint és a probléma eltűnt kb 20 percet megint gond nélkül ment aztán előjött a fulladásos gond. Nos a benzinkeverék ami benne van az nem pont úgy lett keverve ahogy kellene de a dolgot egyből javítottam 1:25 be volt keverve és utánnanéztem elég az 1:50 be is most olyan keverék van benne.
Vajon mi lehet a problem?
Üdv!
Ha szerencséd van, akkor csak túl sok olajat kapott. Járasd a jól bekevert keverékkel kicsit hosszabb ideig, addig ki tudja pöfögni magát, de előtte tisztítsd meg a gyertyát, vagy tegyél bele újat. Ha ezek után rendben megy, akkor csak ennyi, de írd meg a végeredményt mindenképp.
Üdv a javított keverékkel járattam egy kicsit aztán használtam is és kb 20 percet hibátlanul ment. Már azt hittem ,hogy megoldódott a gond de pihenés után 10 perc et használtam és problema ismét jelentkezett.
Bár így már annyira nem zavaró mert nem nagy területeket kaszálok vele de azért mégis idegesít ,hogy fulladozgat.
Maga a keverék higítsa kissé elnyújtotta a használható időt mielőtt elkezdene fulladni.
Érdekes, hogy folyamatos üzemnél nem jelentkezik a hiba, csak pihenés után. Garanciális még a gép?
Hát a probléma akkor jelentkezik mikor használom de 20-25 percig semmi gond utána gázadásnál jelentkezik a dolog.
Nem is fullad le mert nem kövér gázt adok neki csak úgy fulladozik olyan a hangja mintha 4x-5x annyi levegőt kapna mint amennyit kéne.
Ezért kell leállni vele pihenni. Ami igazán érdekes és idegesítő hogy ha hagyom le hülni fullra hidegre egyből beindul de a probléma ugyan úgy fenn áll.
Ezek után v árok vele egy fél napot szó szerit vagy egy napot 20-25 percig megint nem lesz gond vele.
Onnan gondolom , a többlet levegőt hogy ha a légszűrűnél a kart teljesen elzárom és csak egy tűhegynyi lyukon kap levegőt akkor jobban pörög mint kéne.

Nem sajnos már nem garanciás. És eddig még nem nagyon volt ambícióm szétszedni mivel jól működött de muszáj leszek megnézni ,a tömítéseket mert az a gyanúm hogy melegedésnél valami deformálódhat vagy valami ilyesmi és fals levegőt kaphat de nem tudom.
Ezért is írtam ide ha valakinek van valami hasonló tapasztalata akkor célirányosan azt nézném meg először.
Előre is köszi a segítséget.
Így már érthetőbb a hiba, megzavart a pihenés után jelentkező hiba, ezért nem mertem mondani a melegedéssel kapcsolatos hiba lehetőségét.
Szóval én is erre gondolok, a melegedéstől valahol falslevegőt kap. Nézd át a tömítéseket és húzd meg a csavarokat is ahol fennáll a falslevegő bejutása. A hosszú felmelegedési és lehűlési időszak miatt felmerült bennem, hogy nem feltétlenül csak egy tömítésről van szó, hanem vetemedésről. :?
Remélem sikerülni fog a hibát elhárítanod.
Balder, ugyanaz a problémám van most a fűkaszámmal mint volt 2 éve neked. Kíváncsi lennék, hogyan oldottad meg.
Köszönöm!
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 58 vendég