Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helo!

Partner T240-es fűkaszám, hidegen és melegen is csak félig ráadott szivatóval pöfög alapjáraton. intenzívebb gázadásra fullad, ha lassabban adom a gázt nem pörög fel rendesen, de ilyenkor a szivatót visszanyomva rendesen felpörög és a gáz visszaengedésénél kb. félúton leáll. Ezután nagyon nehezen indul és a ilyenkor a gyertya teljesen száraz, mintha dugulás lenne. A karburátort kitisztítottam, de nem változott semmit.
Lécci segítsen akinek van tippje a hiba megoldására!

köszi&üdv
nois
Kissé ellentmondásos a hibajelenség. Elsőre úgy tűnik kevés benzint kap, de ha ki tudod pörgetni és úgy tartósan is képes üzemelni, akkor mégis kap benzint. :?
A karburátor kitisztításakor a fúvókákat, járatokat, benzinjáratokat is alaposan kipucoltad? Jártam már úgy, hogy a tisztának tűnő főfúvóka mégsem volt teljesen tiszta és akkor is ilyen hibákat produkált.
igen, többször is szét szedtem. az összes járat könnyen jól pucolható. próbáltam tartósan pörgetni magas fordulaton kb 10 másodperc után elkezd nagyon fulladozni. esetleg egy karburátor membránkészlet cserére gondoltam.
köszönöm válaszát.
Akkor benzinhiányos, nem kap eleget az üzeméhez. A membránkészlet csere jó megoldás lehet.
A karburátor felújítás nem jött össze, ugyanaz a jelenség.
Hmmm.....érdekes. Gondolom a benzincsöveket és a tankot is kipucoltad.
Mennyi idős a gép? Arra tippelek, hogy esetleg fals levegőt kap a főtengelyszimeringnél és ezért működik benzinhiányosan. Ezt úgy lehetne lepróbálni, hogy a szimeringekhez jó sűrű olajat benyomni és úgy kipróbálni. Ha ezzel jól indul és veszi a gázt, akkor esélyes a főtengelyszimering hibája. Sajnos ez csak rövid ideig működik, mert a benzin feloldja és kimossa a sűrű olajat is.
Darabokra szedtem a masinát. Sajnos nagyon kopottak a csapágyak, és a szimering is nagyon lazán csúszik a főtengelyen "kössz a tippet" a forgattyúház hátsó fedele alatt lévő tömítés három darabba esett ki :D. Lesz mit kicserélni rajta.
nois írta: Darabokra szedtem a masinát. Sajnos nagyon kopottak a csapágyak, és a szimering is nagyon lazán csúszik a főtengelyen "kössz a tippet" a forgattyúház hátsó fedele alatt lévő tömítés három darabba esett ki :D. Lesz mit kicserélni rajta.


Majd írd meg, hogyan sikerült a felújítás. :wink:
Sziasztok segitsen már valaki !!! van 1 fűkaszám és a kalburátorja valamiért görcsöl és mindig vissza folyik a benzin és nem kap anyagot a motor és nem indul, próbáltam szétszedni és kifújtam minden lukat , és semmi utána össze raktam és hosszú inditásután be is indult , de már másnap próbáltam be inditani akkor már nem akar már b e indulni ez miért van és mi a tehendő !!! kérlek beneteket segitsetek már
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 3 vendég