Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2134 hozzászólás Oldal: 138 / 143
- én a vezérlő után tenném a tartályt.
Megpróbáljuk először úgy ahogy te javasoltad a nyomáskapcsoló után bekötve a tartályt ha azokat a tüneteket produkálja amit a fórumtársnak akkor az ő megoldása lesz a nyerő. Köszönöm a segítséged majd jelentkezem.
Összeraktam így és azóta tökéletesen működik. Ahogy nyitom a csapot 2tized nyomás esés, indul a szivattyú.


A kérdés csupán az hogy a szivattyú miképp tolerálja ha ez percenként 2-3 szor történik meg napokon keresztül mert a wc tartály töltőszelepe vagy valami más csepeg. 2 tized nyomásesés esetén olyan túl sok víz nem tud kicsepegni, de más kételyeim is vannak a sztorival csak most sok a dolog.
szép napot.
van egy kis problémám:
kb 1 éve építettünk ki egy öntöző rendszert a szivattyú elpumps 14 .....
tavaly végig jól működött, bár már kezdte, hogy 3-4 hetente 1x lekapcsolt. A hőkapcsoló vágta le, azt vissza és működött tovább.
De idén, ez begyorsult és gyakorlatilag 8-9 percnél lekapcsol. A hőkapcsoló doboz hátulja - érintésre egyre jobban melegszik és kb. a 9 percnél forró és kiold.
Szép napot neked is !
Itt valószínűleg az üzemi kondi gyengélkedik, de még inkább az a hőkioldónak hívott kis kínai filléres alkatrész van elfáradva. Ha mindkettőt kicserélted és továbbra is baj van akkor sajna már bent a víz a motorban és csak napjai vannak hátra a szivattyúdnak.
Köszönöm. Remélem csak az első 2.
Javasoltak egy próbát - hogy a homokos vizet és az elfogyó vizet kizárjuk - hogy hordóba teszteljem. Ha ott is lekapcsol - akkor az általad említett 2 dolgot mondták.
Kérdés, amit írtál: a gépben van a víz. Ez hogy lehet ? Mi okozta ?
A tengelytömítés elkopik a homokos víztől, de lehet attól is hogy a telepítési szabályok nincsenek betartva (vízbe merítési mélység) de akár az idő vas foga is okozhatja sok sok év után.
Köszi. De még csak 1 éves :-(
Holnap kipróbálom a hordóban hogy megy ..... még 1x köszönöm
Kíváncsian várjuk a fejleményeket !
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Vettünk egy házat és van egy hidrofor rendszer, aminek van néhány problémája. Az első, hogy az egész két évig állt, szeretném kitisztítani, nem találtam sehol erre vonatkozóan leírást. Valaki esetleg le tudná írni?
A másik, hogy a nyomáskapcsolót cserélni kell. Mekkora nyomásnak kell lennie alapból a tartályban?
Gondoltam, hogy leszerelem, az összes víz ki, kitisztítani, új mérőóra és nyomáskapcsoló fel, majd vissza a helyére, felnyomni üresen 0,5 Bar nyomásra (?) majd összerakni és feltölteni vízzel. Jól gondolom?
Ha membrános a tartály én cserélnék membránt. Alapvetően jól gondolod de ha membrános a tartály akkor 1,5 az előtöltési nyomás.
Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy fúrt kút a kertünkben, ahonnan szivattyúval nyerjük ki a vizet. Van vezetékes vizünk ezt csak öntözésre használjuk. Kézipumpa sincs hozzá csak a szivattyú.
Délután még működött de amikor este bekapcsolt nem jött víz. Ellenőriztem és úgy gondolom, hogy nem szív fals levegeőt és a szvattyú is jónak tűnik. Többször felöntöttem de csak azt a vizet nyomta ki amit beleöntöttem. Azt figyeltem meg, hogy miután kikapcsoltam a szivattyút a elég nagy vákum keletkezett valahol, mert még a gumislagot megrángatta. Ezután levettem a szivattyút és megoldottam, hogy a vezetékes vizet rákötöttem a földből kijövő csőre mert arra gondoltam, hogy valami dugulás lehet és én majd a hálózati nyomással kitisztítom. Hát nem sikerült, a vezetékes víz növelte a nyomást azután kiegyenlítődött, megszűnt az áramlás mintha elzártam volna a csapot. A kérdésem az, hogy elképzelhetö e, beomlik a föld alatt az a rész ahhonnan a csö vége szívja a vizet? Lehet e, hogy nálam ez történt. Szoktak e az ilyen egyszerű rendszerekbe rakni olyan valamit (szelepet vagy akármit, nem ismerem a szakkifejezést) ami csak az egyik irányba engedi a vizet? Elromolhat e az ilyen szelep úgy, hogy semerre nem engedi a vizet mintha dugulás lenne? Én csak egy darabot látok a csőböl fogalmam sincs mi van a föld alatt. Gondoltam ásás előtt kérdezek.

Elöre is köszönöm szépen a válaszokat!
Hello
Egy-két kép a kutadról sokat segítene.
15357936601621160018842.jpg
15357936601621160018842.jpg (1.41 MiB) Megtekintve 656 alkalommal.
Lefotóztam, de szerinte ez nem sok mindent árul el magáról. Esetleg ásás után. A fúrás helye az másfél méterrel távolabb van és ez a fekete vízveteték cső látszik csak.
Húúú ! Itt aztán minden van aminek nem így kellene lennie. Pl miért nem lehetett egy külső menetes KPE könyökkel kiváltani azt a sokbilincses toldozgatást ? Szóval bármit el tudok képzelni így talán mégis csak ki kellene ásni a kútig és a kútfejig aztán ellenőrizni a dolgokat lépésről lépésre.
2134 hozzászólás Oldal: 138 / 143

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég