Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 154 / 157
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok Elpumps házi vízműm van és egy fúrt kút, amit nem rég nézett meg egy kútfúró azt mondta van benne víz de medence tőltésre inkább ne használjam. November óta használtam mosás fürdés stb semmi gond nem volt vele. Most azt kezdte el,hogy ha megnyitjuk a csapot, nem egyenletesen jön a víz hanem ösze visza lövöldözi ez mondjuk igaz egy idő után abba marad. A legnagyobb probléma,hogy egy idő után el felejt "dolgozni" ha nem zárom el akkor nyomja a vizet de kb fé óra után már csak ugy tudom beüzeleni,hogy kimegyek kihúzom majd vissza dugom akkor megint jó egy ideig. JPV 900 a tipusa a nyomés szabályzó pedig ELPUMPS DSK 10 köszönöm ha valakinek lenne valami ötlete.
Olvastam hogy a búvár szivatyúk jobbak de ezt több helyről is. ha kell le is cserélem mert már kinyír idegileg.
Sziasztok,

Vízszerelőnk nemrég üzembe helyezett nálunk egy Pedrollo Hydrofresh JSWm 2CX-24CL házi vízművet. A bekötéskor sajnos nem voltam jelen, csak párom. Fúrt kútról van szó, tudomásom szerint olyan 6m körüli nyugalmi vízmélységgel. Párom elmondása alapján a membrán nyomás be lett állítva és a szerelő elég sokat küzdött a nyomáskapcsoló beállításával.

A rendszer a következő furcsaságokat produkálja:

1. Üzem alatt a nyomás folyamatosan oszcillál, nagyjából fél baros kilengése van.
2. Ha megnyitom a vízműtől pár méterre, 3/4" KPE csővel bekötött kerti csapot, akkor a vízmű feltol 4 barra majd kikapcsol, 1.4 barra visszaesve pedig újra bekapcsol. Ha a teljes öntözőrendszer (4 db Gardena T200 rotoros öntözőfej) és a csap egyszerre van nyitva, akkor a rendszer jópár percig rendesen üzemel, de van hogy így is eléri a kikapcsolási nyomást.

A vízszerelő azt mondta, hogy a vízmű túl van méretezve az öntözőrendszerhez képest, azaz egyszerűen nem képes kitolni a megfelelő vízmennyiséget. Laikusként úgy gondolnám, hogy egy házi vízműnek egy csap kapacitását is vidáman el kellene vinnie ki/be kapcsolgatás nélkül.

Van bármi ötletetek, hogy mi okozhatja a fenti jelenségeket, illetve mit lenne érdemes megnézni?

Segítségeteket köszönöm előre is!

Félig OFF: Ha van jól bevált rotoros szórófej típusra tippetek, azt is szívesen látom. Ez a Gardena T200 elég halovány...
Laikusként úgy gondolnám, hogy egy házi vízműnek egy csap kapacitását is vidáman el kellene vinnie ki/be kapcsolgatás nélkül.

- rosszul gondolod. Ha kevesebb vizet engedsz ki a csapon mint amennyit a szivattyúd benyom a házi erőlködőbe akkor az teszi a dolgát és kikapcsol. Mivel a csap ettől még nyitva marad úgy a betárolt víz jön ami nyomáscsökkenést okoz majd ismét teszi a dolgát az erőlködő és bekapcsol.
- tehát jól mondta a szaki hogy túl van méretezve a víz felhasználáshoz a szivattyúd.
Sziasztok,

egy kis segítséget kérnék, apáméknál Elpumps 1300-as házi vízműje tönkrement, vettünk egy ugyanolyat, be is lett kötve. A réginél volt egy kapcsoló a kiömlő nyílásnál, ezt is rászereltem. A szívó oldalon a csövet feltöltöttem, szivattyút feltöltöttem vízzel, a szivattyú látszólag normálisan dolgozik, 1,1-1,2 bar a nyomás, de mikor megnyitom a kerticsapot a nyomás eltűnik, víz nincs, de a szivattyú dolgozik keményen, forrósodásig, úgy kell kézzel leállítani. Ennyi infó után tudtok segíteni mi lehet a gond? Esetleg a pluszban rászerelt kapcsoló lehet hibás?
Kaphatok képeket ?
Megoldódott a probléma, szívóoldalon volt gond, valahol levegőt szívott, azért engedte el a nyomást. Kiszedtem a csövet, kicseréltem a lábszelepet, minden csatlakozást a szívóoldalon szétszedtem, áttöröltem, ellenőriztem visszaraktam és elindult, lehet locsolni :D
viszont van de...
a szivattyú biztosítja a kert locsolását, de be van vezetve egy T csatlakozóval a házba is, azzal mosogatnak, azzal működik a mosogatógép, stb. viszont nincs bent nyomás, csak "pisil" bent a víz.
Van esetleg tippetek? Vízmű csere előtt tökéletesen működött és sehol nem lett megbontva egyik ág sem, csak a szivattyúnál a csatlakozó.
Szűrő ha van akkor eldugult, de a vízcsapokon is szoktak a csővégen lenni szűrők, az is tele tud menni vízkővel stb. De lehet hogy a régi HV nyomáskapcsolója buherált volt és nagyobb nyomáson kapcsolgatott.
IMG-e77d2a6c1ae3ac202a393a832daab49a-V.jpg
IMG-e77d2a6c1ae3ac202a393a832daab49a-V.jpg (241.79 KiB) Megtekintve 18085 alkalommal.
Kedves Lalibátyó.
A tanácsát szeretném kérni.
Vettem egy Geko házi vízművet.(50 l tartály,1100w szivattyú)
A tönkre ment periférikus szivattyú helyett vettem. Ugyanoda kötöttük be 32 kpe csővel. Kb fél méterre van a tartály amiből szívnia kellene. Két könyök is van a csatlakozásban meg egy előszűrő plusz a lábszelep... A nyomó oldalon is ugyanolyan vastagságú kpe cső van,viszzafolyásgátlóval. Eddig működött a rendszer. Most viszont az új vizmű egyáltalán nem szív,hiába van feltöltve a szívóoldal ês a szivattyú is[img][img][/img][/img]. Jár a motor de nem szív.
Lehet mi csináltunk vmit rosszul v esetleg rossz a szivattyú?
Mellékelek egy képet,amit a szívóoldalról csináltunk miután nem működött. Igy kell kinéznie? Azt a fura formájú lukat nem értem.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv. Éva
Ez elvileg egy önfelszívó szivattyú amiben kellene lenni egy műanyag ejektornak egyből a víz bemeneti nyílásnál. Ezen ez nem látszik hanem csak valami rozsdás vas látszódik. Az nem lehet hogy szétszedték és nem rakták vissza ?
Kedves Lali bátyó.
Tudtommal csak rákötöttük és semmit sem variáltunk rajta.
Kivettük a dugót és rácsatlakoztattuk egy könyökkel a kpe csőre. Sztem rossz maga a vízmű. Hiányos ezek szerint?
Várom válaszát.
Üdvözlettel. Êva
Szerintem igen, egy önfelszívó jet szivattyú szívónyílásba ha belenézel nem ezt kellene látni hanem a műanyag ejektort. Ha pedig a "kiskínai" vasöntvényből akarta az ejektort megcsinálni akkor az a szabálytalan lyuk egy öntéshiba. Megjegyzem ezt a márka nevet most hallottam először életemben :)
Köszönöm a választ.
A terméket visszaküldöm a forgalmazónak.
Ez a cég egy Lengyel cêg. ... Több helyen is forgalmazzák ezt a vízművet,talán nem ezen a neven.
Üdvözlettel.
Éva
Hát sok sikert! Nagy tétben merek fogadni hogy kínai, csak lengyel cég a forgalmazó mert nekik gyártják, ráadásul a rosszabb hírűek közül, mert léteznek egészen jók is amik kínaiak. Sajna vannak bajok az ilyen netes vásárlásokkal ha keresgél a neten fog látni panaszokat.(székhelyszolgáltatókra bejegyzett és elérhetetlen cégek, elveszett küldemények, felhívhatatlan telefonszámok megválaszolatlan levelek soha meg nem érkező visszatérítések stb.stb) pl pillanatok alatt kérhetik a beépítő, beüzemelő cég számláját a beépítésről és erre hivatkozva megtagadják a garanciát. Nem a kedvét akarom elvenni csak egy kicsit ablakot nyitni a "való világra" de NE legyen igazam és simán menjen minden ! Azért ha lesz valami info az ügy állásáról akkor ossza meg velünk.
Van egy Gardena házi vízmű 3000/4 eco Classic,3-napja feltölti magát gyári értékre 3,5-bar ra . Abban a pillanatban mikor kikapcsol. Nyomás mérő állása hirtelen leugrik 3-bar-ra . És onnan folyamatosan kb 20-perc alatt leesik 2,5-bar ra amikor újra kapcsol és tölt. És ujból indul az egész elöről .És ha kinyitom a csapot a házban Levegős /prüszköl kétszer,háromszor/,és utána rendesen jön a víz .
Tartályban a nyomés 0,9 bar .
Sehol nem csepeg .
Lábszelepet nem tudtam ellenőrizni,ezért be szereltem egy vissza csapó szelepet de így is ugyan azt produkálja .
Házi vízmű 5-éve .
Már kifogytam az ötletekből,esetleg találkozót már valaki hasonló problémával és megosztaná tapasztalatát .Meg köszöném !
2344 hozzászólás Oldal: 154 / 157