Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv.Mindenkinek! Van 1 ilyen mosógépem a baj az vele, hogy a vízbetöltés nem akar leállni. Már szétkaptam és nem nagyon jutok előre,hogy mi lehet a baja.
A vízszintjelző ugye az a kis ketyere amibe vízcső csatlakozik? Az ehhez menő csőnek nincs dugulása. A ketyerébe befújva hallom a membrán csattogását.
Ugye ez a membrános kütyünek az lenne a feladata, hogy szabályozza vízszintet, a max. töltésre reagál mert akkor jelet küld szivattyúnak.
Hát igen most azt csinálja, hogy bekapcsolom: vízbeeresztés mind addig amíg a max. értéket el nem éri a vízszint na akkor bekapcsol a ki szivattyú és ez megy folyamatosan, víz be-ki. A program 1 helyben áll, gondolom úgy érzékeli, hogy még nincs benne elég víz.
Szerintetek a gond forrása vízszint érzékelő vagy nagyobb a baj?
Válaszotokat előre is köszönve: steve
Üdv!
Vízbetöltés közben ha kikapcsolod a gépet, vagy kihúzod a konnektorból, leáll a vízbetöltés :?:
Szia!
Igen leáll mind 2 esetben meg ha tovább tekerem a program kapcsolót akkor is.
Szerinted a vízszintszabályzó ha érzékeli a max. szintet feltehetőleg ok?
1 másik fórumon panel hibára gyanakodnak. Van rálátásod mennyiből lehet kihozni a
javítást a két esetben? Na azért diózok, hogy javíttassam-e mert nem ismerem a gép előéletét
kb. 5-ször mostam vele és most ez van vele. :-(
Ez annyiban jó hír, hogy a mágnesszelep működik, nem emiatt tölt túl a gép.
A nyomáskapcsolónak több kontaktusa van, ami különböző nyomásértékeknél kapcsol a beállítandó vízszintnek megfelelően. Van egy normál vízszint, egy emeltebb az öblítéshez és egy a túltöltés megakadályozásához, ez közvetlenül a szivattyút kapcsolja. Tehát attól még nem jó, ha a szivattyút be tudja kapcsolni, az a legkevesebbet használt kontaktus. Az is jó hír, hogy a szivattyút időben be tudja kapcsolni, mielőtt orrán-száján kezd kifolyni a víz, tehát a légkör és a membrán is működik.
Ami gond lehet, a normál vízszinthez tartozó kontaktus beégése, vagy tönkremenetele. A kontaktusokat ki is tudod mérni. Vedd ki a nyomáskapcsolót (vezetékeket jegyezd fel, melyik hova csatlakozik, vagy fényképezd le) és a levegőcsövön keresztül szép lassan "fújd fel", hogy a kontaktusok kapcsoljanak sorban. Meg kell találnod méréssel, melyik kontaktus mikor kapcsol. Ezt egy ellenállásmérővel, vagy próbalámpával is leellenőrizheted. Elsőként ezt kell leellenőrizned, szerintem itt lesz a hiba, ha nincs elkötve a gépben valami. Ezt mindenképp le kell ellenőrizni, mielőtt tovább megyünk.
Üdv Laci!
Köszönöm az eddigi hozzászólásaid, melyekből tanulva lassan mosógépszerelő leszek.:-)
Rajta leszek a leírtakon. Tegnap raktam vissza a nyomáskapcsolót amikor már visszaraktam akkor tudtam, hogy nem kellett volna.
De a két napja ázó ruháimra rá kellett 1 centrizést indítani, bezzeg azt már valahol olvastam, hogy a 11 és 12 láb összekötésével elindul a gép.
Na mindegy lesz még egy köröm, végül is csak két napja dolgozom vele.:-)
Különben az egésznek csak azért mertem neki állni, mert anno az őseim energomat gépével valami hasonló történt (calgont nyomtak egy 20 éves gépnek), annak 1 kitisztítás elég volt. Azt a gépet megörököltem ami kb. 1 hónapja adta meg magát, ment vagy 30 évet de abban is csak a kondi szállt el szerintem.
http://shop.euras.com/geraetesuche_new.php?manstr=&modstr=&fullsearch=&whichpage=1&modselect=698857&herst=INDESIT&bezmod=WT400U&typ=08382&suchbg=&hersteller=&art=&artgroup=4300100000&&g7=3150936N
Egyébként ez a nyomáskapcsoló van benne, majd kiokulálom a kontaktokat vagy legalábbis remélem.
Jelentkeznék ha gondom van vele.:-)
Üdv : steve
Üdv!
Így egyszerűbb, mert csak két vízszintet szabályoz. 1 üzemi és 1 túltöltés esetére. A túltöltésest könnyű meghatározni, mivel ez a kontaktus a szivattyút közvetlenül kapcsolja, csak meg kell találni a vezetéket, ami a szivattyúhoz megy.
A másik kontaktus ha kapcsol, akkor meg kell nézni a szabályozócsavarját, nem lett véletlenül - vagy direkt - elállítva. Az érintkezők melletti magasított csőben van az előfeszítő csavar, amivel lehet állítani milyen nyomásra kapcsoljon, így a vízszint is állítható.
És mi van 1/2 adagnál ugyanis van 1 olyan gombom? :-)
Jó kérdés. Elvileg az öblítésnél meg magasabb vízszint kell, mint a mosásnál. Látnom kellene a kapcsolási rajzát és program táblázatát. :roll:
Találtam valami anyagot róla. Valószínűnek tartom, hogy a kontaktusok egyenként két vízszintet tudnak kapcsolni. Tehát 1/2 töltés és mosás, a másik érintkezőpár meg az öblítést és a túltöltést. Kapcsolási rajzot még nem találtam hozzá, csak annyit, hogy egy vízszintszabályozója van.
Kedves László!

Jelentem meg van a hiba lehetséges oka: nyomáskapcsoló. :D Az egyik köröm a 10-es nem reagál, az általad leírtakat követtem 'ellenállás mérés'.
Szóval csak az erős fújásra van reakciója a kapcsolónak a 20-as körben.
Most jönnek a kérdéseim :)
1¸ ez a kapcsoló kuka ugye, ezen már nem segít semmi?
2¸ amit belinkeltem alkatrész áruházt ott úgy látom két hétre vállalják a szállítást, mondjuk nem nagyon néztem még körbe alkatrész beszerzésileg.
Az a lényeg van helyettesítő http://shop.euras.com/artikelsuche2.php?suchbg=901701&ersatz=ok&login=3150936N.
Szerinted ezt beszerelhetem vagy mindenképp keressek olyat, amilyen az enyémben van?
Jah nem biztos, hogy kibírom két hét várakozást a kétség jegyében, meg az asszony is tépi a számat, ma már elkellet menni mosógépet nézegetni. :cry:
Nem nagyon akarja elhinni, hogy ebből valaha is lesz mosógép, ha én szerelem. :D
De a segítségeddel szerintem megoldódni látszik a probléma, amit még egyszer nagyon szépen köszönök.

Hálás üdvözlettel: steve
Üdv!
Alakul... 8)
1., nagyon annak tűnik.
2., próbáld meg az Orczy áruházban is (orczy.com), ott láttam ehhez hasonlót, sajnos az is rendelésre, de érdemes lenne érdeklődni náluk.
Bele lehet tenni más gyártmányú, hasonló rendszerű és paraméterű gép nyomáskapcsolóját, de nagy valószínűséggel be kell állítani a szabályzócsavarokkal a vízszinteket a gépedhez. Nem lehetetlen, csak időigényes, macerás meló, sok víz elpocsékolásával. Régebben csináltam ilyet, az Energomat nyomáskapcsolóját használtam az orosz mosógépekhez. Ott a rögzítést is meg kellett oldani, mert egészen más volt.
Talán még egy próbát megérne a gép, ha más probléma egyébként nincs vele.
Üdv!
Na az azonnali szállítás itt is annyit takar, hogy hétfőre lesz meg az alkatrész. :(
Addig csak kibírom. Végül is a helyettesítőt rendeltem meg, remélem nem nyúlok vele mellé.
A paraméterei meg a típus is azonos 520003200 125/90 155/100 270, gondolom ezek kapcsolási szinteket takarhatnak és ez azonos mindkettőnél.
A gyártó is ugyanaz Meloni, gondolom az enyém valami régebbi szerkezet, és remélem a felfogatással sem lesz problémám.
Na majd hétfőn kiderül. :)
Persze majd beszámolok a remélhető működésről.
Üdv : steve
Üdv!

Bocsi a megkésett jelentkezésért, sajnos nem lett ok, de nem is tudom hol kezdjem.
Az a lényeg, hogy a nyomáskapcsoló amit kaptam 520003200 helyett .....03 végezetű volt. A vizet elzárta viszont a program nem ment tovább, na most ez a kapcsoló más típusától eredt-e vagy sem nem tudom, és nem akartam már kísérletezgetni. A gyári kapcsolóra 2 hétet mondott, úgyhogy azóta mosógép utáni szaladgálás volt a program.
Meg van az új gép AEG LAVAMAT 60060TL, ez remélem 1 darabig az is marad.:-)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm segítséget.

Üdv.: steve
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég