Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Indesit WIL105 mosógépem van és az én fehér és színes ruháimon is megjelennek szürkés barnás foltok!
Hogyan lehetne szétszedni a mosógépet, hogyan oldjam meg a problémát?
A dobot hogy lehet kiszedni, hogy kivegyem alóla az estleges rozsdásodó cipzár vagy hasonló dolgokat? S hogyan tisztítsam meg a szűrőt?
:cry:
Szerintem nem kell azonnal szétszedni a gépet, főleg ha ennyire tanácstalan vagy benne. Először a szűrőt tisztítsd ki, a használati utasításában benne van a módja. Ami a dobon lévő lyukakon átfér, az jó eséllyel lemegy a szűrőig, ott elfoghatod.
Találtam egy ilyen ábrát:

Indesit szűrő.JPG
Indesit szűrő.JPG (24.46 KiB) Megtekintve 5423 alkalommal.


Innen letöltheted a leírást, az utolsó fejezet magyar nyelvű:
http://lp.ncdownloader.com/EBook1/?q=Indesit%20WIL%20105%20es%20pt%20gb%20ro%20gr%20hu%20pdf

A szűrő fedelét balra elcsavarva kihúzhatod a szűrőt. Arra számíts, hogy egy adag víz kifolyik amint kinyitod a fedelet, így tegyél alá vízfelfogó tálcát.

Szervizkönyv letöltése robbantott ábrával és alkatrészjegyzékkel (alkatrészkeresésnél segítség):
http://lp.ncdownloader.com/EBook1/?q=WIL%20105%20pdf

Amennyiben nem találsz semmit, akkor jöhet a szerelés, de ennek a leírására nem vállalkozom, ne is haragudj, de a Youtube-on találsz egy rakás videót:

http://www.youtube.com/results?search_query=Washing+Machine+Drum+Support+or+Spider+How+to+Fit+%26+Replace+1+of+4+&oq=Washing+Machine+Drum+Support+or+Spider+How+to+Fit+%26+Replace+1+of+4+&gs_l=youtube-reduced.3...20303.44019.0.44781.64.29.0.0.0.19.131.1851.23j4.27.0...0.0...1ac.1.5jeEGhpoxdY

Az sem biztos, hogy rozsdásodó fémdarab okozza a foltokat. Elképzelhető, hogy a dob tengelyének szimeringje kopott ki és a víz kimossa a kenőanyagot (zsírt) belőle. Ennek cseréjéhez már tényleg szét kell szerelni a gépet.
Alkatrészt kereshetsz hozzá az alábbi helyeken:
http://www.orczy.com
http://bolthely.hu/elektroweb/fokat/4aef19e0b853x_MOSOGEP__MOSOGATOGEP
Lehet ez is kezd csapágyas lenni aztán megy bele a rosdás lé meg a zsír a csapágyból. Ez esetben sokra nem mész a tisztogatással. A nyitott ajtón ha kézzel megemelgeted és tengely irányban is megmozgatod a dobot annak nem szabad kottyannia és forgatáskor símán kell futnia. Ha nem így lenne lehet készülni a csapágyazásra.
A kezdetekkor még nem kottyan a csapágy, mert még van benne kenőanyag. Először ezt kell kimosnia víznek (ez is okoz foltosodást) és csak utána kezd el fokozottan kopni. Ekkor már a hangján is hallani - főleg centrifugáláskor - egyre hangosabban üzemel.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat!
A szűrő volt a ludas!
De végre valahára megoldódott a probléma!!!
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég