Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
17 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Üdv mindenkinek!

Van egy Whirpool AWE 6519 típusú mosógépem, amelyik mosás közben gyakran nem lép a következő programra. Megáll. Tudna valaki adni egy-egy tippet, hogy mi okozhatja a problémát? Hogy lehetne ezen segíteni. Köszi :)
Üdv.
Kicsit több infó kéne a jelenségről.
- hogyan nem lép tovább? Áll egy helyben csendben? Hibajelzés van (led/ek villogtatása?)?
- rendszertelen a hibajelenség?
- mindig ugyanott jelentkezik, vagy bárhol?
- van olyan programrész, ahol a leggyakrabban elakad?
Köszönöm a gyors választ!

A hiba egyre gyakrabban jelentkezik, olyankor a "hívjon szerelőt" jelzés világít. Teljesen leáll, nem történik semmi. Órákon át állhat így, amíg észre nem vesszük. A mosás-programból nem lép át öblítésbe. Köszi!
Ilyenkor a vízben áll a mosás - nem szivattyúzza le a vizet -, vagy vízbetöltésre vár? Ha átkapcsolják az öblítőprogramra, akkor végigcsinálja?
A vizet már kiengedi, rövid ideig még csavar is, de nem megy tovább. Ezt a fajta gépet nem lehet a következő programra kézzel átkapcsolni. Megpróbáltunk többször még vizet tenni bele, azt is kiengedte, valahogy aztán nagy nehezen tovább ment... Lehet, hogy ezt látni kéne sajnos?
Tudom, hogy nem mechanikus a programkapcsolója, hanem arra gondoltam, hogy a programkapcsolót áttekerik az öblítés programra és ott befejezi-e az öblítést.
Igen látni kéne a gépet, de szerelőnek. :(
Hmm, sejtettem, azért köszönöm a segítséget :)
Üdv Mindenkinek!
Van egy pár éves whirpool awe 2214 felültöltős mosógépem. A probléma az lenne,hogy amikor mosok vele kattog. Egyszer már lett benne cserélve a dobtartó zárócsavar-vagy hogyhívják,mert eltörött. Ha leveszem az oldalborítást és meghúzom azt a csavart akkor egy ideig jó de utána újrakezdi. Ha forgatom az ékszíjat, mindkét irányban csinálja, olyan lehet,mintha hozzáérne az ékszíj a dobhoz, de nem mindig ugyanonnan hallatszik a kattanás. Kér kérdésem lenne: 1., ez mi lehet? 2., használhatom-e így a gépet vagy inkább ártok vele neki? :)
És ez a csavar - amit meghúzol - mindig kilazul?
Plaszlo írta: És ez a csavar - amit meghúzol - mindig kilazul?

Igen szokott, de amikor kivettem a csavart és úgy tekertem az ékszíjat akkor is kattant.
Ez lehet akár csapágy probléma is... :roll:
Próbáld ki ékszíj nélkül is, ha csapágygond, akkor a tengelyen érezni kell a "kattanást".
Plaszlo írta: Ez lehet akár csapágy probléma is... :roll:
Próbáld ki ékszíj nélkül is, ha csapágygond, akkor a tengelyen érezni kell a "kattanást".

Mármint vegyem le azt az egész tárcsát? Vagy csak a szalagot? Le lehet azt szedni? mert nem tudtam eldönteni,hogy azt le lehet-e szedni,vagy egyben vagy az egész tengellyel? De megpróbálom köszönöm.
Csak az ékszíjat. Akkor kézzel megforgatva a dobot, lehet érezni a tengelyen, ha a csapágynál van valami probléma.
Plaszlo írta: Csak az ékszíjat. Akkor kézzel megforgatva a dobot, lehet érezni a tengelyen, ha a csapágynál van valami probléma.

És ha ez a probléma, akkor mennyibe kerül a javítás Pesten? Kérdeztem a szakszervízt 4000 hogy kijönnek, 3000-rt meg is mondják mi a baja. Eddig jutottunk. Ami nekem kicsit furcsa és pofátlan, akkor legyen benne a kiszállási díjban, de mi az hogy vagy fizetek azért 3000-t hogy megmondja van-e baja egyáltalán, vagy még többet ha javítanak is. Na mindegy. Csak azért kérdezem mert tudom,hogy előszeretettel nézik hülyének a női szakaszt ilyen téren. Volt is egy vitám a boltban a fiatalemberrel amikor mondtam,hogy tehát ha kijönnek és belekukk akkor az 7000. Mire elismerte,hogy igen az tényleg annyi mindenképp minimum annyi és nem 4000.
Nem üriti ki a vizet a mosogép, illetve nem kap megfelelö áramot csal 80-90 voltot...mi lehet a probléma tudna valaki segiteni.
17 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 50 vendég