Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Hello!

Vettem egy Paint Bullet készüléket ajtófestés céljából. Vibrációs csiszolóval simára csiszoltam az ajtókat és szerettem volna szépen lefesteni. Az ajtókat lecsiszolva egymás mellé felállítottam és próbáltam lefújni őket azonban valami miatt ahogy fújtam őket a festék elég sok helyen megfolyt rajtuk. Jött az új csiszolás és festés gondoltam csak meg kell tanulni használni a festékszórót de megint megfolyt a festék és már kezdem unni a csiszolást és a festékpazarlást.

Kérdésem valakinek van tapasztalata a fent említett festékszóróval kapcsolatban. Milyen arányban kell hígítani ha kell a festéket, hogy jól kinyomja magából és ne folyjon meg mert én arra gyanakszom túlhígítottam. Illetve tud elvileg függőlegesen és vízszintesen is fújni azonban ezt most azt sem tudom eldönteni hogy fúj illetve, hogy hogy lehet ezt a funkciót állítani. Sajnos a leírás elég vicces hozzá amit adnak. Van 6 különböző nyelven ami egyik sem magyar illetve egy nyomtatott magyar valami amit nem neveznék leírásnak. Remélem valakinek van személyes tapasztalata és tud nekem segíteni mert nem kezdem nagyon bénának érezni magam, hogy azt olvasom mindenütt, hogy milyen könnyű és én meg szenvedek vele.

Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Üdv!

Nem tudom, mennyire hathatós eszköz az, amit vettél, leginkább valamiféle egyszerű szóró lehet, bár ha az a típus amire gondolok, akkor nem biztos, hogy egyenletes felület minőséget eredményezz. Legjobban az elektromos festékszórókra emlékeztett, első blikkre számomra ezek egy "megdizájnolt" újabb verziójával állsz szemben.
Ezek általában elsősorban durva, egyszerű festési feladatokra megalkotott szerkezetek, ennek megfelelő kialakítással. Mivel egyfajta membrános "kompresszor" fokozata van, így a festékkibocsájtása is egyfajta köpködős kivitelű.
De ahol megfolyt a festéked, azt egyértelműen arra utal, hogy "elidőzöl" egy-egy részen. Nem csiszolni, hanem, amennyire lehetséges közvetlenül higítós ruhával rongy darabbal töröld vissza a felesleget. Ha lehet lehetőleg vízszintes helyzetben fess, akkor kisebb a megfolyás veszélye is. Minél jobban higítasz, annál vékonyabb a festékréteg, így többször is kell kezelned a felületet, de a megfolyás is kisebb eséllyel lép fel. Illetőleg ne a felületen fordulj vissza, hanem előtte kell elkezdeni, és utána befejezni. Egyenletes sebességet tarts, akkor elvileg működik.
Sorolhatnám mindazokat a jó tanácsokat, amiket általában a festékszóró pisztolyokhoz szokás adni, ennek is, mint oly sok másnak is, érdemes megtapasztalni a használatát. Ha van mód, egy szabad felületen, pl vaslemezen, vízbe kevert színező pigmenttel próbálkozz festeni. ha az nem fog "megfolyni", akkor bátran foghatsz neki az éles munkafolyamatnak. De szeretnék visszautalni az első sorokban leírtakra.
A használata pusztán azért tekinthető könnyűnek, mert nem kell külön kompresszor a használatához, és mivel kis mennyiségű levegőt présel ki a fúvókán egyszerre, minden paraméter ehhez beállított, így csak a felhígított festéket kell beletölteni, és már használatra kész. Ez valahol a leírásban szerepel, illetve egy viszkozitás mérő tölcsért is szoktak ezekhez a típusokhoz mellékelni.

Ha mindennek ellenére sem vagy elégedett a kapott minőséggel, akkor érdemes visszavinni, ezekre klf feltételek között más és más pénzvisszavásárlási tételek adottak. Az alapszabály, hogy minden idehaza forgalomba hozott terméknek rendelkeznie kell magyar nyelvű használati utasítással, ez lehet visszalépési ok. Általában azt azért tudni kell, hogy a 3000 és 30000 Ft festékszóró pisztolyok között nem véletlenül van ekkora árkülönbség. Ez is a klasszikus "jó", "olcsó" és "gyors" alapelveknek felel meg, melyből számodra mint minden esetben két feltételt kapsz meg, a harmadik már csak opcionális, magyarán, lehet olcsó és gyors, de nem jó. Hát ez van.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég