Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
114 hozzászólás Oldal: 8 / 8
Jó napot!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár hete a szivattyú a szokásos öntözésnél egyszer csak gondolt egyet és szépen elkezdte visszafojtani a vizet. Minimális viz jött csak ki az viszont akár negyedóráig is. Azt hittem bedöglött igy vettem egy einhell GC-GP 6538 típusú szivattyút amihez adtak egy 7 méteresen szivótömlőt lábszeleppel. De a probléma még mindig ugyanaz. Megnéztem a kutat van benne víz. Van valami ötlete mi lehet a baj?
Köszönöm szépen elöre is, további szép napot!
Szia
Ha leállítod a szivattyút és 10-20 perc múlva indítod ismét akkor nyom rendesen ?
Elindítom utána pár percig jön, mint a veszedelem aztán szépen lecsökken. Leállítom, utána nem is kell neki 10-20 perc, akár egy két perc múlva megint jön rendesen majd ugyanugy csökken.
Lecsökkent a kút hozama ezért nagyon lecsökken a vízszint a kútban szivattyúzáskor. Le kellene mérni a vízszintet szivattyúzás előtt és majd akkor amikor már csak alig jön a víz a csövön (szivattyúzás közben) hogy igazolódjon sejtésem.
Mekkorák ezek a szintek a szivattyúhoz mérten ?
Sajnos azt, hogy milyen mély a kút azt nem tudom, de locsolás előtt illetve az említett eset után is másfél-két méterre már van víz a csőben.
Kaphatok képet arról a kútfejről és a szivattyúról ott mellette ?
Kicsit megmozgattam a lábszelep rúgóját mert akadt, azóta jobb a helyzet, de nem az igazi, néha olyan mint, ha levegő is kerülne bele. Illetve a képen jobb oldalon lévő slagba nem akarja pumpálni a vizet hiába nyitom ki.

Csatolmányok

Köszi, ez valami vékony csöves kutacska csak szívószállal üzemelteted. Én kipróbálnám egy hosszabb szívócsővel mert lehet leszalad a víz és beszipkázza a levegőt. Ha azzal se megy akkor sajna eddig tartott a kút mert vagy összeszakadt vagy feltelt homokkal.
Rendben. Köszönöm a segítséget!
114 hozzászólás Oldal: 8 / 8

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég