Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
108 hozzászólás Oldal: 8 / 8
Ez nem Vác -nyulas ?
nem tudta a tulajdonos, így örökölte.
- elég durva történeteket ismerek az eladott ingatlanok kapcsán mikor utólag derül ki a baj. Azért vették meg a birtokot mert "van kút" csak hamar kiderül hogy amit annak hittek az egy földbe dugott műanyagcső. Vannak területek ahol hamar több milliós tétel tud lenni egy kút elkészítése. Sokszor csak mosolygok azokon a hirdetéseken amikor a dolomit hegy tetején panorámás telket árulnak "kútfúrási lehetőséggel" - igen, csak a lehetőség az akár 5-10 millió is lehet egy 150-200 méteres karsztút esetén...
- Attól tartok ez nem véletlenül van így. Kifogyós és kicsi hozamú lehet az a kút azért gyűjtögetik a vizet. Ezt kellene megállapítani egy próba szivattyúzással hozam és vízszint mérésekkel. Addig nem kellene 200+ ezret gépészetre költeni szerintem. Sajnos vannak területek ahol nem is lehet bővizű kutat készíteni, vagy ami egykor az volt az mára nem az. Ahogy egy autót lehet ellenőriztetni szakemberrel vásárlás előtt úgy egy kutat is lehetne csak kevesen gondolnak rá.
Ez nem Vác -nyulas ?

Az a környék, Verőce - Fenyveshegy.
Köszönöm a hozzászolást, alföldiként nekem elsőre érdekes, keresek szakembert, hogy mi is lenne a jó rendszer, reménykedek hogy Pedrollo 4blockm 2/12 teljesítményét hátha elbírja. Ha nem akkor tanulságos, drága vétel volt.
Mélykúti szivattyúk helytelen méretezés, homokozás vagy "gagyi" márkák miatt lehetet?
Mélykúti szivattyúk helytelen méretezés, homokozás vagy "gagyi" márkák miatt lehetet?

Hú ezt nem igazán értem mi a kérdés ?
108 hozzászólás Oldal: 8 / 8

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég