Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok

Tanácsot szeretnék kérni házi vízmű beállításával kapcsolatban.
Problémám a sokak által is tapasztalt szivattyú folyamatos ki-be kapcsolás.
Elképzelhető hogy csak az előző tulaj nem állította be rendesen a nyomáskapcsolót,
de amennyire utánajártam gyakoribb eset inkább a membrán kilyukadása.
A vízmű egy pedrollo jswm 10mx, 24 literes hidrofor tartállyal.
Többen azt javasolták hogy első körben keressek egy szelepet a tartályon és pumpáljak bele némi levelgőt az segít a dolgon,
na a problémám ott kezdődik hogy ilyen nincs rajta, legalábbis én nem találtam.
A hétévég kiveszem és ellenőrzöm a membránt, szükség esetén ki is cserélem, de ez után kell valahogyan levegőt fújnom a tartályba,
vagy szimplán csak szereljem vissza ? Mit tanácsoltok ?
Előre is köszönöm.
http://szivattyuk.hu/pedrollo-jswm-10mx-24-cl.html
Biztos hogy van rajta szelep csak egy takaró fedél alatt van. A tarály másik végén kell lenni egy fekete műanyag kupak szerű dolognak ami kb 5-10 cm átmérőjű. Vagy le kell csavarni vagy le kell húzni és az alatt lesz a szelep. 1,5 barra kell tölteni levegővel de előtte a víz oldalt meg kell bontani. Vagy a nyomóvezetéket vagy a flexi csövet vedd le és úgy töltsd levegővel , de ha lusta vagy, vagy macerás akkor a szivattyúház légtelenítő csavarját ha kiveszed az is megteszi . Többnyire nem ok nélkül megy el a levegő tehát lyukas lehet a membrán ezért megeshet hogy töltés közben a víz oldalon is jön a levegő.
szia lalibatyó!
van egy 1000w-os bhp 4/8 4" szívattyúm. sokat nyom. lefolytottam a nyomott oldalt szeleptányéros csapal. árt ez a szívattyúnak? folyamatosan van használva kb 3/4 órákat.
köszi a választ
Üdv
Nem árt használhatod nyugodtan. csupán annyi történik hogy "átvered" a szivattyút mert azt "hiszi" hogy jóval magasabbra kell szállítsa a vizet mint a valóság :)
Arra figyelj hogy a max vízszállítás 20-25% -a tehát ez esetben kb 15-20 liter/perc vagy attól több azért csorgadozzon ki a csövön.
Üdv mindenkinek!
Segitség kéne nekem!Elpumps bp14 csőbuvárhoz kéne robbantott ábra.A 4 db tőcsavart kéne kicserélnem mert rozsdásodik nem is értem h miért?valaki tud tanácsot adni ilyen dologban?
Üdv
A motor nem szerelhető (úgy tudom) így a csavar sem cserélhető. Agresszív a vized és hát kínai saválló a csavar, mivel a szivattyú is kínai csak itt rakják össze. (így jár munkahely létrehozási támogatás) Mire elpusztul a csavar addigra a szivattyú is tönkre megy szerintem. Ettől függetlenül volt idő mikor én is bátran ajánlottam és beépítettem csak akkor még fele ennyibe került.
http://www.elpumps.hu/hu/termekek/melykuti_csoszivattyuk/BP_14.html
Sikerült tegnap szétszedni a motorról a töcsavarokat ,és legyártattam 4db új rozsdamentes saválló csavarokat.kitakaritottam a menetet majd menetrögzitövel bele. holnap vissza israkom a kútba majd ki a másik bp 14 .ha úgy nézem 2008-ban raktam be a kútba 1200m3 vizet hozott 2013ig majd beszart a kondi vagy a hökioldó persze szerviz 2 hét,addig vettem egy ugyan olyat.ez már annyit sem bírt ki még garanciába cserélték a kondi meg a hökioldót de a ledeket ki se cserélték szétmálva rohadva adták vissza.most mind a kettő megy de ha szarakszik berágok és csak grundfos veszek abból is csak 380V.
De abból is csak az SP szériát !
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 58 vendég