Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A kertünkben fúrt kút van. Ebből szeretnénk öntözni,de nincs áram szóval nem szivattyúval. Szeretnénk a locsolócsövet csatlakoztatni valahogy a kúthoz. Arra gondoltunk hogy valami szűkítőt kellene beszerezni. Ez jó ötlet? Vagy mi kellene hozza és azt honnan kellene beszerezni?
Üdv
Hát talán egy agregátor és egy szivattyú ha nincs villany. Vagy marad a klasszikus vödrözés. Esetleg valami kidobott hordó ürítő dugattyús szivattyú de az két emberes és a víznek is magasan kell állni a kútban.
Szélkerék és mechanikus szivattyú, mint régen. :wink: 8)
Üdv!

A szélkerékhez, mivel a szél nem a mi időpontunknak megfelelően fúj, egy kiegészítő tároló tartályt is szükséges beszerelni/beszerezni. Kialakításra és kivitelre többféle megoldást lehet találni a neten, legtöbbször áramtermelés a cél, de egy kis ügyeskedéssel egy függőleges tengelyű szélkerékkel tisztes mennyiségű víz húzható fel a kútból. A legprimitívebb megoldás, amit láttam, az félbevágott hordókból kialakított "kanalas szélkerék" ami bármilyen tökéletlen volt is, egy gyenge szellőben is már határozottan forgott, és érzéketlen a megfúvás irányának változására. Kétségkívül a benzines megoldások kényelmesebbek, míg ez előbbi sokkal zöldebb. A tengelyről a nyomaték átvitelére akár egy kiselejtezett sarokcsiszoló kúpkerekes áttétele is megfelelő lehet.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég