Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Tavaly tavasszal került telepítésre a kertünkbe (100 m2) az automata öntözőrendszer. A telepítés során több, hosszú "árkot" ástak a csövek lefektetéséhez, felszedve a már többé-kevésbé normális füvet. Nincs is ezzel semmi baj, de kb. két hónap után elkezdett a kiásott "árkok" mentén a föld megsüllyedni, szinte a teljes hosszon. Hívtam a telepítést végző szakembert, hogy valamit kellene csinálni, mert így elég hullámos helyenként a gyep, de csak mismásolt, hogy majd ősszel feltölti. Persze nem jött, hiába hívtam. Jelenleg ott tartunk, hogy a lefektetett csövek mentén kb. 3-4, helyenként 5-6 cm-es a szintkülönbség az eredeti talajszinthez viszonyítva. Már az ősszel is gond volt a fűnyírással, mert az "árokban" a fűnyíró nem vágta le a füvet rendesen. Sokszor a járás sem olyan kellemes a több helyen hepehupás gyepen. Szóval csalódottak vagyunk egy kicsit.
Érdeklődnék, hogy milyen módszerrel tudnám az egyenetlenségeket szintbe hozni, milyen keveréket célszerű használni és a folyamat során szükséges e fűmagot vetni, esetleg a régi a felszínre fog törni?
Van e valami trükkje a munkálatnak?

Segítségeteket előre is köszönöm.
Hát én lehet inkább az "árok" feletti sávban kiszedném gyeptéglának a füvet majd feltölteném földdel és vissza a gyeptégla. A föld töltögetés se rossz ötlet de 5-6 centi már elég gáz. Vagy ahová töltögetsz oda újra vetsz aztán május végére már talán meg sem látszik. Ha az egykori kiviteleződ hamvait belekevered biztos lesz a siker :D
De lehet másnak lesz jobb ötlete :?:
Üdv!
Lalibátyó első ötletét preferálom. Csatornázás után jártam így, hiába tömörítettem a földet a kiásott részen, helyenként megsüllyedt a föld és ezzel együtt a fű. Gyeptéglaként kiemeltem a füvet a megsüllyedt részen, földdel feltöltöttem, tömörítettem, majd visszaraktam a gyeptéglákat az eredeti helyükre. Alapos öntözéssel egy hét után nem lehetett megmondani, hol volt megsüllyedve a talaj.
Köszönöm szépen a válaszokat!
És mivel töltsem fel, sima mezei földdel vagy érdemes valamiféle kevert földet alkalmazni?
Egy kis plusz tápanyag nem árt a fűnek, jobban átvészeli a mozgatást, de ha túl jó földet adsz neki, akkor azon a sávon sokkal erősebb lesz, mint a környezetében lévők. 8)
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég